Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah mě dusí

Od: rada odpovědí: 16 změna:
Ahoj,
je mi 26 a zhruba rok jsem se svým přítelem a asi z těch všech kluků co jsem poznal je nejvíc fajn protože to byli jinak celkem extrémy. Celkově v tom “našem” světě si člověk musí vážit kohokoliv kdo ke aspoň trochu normální a reprezentuje se jako chlap a ne jako ženská…
Na začátku to bylo hrozně fajn a i potom to bylo fajn jenže postupem času se prostě ukazuje pravá stránka a člověk i sundá růžový brejle.
Mám prostě pocit že to není ten koho jsem poznal před rokem. Když se vidíme tak většinu času prosedíme doma což se na začátku moc nedělo. No vlastně dělo…
Na nějaký tůře nebo procházce jsme byli tak dvakrát přičemž to bylo hned z kraje seznamování. Neudělá krok pěšky, jezdí jen autem což je pro mě pro aktivního člověka problém.
Když jsem nadhodil nějaký výlet nebo cokoliv takového tak nezájem.
Taky mi příjde že moc nesnese abych plánoval něco já nebo když se baví na téma co mě moc nezajímá tak vyžaduje hroznou pozornost což prostě cejtim.
Asi vim že mě miluje ale občas se chová dost hrubě a chvílema jsem měl i pocit jestli se se mnou nenudí. Zajímavé je že by chtěl se mnou bydlet, baví se se mnou o tom pořád. Otázka jestli touží po mě nebo po jistém servisu.
Stěhovat se každopádně ze svého města nechci celkově.
No a jeho hygiena to je taky trošku slabší stránka. Nějaký prase to neni ale jaksi to pokulhává což mi vadí hodně.
Sám se v tom teď plácám a ani nevim jak mu tyhle věci šetrně říct. Pořád je to někdo s kým jsem zažil a asi pořád zažívám pravou lásku ale na druhý straně mě to trošku začíná dusit.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Láska může vzniknout pouze pokud jsou obě osoby kompatibilní.

Z Vašeho popisu je jasné, že jste nekompatibilní. Takový vztah nemá budoucnost, navíc lidé se nemění a nůžky mezi Vámi by se pořád víc a víc rozevíraly.

hodnocení

3x
Hledal jste někoho kdo není ženská ale chlap, našel jste a teď se divíte.*smich*

hodnocení

3x

Pokud se člověk dusí, udělá něco, aby tomu tak nebylo.

hodnocení

3x

Zdravím. Pokud se ve vztahu necítíte spokojený a šťastný, pak volte rozchod a najděte si vhodnějšího partnera. Zkuste ještě upřímnou komunikaci o tom co Vám vadí, chybí atd. a pokud se partner nezamyslí a nezmění přístup, pak neztrácejte čas a ukončete to. Ve vztahu jste dobrovolně a nemá smysl se v něm trápit.

doplněno 19.09.24 19:40:

Díky, že jste dal vědět a přeji pěkné další dny.

rada
hodnocení

Tak nakonec mu je to uplně jedno, skončili jsme rychleji než jsem čekal a ulevilo se mi.

hodnocení

0x

Váš svět není vyjímkou. Tohle se velice často stává všem dvojicím, bez ohledu na pohlaví. Ve smíšeném páru ještě bývá agrese. *alene* Myslím si, že nemá cenu dávat jakoukoliv radu v této konkrétní situaci. Je potřeba změnit sebe a své jednání. Udělat a prosazovat více to, co sám chcete. A kydž to nejde, žádná křeč! Tento vztah prostě neměl být, Svět je plný lidí, kteří touží po lásce, partnerství a soužití.

Za to v nesmíšeném páru agrese nebývá.

hodnocení

0x
Takže jako ta ženská jsi vlastně spíše ty a on je ten chlap. Což jsi vlastně hledal ne?
rada
hodnocení

Jsem normální chlap s chlapskou prací a nijak nevybočuju abych působyl jakokoliv jinak než chlap.
Ženskou spíš dělá někdo ze mě ale to naráží…
gg*

Normální chlap? Normální chlap přeci není teplej!

Vážně budeme dělat z genetické mutace normu? NE NE NE! Najdi si psychologa, tak jako každý normální člověk :-D

I v teplým vztahu přece jeden dělá že nskou respektive v mini ní prvek, a ten druhý dělá chlap ski prvek, tak vy si musíte ujasnit, na jaké straně stojíte. Dva kohouti na jednom smetišti – to přeci nefunguje.

@gg horší blábol jsem neslyšel. Neexistuje nic jako chlapská a ženská práce. To jsou naprosto zcela vymyšlené sociální konstrukce. A jak může psycholog vyřešit tu vaši genetickou mutaci?

michalverner
Silenec...to že si něco přejete nebo představujete ještě neznamená, že to tak je.

Doporučuji si přečíst dílo Dějiny sexuality, Michel Foucault.

michalverner
Silenec...tak jednou se dozvím, že je třeba se odpoutat od historie a "středověkých názorů" na toto téma a jindy je historie dávána jako vzor.
Jestli ono to jednoduše nebude tak, že si vybíráte pouze to co se hodí do vašeho vidění světa. Stejně tak to může udělat člověk s opačným názorem. Ať tak či onak jsou určité záležitosti které fyzicky či mentálně nezvládne muž a jiné zase žena. Ideologických knih od "akademiků" je spousta, ale realita je jiná.
pbp

Šílenec asi zná nějakou horníci, hasičku., anebo ochranku :))

A co třeba věšák v první linii? Mimo Izraele jsem to nějak moc neviděl...

To by mě zajímalo jestli pan šílenec někdy někoho zaměstnával, tedy platil, dělám podnikatele, nebo to je typický ... Zaměstnanec, případně na dávkách (starobní)?

rada
hodnocení

Jelikož mám s šachtou něco společného tak ano i ženy dělali hornice ale kdysi kdysi dávno.
Tím se ale nezastávám šilence, to jen jako zajímavost :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]