Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak být v životě šťastný? Proč nejsem?

Od: shit odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

Můj život je jedno velký peklo. Nestálý příjem, nespokojenost, podrážděnost. Moje problémy nikoho nezajímají ani rodinu natož kamárády. Proč nemám právo na to žít spokojený a šťastný život? Už jsem zkoušel šechno možný, změna zaměstnání, změna kamarádů, změna životního stylu ale furt nic. Holku nemám, párkát jsem to zkoušel, ale nakonec jsem zůstal sám. Nevím co dál, psychologa jsem taky zkoušel nic... Co Vás přimělo změnit život, nebo díky čemu jste šťastný?

Jsem už opravdu na dně bortí se mi můj život.

Děkuji

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Mě udivuje, že se stavíte k životu, jako byste očekával, že vám život, společnost, lidé, rodina, kamarádi něco dluží. Proč si to myslíte? Co vás o tom přesvědčilo? Pročpak si myslíte, že někdo vám věnuje čas, prostředky, pozornost, způsoby aby vám pomohl? Kde, jak a proč by to někdo udělal? A jakou máte představu, že by měl někdo něco udělat? Aby třeba ubral rodině a věnoval vám? Máte konktrétní představu co vlastně od lidí chcete, potřebujete? *hej* Každý máme problémy, jen o nich nemluvíme, neobtěžujeme lidi okolo. Máme nemoce, nemocné blízké, nemocné a postižené děti, nemáme práci, jsme staří, ve škole nám to nejde, máme pocit, že od nás rodina požaduje něco, na co nemáme, nechápe nás, jsme opuštěni, osamoceni, máme bídu. . . . Prostě všude a každý něco má, s čím musí zápasit. A když má několik dní nebo měsíců klid, ale zítra to tak nemusí být. Věřte je to tak. . . . jednou jsi nahoře, jednou dole. . . Plavat musíš sám!

doplněno 07.09.24 16:21:

P.S. Nějaký konkrétní návrh na řešení tvé situace je naprostý nesmysl. Musíš pochopit, že je to tvůj, jen tvůj život a jaký si ho uděláš, tak budeš žít ještě nějakých cca 70 let.

pohanka
hodnocení

3x

Jaké máte vzdělání, školu, učební obor?

Co umíte?

Jakou máte práci?

Jste poplatný společnosti, umíte něco, co je žádané? Nejlepší by bylo mít řemeslo - pokrývač, elektrikář, zedník, čalouník, tiskař, obkladač, klempíř. Práce a peněz byste měl, ale neměl čas. A k dobrému řemeslníkovi se vždycky nějaká slečna najde, která bude ráda za jeho zabezpečení rodiny.

Říká se, že pomoc najdete na konci své ruky.

Jste zdravý, nemáte žádné omezení, 4 zdravé končetiny, zrak a sluch dobrý? Máte kde bydlet? Poplatíte bydlení?

Umíte nakoupit, uvařit, uklidit, nebo třeba i upéci moučníky?

Spoléhat se na sebe, nečekat, že za Vás něco vyřeší rodina (jste již dospělý) natož cizí lidi. Ale občas je dobré mít někoho na popovídání, to ano.

Sportujte. Cvičte. Chybí endorfiny, hormony štěstí, které navozují pocity štěstí.

Kolo, plavání, běh, míčové hry, tanec apod..

Najít si koníčka.

A ty slečny? Zkoušejte stále.

zeus

Tipuju že nedodělal ani 2lwty učnák

pohanka

I kdyby šel do pokladny v Globusu, či podobného řetězce, tak má stálý příjem a nějaké benefity. Pokud tedy nemá vzdělání, ve kterém by vynikal a vydělal nějaké solidní peníze.

----------------

Dvouleté a jednoleté studium je pro žáky s mentálním poškozením, což asi tazazele problém nebude.

kocso

Střední vzdělání s výučním listem získá žák úspěšným ukončením vzdělávacího programu v délce 2 nebo 3 let denní formy vzdělávání nebo vzdělávacího programu zkráceného studia pro získání středního vzdělání s výučním listem. Vyučení lze dosáhnout v oborech dvou kategorií a s různou délkou studia.

Jinak pochybuju, že by v Globusu brali někoho bez výučního listu, Nebo spíš v Lidlu, těch je daleko víc a platěj víc, takže těle viden ti nechce makat, zřejmě mu dělá problém i vstávání a najisto disciplína. Tozatel si chce stěžovat, Asi žádný Rodič a žádná holka nechce plačku.

