Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
asi jsem dement co si neumí stříhat nehty na ruce. Mám dvoje manikurní nůžky a jedny pedikůrní z Lidlu, který jsou teda celkam dost ostrý. Ale v poslední době se mi stane, že mi zaroste nehet na prsteníčku nebo na malíčku. Stříhám si teda nehty hodně na krátko, možná až moc. A taky stříhám ten nehet na jeden zátah, že nedošmiknu až do konce, takže pak ustřihnu jeden dlouhej nehet místo abych z něj byly čtyří krátký...víte co myslím...nevím jak to líp popsat.
Teď jsem měl zarostlý nehet na prsteníčku a když jsem ho úspěšně odoperoval a už jsem to měl skoro zahojené a snažil jsem se nestříhat si ty nehty tak moc, tak jsem to podělal na malíčku a už mi bylo hned jasný, že se s tím budu muset vypořádat znovu o prst vedle.
A píšu sem, protože už je to mega frustrující a zvažuju, že si koupím ještě úplně jiný manikurní nůžky a nebo případně kleště...ty si každej nemůže vynachválit ale já vůbec nevím, jestli bych s tím uměl. :D Budu rád za rady a doporučení, děkuji a přeji pěkný večer.
Na nehty na rukou používám obyčejné klasické pevné nůžky na papír, na nehty na nohou pak boční kleště takovéhohle typu určené na kov aliexpress.com/... (ostré až do špičky, z jedné strany zbroušené do roviny, takže když ustřihnu drát těsně u desky, tak z ní nepřesahuje ani o zlomek milimetru - u nehtu se dostanu až těsně ke kůži i do všech koutků ), protože tam potřebuju větší sílu. (Na alíkovi tomu říkají Universal Diagonal Pliers Carbon Steel Pliers Electrical Wire Cable Cutters Cutting Side Snips Flush Pliers Nipper Hand Tools)
Taky ty kleštičky používám na začišťování okrajů nehtů, protože se mi často lámou tenké štěpinky po stranách, nebo dělají záděry.
A poté co nehty ostříhám (většinou na víc střihů, aby těsně kopírovaly ty linii, kde jsou dole přirostlé), tak je ještě zabrousím, aby končily hladkým obloučkem a o nic nezachytávaly ani nedrhly. (Stejně jako u ustřiženého plechu bych srazil hrany.)
Dají se na to kupovat nejrůznější kosmetické pilníčky, já si ale udělal vlastní z tenkého placatého dřevíčka (jako držadlo od nanuku), polepeného z obou stran smirkem (40 a 80 hrubost), který je seříznutý, že kopíruje hranu toho podkladu. Výrobní náklady takřka nula, protože to dělám v dílně ze zbytků, výroba snadná (namaču lepidlem, připlácnu, nechám ve svěráku/zatížené a po zaschnutí oříznu), mám to na míru - ani moc velké, ani malé, čisté hrany a udělám si kdykoli snadno nové.
Nejdřív nehty vezmu kolmo na plochu nehtu (odstraním otřepy), pak šikmo zaobleně zhora (udělám na konci rádius).
Taky jsem míval problémy se zarůstáním, tenhle postup mi je odstranil.
Celý život si nehty u rukou cvakám kleštičkama, nůžkama bych to ani neuměla. U nohou silnýma zahnutýma nůžtičkama. Používám ty Solingen, co jsou na fotce. U obou palců u nohou mi nehty zarůstají, tak je stříhám dokulata. A pravidelně nejvýš za dva měsíce chodím na pedikůru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.