Nejste přihlášen/a.
Každý to má jinak. Já se naučil chodit denně ve stejnou dobu a tělo si na to zvyklo, takže v tu dobu se mi automaticky začíná chtít. Má to výhodu tu, že mě to pak nepřepadává přes den a mám klid (výjimku tvoří zažívací potíže, ale to není běžný jev, ale jen když něco špatného sníte, nebo nemoc). Když jsem byl ale mladší, tak ve věku cca 15 let, chodil jsem na wc tak 2x týdně a nepociťoval jsem žádné problémy.
Já chodím 1 × až 3 × za den. Více když jsem ve stresu nebo nemocná. Chodím na 97 % ráno. Partner chodí maximálně 1 × za den (Tohle znamená, že nemá OK trávení), ale většinou 1 × za 2 až 3 dny. Někdy jen jednou za týden. Partnerovo hovínko je asi tak 10 × větší než to moje. Jo, a chodí random během dne nebo i v noci.
Bavit se o hovnu, to by mi šlo...
Neukazujeme. Partnerův boban je často tak velký, že nejde spláchnout a ne vždy si toho partner všimne, že se nespláchl. Tak ho vidím. A i kdyby ukazovali, co je na tom špatného? Oba víme, že nekakáme třpytky, co voní jako levandule, když spolu děláme různé věci, tak vidět si navzájem hovínko je úsměvné. Na ulici hovínko ve skleničce nenosím a nechlubím se s ním, to se nebojte, to už byste se mohl(a) začít pohoršovat.
On má problém na všech záchodech. Pro jeho exkrementy jsou zkrátka malé záchody. Zejména ta díra, kterou prochází hovínko ze záchodu do odpadu. Tam se to vždycky šprajcne. Na vlastní oči jsem viděla, že se hovínko jevilo jako spláchnuté a do pár minut vylezlo trubkami zpět do záchodu. A toto se mu stává kdekoliv, třeba i v práci nebo na návštěvě (nejen doma), že je pro něj mísa malá. Doma je občas myšlenkama jinde, zavře záchod, spláchne a jde si umýt ruce. Většinou už je naučený, že to má po sobě zkontrolovat. Ale stane se.
Nedělám z toho drama. Žijeme jako pár. Stejně tak, jako já čistím pokaděný záchod od nás obou, tak i on.
Nevím, proč bych si tady měla dělat legraci. Občas se to prostě stane, že tam jeho hovínko najdu. Stejně jako se občas každýmu stane, že si prdne u sexu, říhne v plném výtahu, nebo se třeba u porodu pokálí. Já si z toho nic nedělám, nic mě nepobuřuje, vás asi ano. Opravdu mě nerozhodí partnerův bobek v záchodě, vás to asi rozhodí víc než mě, jak to tak čtu...
Každopádně děkuji za tip. Kde se dají ty papírové věcičky koupit? Koukám na obal a vypadá to, jakože je to odněkud z USA. Prodávají to někde u nás? Abych nedala ranec za dopravu. Rozhodně nechci nic plastového nebo kovového, co by mi leželo navíc u štětky. Ideální, když taková pomocná věcička půjde spláchnout.
Jinak zrovna děláme rekonstrukci záchoda a chceme tam něco jako bidetovou silnou spršku (hadice s nástavcem na stříkání vody), která pomůže při splachování (podebere to hovínko proudem vody, aniž by se muselo něco do záchoda strkat). To nám hodně ulehčí život, ale aktuálně není na záchodě žádná podlaha a jdou vidět stoupačky, takže žijeme na staveništi. Jakmile bude záchod po rekonstrukci, půjde záchod udržovat i používat velmi efektivně.
Stejně jako se občas každýmu stane, že si prdne u sexu, říhne v plném výtahu, nebo se třeba u porodu pokálí.
To jo, to se stát může,takový věci se třeba těžko ovlivní. To přece nemůžeš srovnávat!
Ale počkat pár sekund, až opadne po spláchnutí vír v míse, aby viděl jestli to je spláchnutý nebo ne, snad problém není ne?
Nebo nalepit vyraznej papírek na vnitřní stranu dveří ve výšce očí "zkontroluj záchod" by taky pomohlo ne?
Jsme národem Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Alfonse Muchy, Janáčka, Bohusl.Martinů nebo prasáků se zesranýma mísama?
Koukám, že vám to vadí více než mně. Já se k vašemu znepokojení a pobouření přesvědčit nenechám. Ostatně už vidím drtivou většinu populace, jak drhne sebemenší nečistotu z vnitřku mísy, téměř celý den nedělá nic jiného, aby se ze záchoda dal pomalu jíst oběd. My čistíte vnitřek mísy pravidelně, já i partner, nikdo z nás z toho nemá žádné trauma. Opravdu se nemusíte stavem našeho záchoda nebo mým či partnerovým psychickým zdravím znepokojovat. Jestli vás znepokojilo to, že občas vidím hovínko partnera v záchodu, tak vám doporučím odbornou pomoc. Zdá se, že ji potřebujete více než já.
