Nejste přihlášen/a.
Ne, nemůže být stres důvodem k epi. Epilepsie je dána stavbou a chybičkou v mozku. Představ si, že epilepsii mohou mít i zvířata. Zažila a viděla jsem to u dítěte, dospělého i u psa. Projevy bývají právě v křečích celého těla, takové, že se člověk zmítá a může si ublížit. Mohou být i takové, že se "zahledí do blba", ale nic jiného se neděje. Malý kluk dostal záchvat peptit mal, malý záchvat zrovna, když byl na přístrojích. Neměl křeče, jen si mnul ouiško. Ve velkém tempu děti ve školce běhaly překážkovou dráhu a chlapec se zastavil, opřel se lokty o překážku, ztuhnul a koukal do ztracena. Věděla jsem, naštěstí, co mu je. Se psem jsem také byla na vyšetření po 3 záchvatech. Bylo to špatné prokrvení mozku a chovalo se to jako epi. Něco si načti, ale na stres a nervy nic nesváděj.
Měli jsme to u naše pejska, když jsem byl dítě. Inteligentní voříšek a měli jsme ho strašně rádi. I když to byl strašný útěkář. Měl duši tuláka. Najednou (zničehonic) sebou sekl na zem, začal se nekontrolovaně třást a z tlamičky mu šla pěna. Nic hezkého. Dávali jsme léky, ale nezabíralo to zcela. Bylo to 40 let nazpět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.