Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit vymanit z rodinného kruhu

Od: janek76 odpovědí: 16 změna:
Dobrý den. Máme v rodině komplikované vztahy,mam 2 sestry které neustále pomlouvají a závidí to co máme, co jsem vybudoval. Jedna ze sester chodí na procházky a fotí, co jsem zde opravil po rodičích, jaké jsem koupil auto, byť starou ojetou ludru, ale argument je jasný mám nové...Fotky ukazuje jiným členům rodiny a vytvářejí si obrázek o mně beze mně. Bohužel v negativním světle. Můj dotaz zní, dá se nějak na úřadě vymanit navždycky, at s nimi nemám nic společného? Vypsat se z registru apod? Abych byl pro ně cizí člověk? Reálně uz to v podstatě je, ale i na papíru. Děkuji za odpověď.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Z popisu nevyplývá, že by vám tím vznikala nějaká škoda. Spíš to vypadá, že extrémně citlivě vnímáte běžbé trable, které jsou v růrné podobě v každé rodině. Žádný úřad na změnu rodiny neexistuje. Pokud by vás takové nutkavé myšlenky nějak významně omezovaly, mohl byste se o nich zmínit svému praktickému lékaři.

Opatrne. Tady bych situaci nezlehcoval ani nezesmesnoval. Pokud je situace vyhrocena natolik, ze donutila tazatele obratit se az na Poradnu, evidentne to uz je rizikove.
Lide jsou ruzni a hlavne různě šáhlí, takze co se deje tazateli v rodine si Vy mozna ani neumite predstavit.

hodnocení

2x
Tak to prostě v životě chodí..člověk je vlastně takové zvířátko..i pracháči dokaží závidět nos mezi očima...i starý dospělý a léty zkušený člověk své pudy neudrží na uzdě a závidí sousedovi větší úrodu,jiné auto..takže i rodina umí v tomhle směru pěkně potrápit a ublížit..Neuděláte s tím nic..nebavte se s nimi..víc nelze
janek76
hodnocení

Je to nic vic než závist. Děkuji za koment.

tr
hodnocení

2x

Z čeho se chceš vymaňovat, Rodiče už ti oba umřeli? Jsi ročník 76 takže je možné tak i tak, Pokud ano a máš děti, tak majetkové už se sestrami nebudeš mít nic společného, pokud tě děti přežijí (Záleží, jak si je vychoval zejména do jejich 6 let:)0

A pokud se nestýkáš se zbytkem rodiny, no tak se nediv, že tě to je sestry u zbytku rodiny budou drbat... To jsi mohl nebo můžeš ovlivnit jen tak, že se budeš se zbytkem rodiny stýkat, pokud nebudeš, no tak se nedivím tomu, že tě budou mít za ... Co jim kdo nakuká, třeba tvoje sestry...

A co je na tom, že máš nové staré auto? Třeba ti ty sestry chválí jak jsi šikovný, proč vůbec řešíš takovéhle hloupé věci, buď ti ti lidi vůbec nezajímají anebo... Asi něco nechápu (Vysvětlí, proč ti záleží na tom, co o tobě povídají lidé lidem na kterých ti nezáleží)?

Případně o jaký konkrétní papír ti jde, tvoje sestry pokud se vzali tak třeba mají jiné příjmení, tak ti nevím pořád, z čeho se chceš vymaňovat a přijde mi to celé trochu zvláštní. Kdybych uviděl svojí sestru, jak jde okolo mého baráku, tak jí pozvu dál, ať už máme jakékoliv vztahy. Zejména proto, aby si mohla dobře vyfotit to moje nové auto když ho fotí za plotem :-D

Nebo má snad někdo jiný názor?

bramburka

Na tvem miste bych ji pozvala, at si auto vyfoti i zevnitr a i kufr. Zdurazni ji vsechna plus, ktere to auto ma a jak rychle jezdi. Tihle lide to totiz potrebuji. Oni ti m ziji. Tam to ztrochu priziv a mysli si sve.
My meli podobnou osobu v rodine a kdyz to vyvrchovlilo, prerusili jsme s nimi styk. Ted mame klid!
Zavist je strasna vlastnost!

tr

No, já na tom zas nevidím nic až tak extra hroznýho, že si někdo fotí nový auto, prostě se nemá o čem jiným myslím nudném životě bavit, tak řeší jiný lidi a určitě hnedka posílá ségře, hele ségra koukej co si zase koupil.

Velcí lidé mluví o nápadech, průměrní lidé mluví o věcech a událostech, a malí lidé mluví o jiných lidech... Tak to zkrátka bylo, je, a bude, a není třeba se kvůli tomu někde odhlašovat z registru :-D

ltz
hodnocení

1x
Takový úřad neexistuje, vymanit se z rodiny. Co se stalo ve vaší rodině víte jenom vy. Ale zkuste na to nahlížet z druhé strany. Mějte z toho naopak radost, že oni závidí, nepřeji. Ať si vyfotí vaší práci, snahu a šikovnost, ať pomlouvají a pukaji vzteky. Nepřejícní lidi se najdou všude i v rodině.

smode2
hodnocení

1x

Vymanit se dá jedině úplným odstřižením a ignorací. V podstatě ghostingem. Jiné cesty, ať úřední či neúřední, není. A vidíte. To je výhoda naší české republiky. Třeba v Americe pořád vyděláváte, makáte, a nikdy nevíte jak na tom jste. Tady když se snažíte a pracujete, jestli se vám daří poznáte zanedlouho. Ostatní vám začnou závidět. Takže jste úspěšný. Gratuluji:)

janek76
hodnocení

Moc děkuji za komenty a názory vsem zúčastněným, ano mam k tomuto místu vztah, mam zde dobrou práci, přátele kteří mně drží nad vodou.
Máte pravdu, nebudu si nad tím lámat hlavu, budu žít a věnovat se mým dětem a přátelům a konickum.
Hezký den všem.

hodnocení

1x
Je otázkou, jestli už se nejedná o stalking, ten je trestný.

hofe
hodnocení

0x
Jakej registr? Pochybuju, že si můžete kvůli špatným rodinným vztahům nechat upravit rodokmen. Krev není voda. Není jednodušší se odstěhovat a přerušit kontakt? Když budete bydlet přes celou republiku, tak těžko budou sestry chodit kolem plotu a fotit.
lmgify

Odstěhovat na druhý konec republiky? Píše, že opravil dům po rodičích, takže k tomu místu má asi vztah.

kdosi
hodnocení

0x

Bez ohledu na nějaké papíry si vás ta sestra bude pamatovat a bude vědět kam chodit fotit a koho pomlouvat.

p23®
hodnocení

0x

Vymanit? To asi nejde. Neřešte to. Buďte na sebe pyšný, co jste dokázal. Podporu získáte u své vlastní rodiny.

Budou to stále Vaše sestry. Měly by mít radost z toho, že se Vám daří. Pokud Vám to moc vadí, tak bych si s nimi o tom popovídala. Mějte je i přesto rád.

Zdravím.

domek

Pokud on bydlí v domku po rodičích a sestry v nájmu, Tak je možné, že už chápu, proč to v rodině neklape :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]