Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč letecká společnost neakceptuje hotovost

Od: beata odpovědí: 16 změna:

Letěli jsme s babičkou se spol.Smartwings a chtěla si objednat bagetu s colou na palubě letadla. Letuška ji řekla, že akceptují bezhotovostní platby on-line. V jídelním lístku však stojí tato hláška. Akceptujeme hotovost czk, eura ale upřednostňujeme platby bezhotovostní. Problém nastal když chtěla babička zaplatit 500Kč tak letuška řekla, že takové peníze neberou protože nemají na vrácení. Je to kvůli epidemiologickým opatřením tyto restrikce odmítání platby v hotovosti při cestování letadlem?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bramburka
hodnocení

8x

Letuska by musela mit srajtofli jak autobusak, aby mohla vracet lidem drobne. Navic by musela hotovost neustale kontrolovat a nekde ji mit uskladnenou. Proto voli bezhotovostni platby.
Myslim, ze je to celkem pochopitelne.

hodnocení

2x
Uf další.
Ano je to kvůli tomu, stačí vám to takhle.
ml1

Taky si říkám, bylo to tu už před rokem a jako přes kopírák. Pokud to není trol, měla by se společnost smartwings zamyslet nad sebou, aby zlepšila "uživatelský zážitek" (jak se dneska s oblibou říká).

Ano, pořád stejná osoba a stejná historka.
Co budou důchodci dělat? "Zakazují nám hotovost"
Jsem důchodce a maximálně mne vytáčí kde chtějí hotovost. Takže nás důchodce nechte na pokoji

@erne1 ale já důchodce nechávám napokoji.

Reaguji na tazetele a jeho věčné příspěvky na téma Hotovost/kreditní karty/důchodci.

Trvalo než jsem to našel, ale malá ukázka;)

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

hodnocení

2x
Mohla si to koupit na letišti a ještě by ušetřila. Nicméně nevěřím, že babička pije colu a jí takové dreky.

hodnocení

1x

Omlouvám se, ale nemohu odolat malé zamyšlení naprosto mimo mísu. Moje a generace po mně, jak měla problém s cestou do Bulharska, na "burzu"v Polsku, kolik to bylo příprav a nakupování paštik. A jak jsme po návratu byli nadšení, že ta cesta proběhla v poměrném klidu, jen ty nervy! *mir*Stále mám v hlavě doby dřívější a jsem překvapená, co dnešního člověka dovede vyvést z míry, když má přes cestu větvičku, hromádku nečistoty, když je tam ještě nějaký jiný tvor, když nezakopne, ale stačí, když jen brkne špičkou nohy. Jak ho nečekaná situace dovede vytočit, neumí nebo nechce si poradit a snažit se sám. Generace " sněhových vloček" .

Jsem jen já, sama, kdo tohle vnímá? Svět se mění, ale já mnohdy vůbec nestíhám.

hagen

Generace X = vy - je potřeba/není potřeba
Generace Y = baví/nebaví
Generace Z = bojím (zdrhám)/nebojim

Generace Alfa = tak to nevím, to jsou ještě mlíka

Bohužel, on ten blahobyt vychovává čím dál větší vločky ::))

makk
hodnocení

0x

Jestli píšou, že akceptují platby v hotovosti, musí hotovost přijmout a musí mít nazpět. Chápu, že z toho letuška moc velkou radost nemá, ale zákon tak to hovoří.

ml1

Zase na druhou stranu oni přišli o kšeft. A co si budeme namlouvat to předražené palubní občerstvení je kšeft jak poleno. A určitě nešlo o nějaké drobné, tohle bude tak stovka a možná víc (kola aspoň 30 bageta aspoň 50 a to jsem možná z hodně levného kraje), takže Božena Němcová je na tohle přiměřená bankovka. Jistě je lepší mít pro tyhle účely drobné a pokud letím do zahraničí tak koruny i eura.

hodnocení

0x

Navíc je nutno si uvědomit, že ta létadla létají mezi mnoha zeměmi a asi by každý chtěl platit v měně příslušného státu. Takže by museli mít pokladny pro každou měnu a to by asi nebylo jednoduché.

hagen

Nesmysl, mají tam napsáno, že akceptují CZK a eura takže akceptují CZK a eura. A ne žádné další měny.

Tady na tom příkladu je dobře vidět, že placení hotovosti akorát otravuje a Že ti momentálně zaostalý tvrdící, že nejjednodušší je platit hotovostí není pravda. On totiž někdo pak musí udělat inventuru té pokladny hlídat tu pokladnu předat tu pokladnu.

A ti momentálně zaostalí lidičky takzvaně, ti stále melou vo tom, že placení cash je zdarma a že platba kartou stojí zlomek procenta obchodníka :))

Celý problém byl v tom, že chtěla platit kafíčko velkou bankovkou, takže rozmělňovat jí velké bankovky na malé to je další náklad... Kdyby babička, která nemá platební kartu které jsou rozšířené v naší republice Minimálně 25 let, Bohužel přiměřenou smlouvu hotovosti k placení, tak by asi nebyl vůbec žádný problém...

paveldvorak

v životě by mi nenapadlo vlézt do letadla s tím, že si tam rozměním větší bankovku

tento svět není pro staré

Mně taky ne. Většinou mám tak 150 korun v hotovosti

hodnocení

0x

Udržovat hotovost v letadle jsou pro ně náklady. Hlídat pokladnu, počítat pokladnu, předávat pokladnu někde v destinaci, kde není dobré zázemí. Letěl jsem nedávno s Brusels Airlines a ti hotovost už neberou vůbec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]