Podle @boban asi žije člověk kulturně a na úrovni, když drhne non stop záchodovou mísu, aby na ní nebylo ani kousíček něčeho... Toho, co do ní všichni členové domácnosti několikrát za den vypouští. Aby se z ní dalo obědvat. Nevím, jak ostatní, ale my jíme u jídelního stolu, který se čistí daleko snadněji než záchodová mísa, nemá tolik záhybů. A záchod čistíme taky pravidelně, jen z něj zkrátka neobědváme. Oni totiž ty velikáni, o kterých píše, Smetana, Dvořák, Mucha, Janáček i Martinů, dozajista své chutné pokrmy ze záchodové mísy často hodovali.
O glorifikování čistících dovedností slečny ve věku 11 let... Já bych si to radši vyčistila sama. Ona totiž vezme štětku, nakape s ní všude okolo záchodu, na prkénko, na víko, na zem a na kachličky. Vnitřek mísy je sice "čistý", ale kontaminované všechno okolo záchodu. Parádička, tleskám ze všech sil snaživé skoropuberťačce. Když je u mě návštěva, tak všechno radši dezinfikuji, protože si nedělám iluze, že to se záchodovou štětkou dělají tak, jako já, abych si nekontaminovala celou místnost záchoda fekálními bakteriemi, které se obvykle nachází pouze uvnitř záchodové mísy. A zasmradit mi záchod nějakým jedem, po kterém nemohu půl hodiny dýchat a mám z něj astmatický záchvat? Děkuji, nechci! To bych tu slečinku vyvedla z mého záchodu a bytu pěkně za ucho ven před dům, a měla by do konce života zakázáno vylučovat cokoliv do mého záchoda.
Tady někdo vyrůstal v záchodovém teroru
Heleďte, to je každého věc, jestli drhne štětkou 2x denně, nebo jednou za týden, nemyslíte? Podle toho se úspěch v životě nehodnotí, ale podle toho, na co se dokážete vys*t (Abyste pak měli více času na těch 20% nejdůležitějších věcí) ...
@boban Já se bavím o voze, a ty o koze. Partner nenechává v záchodě svý hovínko naschvál. Já také ne. Občas se to zkrátka stane. A ty z toho děláš národní tragédii. Daleko horší je pro mě ten astmatickej záchvat z tý voňavky, kterou by mi tam ta tvoje vykutálená sestřenka nastříkala po celým záchodě a nejradši snad i po celým bytě...
Jak ty jsi mohl(a) mít dítě? To se ti zes*re oblečený až za uši, protože plínky protékají, když je blbě zapneš. A máš od extrémně tekutých a smradlavých hovínek lautr všechno. A pak se budete s manželem / manželkou hádat, kdo může za to, že mu špatně nasadil plínku? Že máte zesr*nou půlku pokoje, a do toho to řvoucí zesr*ané dítě na vás koulí očima? Hlavně, že žiješ jak Smetana, Dvořák a Mucha dohromady!
Jo, je to takový hnus, že budeš muset vyhledat kvůli tomu, že sis to přečetl tady na těch internetech, psychiatrickou pomoc! Mě totiž jen tak neurazíš. A ta tvoje sestřenice by na našem záchodě moc nepochodila, protože na něm nemáme okno, ani žádné smrdítko (vy tomu říkáte parfém), po kterém bychom se na záchodě dusili ještě celý den. A o štětku by si musela říct, protože tu bych jí do ruky dobrovolně nesvěřila, abych po ní pak musela 2 hodiny drhnout celou místnost. Já se z ničeho nevykecávám, ty se tady akorát vykecáváš z toho, že tě traumatizuje to, že já občas vidím v záchodě partnerův bobek.
Pěkně /respektive nepěkně/ se tu diskuze zvrhla, doslova zírám jak se tu někteří vzájemně nechutně osočují.
Kupříkladu já bych sem nikdy takový dotaz nevložila. Proč taky, když stačí zadat do vyhledávače příslušnou formulaci a vyjede mi x nejrůznějších stránek s odpověďmi. Jak snadné, že?
Někteří se na poradnu chodí jen hádat a napadat druhé.
Metr není žádná míra taková ovečka má tuším 25 m střevo a žaludků klidně 20 llitrů ...
Dietně? Chlapče, vypadáš jak umaštěný tučný něco, Nemáš problémy s cukrem, se slinivkou? S nadváhou?
Klasik řekl: můžeš říct cokoliv, stačí se jenom nepřežírat a mít odpovídající příjem / výdej.
> ovečka má tuším 25 m střevo a žaludků klidně 20 llitrů
No jestli porovnáváš trávící soustavy býložravce a všežravce, tak to teda potěš koště.
Já si myslím, že je to pouze a jen jeho věc a tobě do toho a jeho "skryté nemoci" nic není. Má občanku? Svéprávnosti ho nikdo nezbavil? To by tak bylo, aby komukoliv, kdojkoliv předepisoval, kolikrát má jít kadit. A vůbec, cokoliv a kdokoliv, do toho je mu kulové, s přehazovačkou! Vlezlost bez zodpovědnosti převlečená za starost?!
pletiplot, sorry, ale nejbližší rodina u mě má 10 členů. Z toho jsou 3 zdravotníci. Když budou mít všichni péči o můj bobek, řekni, koho bych měla poslouchat? Zvláště pak, když se svým tělem žiju už dost dlouho ve shodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.