Je tu nějaká holka, co chce neschopnýho kluka Bez sociálních kontaktů, bez práce, a který si stěžuje? Takovou jsem ještě neviděl :)

id
hodnocení

3x
Jednoduché. Jaké si to uděláš, takové to máš. Dej si drobné cíle a ty splňuj. Úspěch se dostaví. Nespoléhej na zázraky.

gg*
hodnocení

2x
A co jste vyřešil (řešil) s psychologem?
Proč máte nestálý příjem?
Co konkrétně vám na vašem životě nejvíc vadí? A jaké důvody přesně k té nespokojenosti (to čo vám nejvíce vadí) vedou?
Jak přesně chcete změnit život, aby byl z vašeho pohledu šťastný?

short
hodnocení

2x

Jaký život se ti bortí? To, co popisuješ? Ten hegeš? To je snad dobře, ne? Ať se to zbortí a začne něco nového. Takový život nechce nikdo z nás.

Musíš pro to ale něco dělat. Doteď jsi byl jen pasivní a pravděpodobně i nedospělý.

shit
hodnocení

Asi ano, zkusím se chovat jako dospělý, změním kompletně svůj ubohý život.
short

... nebo zůstaneš jako jsi nazval svůj nick.

A nebo si můžeš "hodit mašli". Určitě nebudeš v tomto stavu nikomu chybět, ale kdyby jsi totálně překopal svůj život, tak už někomu třeba chybět budeš.

Život se nežije ze dne na den jen prací, jídlem a spánkem. Tak žije maximálně nabíjecí baterie v mobilu. Taky do pár let zdechne.

kdosi
hodnocení

2x

Samozřejmě, že máš právo na šťastný život.

Ale co nemáš je nárok na šťastný život. Nikdo nemá povinnost ti ho zajišťovat. Jaké si to uděláš, takové to budeš mít, když budeš jen brečet, budeš to mít ubrečené.

Já jsem šťastný proto, že jsem na tom vytrvale pracoval a směřoval k tomu. A aktivně se o to štěstí snažil. Naučil jsem se spoustu věcí, práci jsem si aktivně hledal a našel v oblasti které rozumím a baví mě. Že tomu rozumím je dáno tím, že jsem se tam učil všemu, co se dalo, dal jsem do toho spousty hodin, měsíců a let a celý život se v tom aktivně zdokonaloval. Zatěžko mi to nepřišlo, protože jsem si vybral oblast, která mě bavila a čím víc jsem uměl, tím mě to bavilo víc. Ale samozřejmě jsem si kvůli tomu musel mnohé odříct a věnovat tomu spoustu úsilí.

Taky se mi nedařilo pořád a všude a vždycky a ve všem, taky se mi stalo, že jsem měl s bídou na jídlo a dělal od nevidím do nevidím, ale věděl jsem, že zase bude líp, protože se postarám aby líp bylo. Se zdravím jsem taky měl problémy a kdyby to bylo, jak si matička příroda usmyslela, tak jsem už desítky let mrtvý. Ale nedal jsem se, věřil jsem lékařské vědě, dělal co se dalo a co bylo potřeba, bez ohledu na to, jestli mě to bavilo nebo bylo přijemné (nebavilo, často bolelo, ale co bych ppro sebe neudělal, že) a dokázal se přizpůsobit všem omezením, které z toho pro mě vyplynuly.

Když jsem byl orel, tak jsem radostně kroužil nad horami a oblaky, když jsem teď želva, tak se těším z kytiček podél cesty. Jasně, že bych lítal až bych brečel, ale když teď nemám křídla, tak aspoň ty kytičky.

Nedávno jsem byl na nějaké akci, rozložil si tam na stůl různá hejblátka, udělátka a hračky a ukazoval to ostatním, jak je to úžasné, co to všechno umí, co s tím plánuju za neuvěřitelnosti a tak, nadšeně o tom vyprávěl a nějaká holka tam závistivě pronesla něco o tom, že to se holt někdo má, když si může dovolit pořídit si zbůhdarma tolik takových kravin. A znuděně při tom cosi klofala táákhle dlouhýma pěstěnýma drápama do mobilu, co stál asi tak desetkrát víc, než všechno na tom stole dohromady i vybavením, které jsem pro to použil. A záviděla mi moje bohatsví. Asi mi záviděla právem, ale nebylo to o tom, kolik má kdo peněz, ale o tom, jaký má přístup k životu. Já jí ten mobil nezáviděl, mě můj tlačítkáč bohatě stačí (kdyby nestačil, pořídil bych jakýkoliv bych chtěl, peníze nejsou problém, ale chci své pohodlí).

Na něčem jsi to sem napsal, na podobné hračičky jako mám ti stačí obětovat jeden oběd ve slušné restauraci a máš zábavu na celý rok. Ale jaký si ten život uděláš, takový budeš mít, nikdo tě nedonutí být šťastný, pokud tomu sám nejdeš dlouhodobě a aktivně naproti.

111®
hodnocení

0x

Jak být šťastný? Proste být spokojený s tím že jsem zdráv , že mám práci a tudíž peníze. Co by za to dali třeba parolypionici kdyby se měli jako ty...

shit
hodnocení

To je sice hezké přirovnání, ale jak paralypionici si nevybrali svůj život takový jaký ho mají, tak ani já ne, teď jsem prohrál, ale je načase s tím skončit a začít od znova
111®

No tak já třeba měl velmi šikovnýho učně, celýho a zdravýho. Mladýho. Spokojenýho a možná šťastnýho. Pak jel jednou na motorce, bouračka a invalida. Vybral si to? nebvybral. Musel se stavem vyrovnat? Musel!

