Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dneska jsem omdlel a i po 6 hodinách mám tlak 117 / 47 je to normální a vrátí se tlak do normy?
Děkuju
Podle mě je to pořád nízký tlak. Dobrý tlak je IMHO spíš někde kolem 125/75
Ale zamyslel bych se, zda to nebylo obráceně, tedy zda jste neomdlel z příliš nízkého tlaku, který jste před tím neřešil, on vám pak nějak zakolísal a klesnul ještě níž, vy ste omdlel, pak se ten tlak vrátil na výchozí nízkou hodnotu a jen čeká, kdy zakolísá znovu a znovu vás omdlí.
Ja omdlivam od nízkého tlaku a uz jsem si tím způsobila nekolik úrazu, nejhorší zlomena krční pater. Doktor říkal, at si sednu at jsem kdekoliv, ale to se stihnout nedá. Černo před očima a uz se valite. Poslední úraz před třemi roky vykloubene rameno a ruptura svalu.
Já, když jsem to měl zrovna hodně blbý (během asi týdne snížení běžného tlaku na míň než polovinu), tak jsem při prvním náznaku šel rovnou do kolen a na zem, spíš než sednutí to byl takový řízený pád do kleku a dál, na to mi stačila necelá sekunda i když ten konec už byl třeba poslepu. Tím jak jsem šel rychle dolů, tak se ten tlak asi taky nepatrně zvednul (snížit skokem hlavu oproti nohám o 1.5 metru) a tím, jak jsem šel dolů řízeně, tak jsem měl ruce pod sebou, které to taky pomohly řídit, nebo aspoň ztlumit, nebo jsem aspoň padal hlavou na měkké. A taky jsem ty různé pády měl nacvičené z různých bojových sportů a podobných hrátek, takže jsem se nebál jít na zem ať už dobrovolně, nebo ne a tělo tak nějak prostě už jelo podle obvyklých vzorců.
Teda taky jsem šel často na tu zem zbytečně, jen se mi přeba udělaly mžitky a nic moc z toho, ale tak to jsem se vzápětí opatrně zvednul a omluvil, že se mi udělalo trochu slabo a šel dál. Ale bral jsem to, že raději trochu nepohodlí, než zbytečné frajeření a riziko.
Teď už tyhle problémy naštěstí dlouhou dobu nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.