Dobrý den, kupuji na e-shopu, chci zaplatit kartou platební bránou a moc se mi nelíbí název webu platební brány. pay1.comgate.cz/... Není to prosím nebezpečné? Děkuji
comgate je snad běžná platební brána jako tucet dalších (payu, googlepay, ...). E-shopy si to dneska často nedělají samy, ale právě používají na to externí firmy a pro zmatení kupujících je často mění.
Skutečně některé platební brány vypadají tak, že si člověk říká, jestli nezadává ty údaje na nějaký podvodný web. A pak se divme těm, kdo zadají něco na opravdu podvodný web.
doly
Mate mě to především že je tam "pay1" ještě pá před tím comgate, proto jsem zbystřil.
Obchody nás prostě cvičí, abychom neměli problém zadat údaje karty kamkoliv. Comgate by měla být běžná firma poboně jako třeba payu. Nejde jen o adresu, ale třeba i o vzhled těch platebních stránek.
Ano, tohle zmate i mě. Nevím o způsobu, jak odhalit, zda daná brána je legitimní. Nicméně v době e-pinu a potvrzovací SMS hned víte, že se platí. Pokud platíte bez 3D secure, pak podvodnou platbu můžete reklamovat. (asi je to složitější)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.