Ty jsi taky v takových sračkách že naříkáš?

zeus

Vybral si to? Minimálně tomu dost pomohl, chtěl flexit na motorce. Každý ví, že to je hazard. Každý ví že se jim říká dárci orgánů. Stačí malá chyba, nebo cokoliv a riziko oproti kvalitnímu automobilu je o několik řádů vyšší.

p23®
hodnocení

0x

Nevím, jak jste starý. Proč máte nestálý příjem?

Zamyslete se nad sebou a řešte to. Najděte si lepší zaměstnání se stálým příjmem, zklidníte se. Važte si toho, co máte. Vždy může být hůř. Hlavně klid. Choďte ven, dělejte něco, co Vám přináší alespoň drobet radost. Dívku můžete najít v každém věku. Jen se stále rozhlížet a zkoušet. Jednou to vyjde. Budete na to dva a bude to veselejší. Ale musíte dívce mít také co nabídnout. Pokud nemáte co, tak na tom zapracujte.

Popovídejte si v rodině, s kamarády. Zjistíte, že každý má nějaké starosti. Jistě Vás rádi vyslechnou. Pokud ne, tak vše vypište na papír a pak jej třeba zahoďte. Hlavně nebuďte smutný a konejte. Bude zase lépe. Nedejte se.

Každý má právo žít šťastný a spokojený život, ale nikdo to za Vás nevyřeší. Musíte sám. Zítra může být vše jinak.

Držím palce. Zdravím.

ltz
hodnocení

0x
Šťastných lidi na světě moc ani není. Většinou, a jsou jich miliony, žijí takový normální život. Tedy z práce do práce, rodina nebo zatim kamarádi. Ale důležité je mít tu stálou práci a mít příjmy pro život. Tak to byste měl u sebe prvně změnit, hledat stálou práci, mít jisté bydleni. Pak aspoň tyto starosti odpadnou a život je pak hned příjemnější. Život se vám neborti, jenom se zatím hledáte, kam patřit a kde začit. Určitě máte sílu, jenom to nevzdávat. Jistě i kamarád bude, jenom někdy to nejde hned.
zeus

Já myslím že šťastných lidí na světě je pár miliard :)

Jenže musíš definovat štěstí, štěstí není kontinuální stav. Abys mohl zažívat štěstí, tak se musíš vracet do normálu :)

Je to složitý, a málokdo to chápe, zejména v západní civilizaci zejména mladé generace, začíná být čím dál víc v tom, jak se nazval v přezdívce tazatel.

Ale ono se to vyčistí, ty nejslabší ks už se nerozmnoží.

Ps: "důležité je mít tu stálou práci a mít příjmy pro život" - Tento konstrukt platí pro menšinu obyvatel této planety, západní civilizaci, zkuste to vnímat v globále, většina obyvatel Země ani takhle nepřemýšlí...

zeus
hodnocení

0x

Dal bych ti rad do života že bys je neunesl.

Každopádně, tvoje domnělé problémy nikoho nezajímají, a budeš velmi oblíben silných jedinců, pokud je budeš obtěžovat svými domnělými problémy. Proč by měli někoho zajímat tvoje problémy, které ve skutečnosti žádnými problémy ani nejsou?

Kotě za hlavu, když spadneš tak se zvedni, klidně desetkrát po sobě a ber to jako výzvu, po 11. už nespadneš, Vidím to dnes a denně, vidím lidi kteří si zvedli i po 120. a dnes jsou z nich vysoce úspěšní lidé kteří učí ostatní a ostatní jim za to platí...

Je pravda, že průměrný kluk nemá dnes na to, aby si našel průměrnou holkou. Budeš muset hledat o dvě třídy níž a nebo se stát nadprůměrným...

Howgh

dio
hodnocení

0x

Chceš vědět, proč ti psycholog neseženeš holku? Tak popros a dozvíš se to.

hodnocení

0x
Pravo na stastny zivot mas, ale musis si ten zivot nejdrive vyrobit.

davidshit
hodnocení

0x
Tak jsem se tu na sebe dozvěděl docela zajímavý věci. Někteří mě nabádali ať se jdu zabít, tu radost Vám neudělám. Někteří tu že mě udělali úplného kretena, mám elektrotechnickou průmyslovku 3 roky - takže nedodělanou a pak SPŠ dopravní dodělánou. Rozhodl jsem se, že kompletně změním svůj život, určím si své priority, ale s Vámi se o tom bavit nebudu. Jsou tu většinou samý zamindrákovaný esa. Takže není se za co stydět, jsou tu ještě větší esa než já. Těm kteří psali smysluplné odpovědi děkuji.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]