Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestupková komise

Od: alice* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, může být u přestupkové komise (přestupek proti občanskému soužití) jako svědek čtrnáctileté dítě když bylo svědkem napadení své matky? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Se zakonnym zastupcem a za pritomnosti pracovnika ospodu, navic by to melo probehnout obzvlast ohleduplnym zpusobem.

tt
hodnocení

0x

Proč by nemohlo? Druhá věc je, O jaký přestupek by se mělo jednat, kvalifikace. A jaká bude důvěryhodnost takového svědka, který je spřízněn...

Buďto napište přesně o co se jedná, a ne nějaké obecné opisné situace, případně se zeptejte na úřadě nebo zaplaťte advokáta.

alice*
hodnocení

Kvalifikace je samozřejmě přestupek proti občanskému soužití tak jak píši v dotazu.
topil

ale kt. Odstavec a písmeno, pokud je to například pomluva, kterou pčr vyhodnotila pouze jako přestupek (ne TČ), tak pokud 3. osoba měla jakoby někoho pomluvit před tím dítětem, Případně před orgánem, tak se o pomluvu nejedná. Pomlouvá by musela proběhnout veřejně před cizími podobně jak je v trestním zákoníku.

Zaplať si advokáta, anebo si přečti ten přestupkový zákon resp. správní řád.

Anebo si přečti ten přestupkový zákon resp. správní řád. Něco mi říká že jde právě o tento typ přestupku odst1 písm.a) - Tak pokud nemáš nějaký důkaz, Jako je například nahrávka nebo videonahrávka, tak budeš akorát ztrácet čas a peníze. Pokud dotyčný přestupce bude šikovný, tak se z toho vyvléknout ne a ani tu pokutu ve výši 1000 Kč nezaplatí. Pokud chceš někoho takhle přestupková t, tak si koukej opatřit tvrdé důkazy. Podle mého názoru, pokud ta výpověď nebyla sepsána do čtyřiadvaceti hodin, přesně slovo od slova, tak si přece nemůže žádná osoba doslovně pamatovat případnou urážku.

Nedávno jsem pár takových přestupku podával, a proti dalším jsem se úspěšně odvolal, že jim to krajský úřad shodil, Proto mám víc než pár praktických zkušeností, a bacha lhůty jsou tam poněkud jiné než v soudnictví třeba doplnění Odpisu je do 5 dnů, ale jakási lhůta k vyjádření, obdoba nabytí právní moci u soudu je pouhých 8 dnů atd.

erudice ani moudrosr těch úředníků nejsou valné, jsou to typicky Bc.

alice*
hodnocení

Jakožto osoba přímo postižená spácháním přestupku jste udělila souhlas se zahájením řízení z moci úřední o přestupku proti občanskému soužití dle ust. § 7 odst. 1 písm. a) zák. č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, jehož se měla dopustit... tím že měla nadávat..., že je „zmalovaná štětka, kurva a děvka...", čímž měla jinému ublížit na cti tím, že ho jiným způsobem hrubě urazí.
alice*
hodnocení

Prostě stará bába (matka nové partnerky mého ještě stále manžela) měla nervy že se manžel zatím nechce rozvést, já jí s dětmi potkala když jsme šli z procházky a už jsem to schytala aniž bych si jí vůbec nějak všímala... sepsáno to bylo ještě ten den na policii.
topil

OK, policie to vyhodnotila jako nikoliv trestný čin, jak dělá v 99,99% případů Tohle všechno vždycky hází na město.

Doporučuji se na to vykašlat, protože tímto nic nezískáte a přivodit pokutu staré bábě se vám podaří tak 50:50, a příště si to nahrajte buď na mobil a nebo aspoň audio, pak se vám to s vynaložením mnoho hodin, podaří, že možná dostane pokutu.

Mezitím doporučuji se naučit rychle a poslepu zapínat na mobilu záznam :) Kdyby vám to poslala do SMSky nebo messengerem/mailem, tak máte lepší poměr pravděpodobnosti 90:10, než jen s svědectvím vaši dcery.

Ale pokud najdete nějakého svědka ochotného cvičit, tak proč ne

Ps: Pokud chcete traumatizovat dceru a jít do té konfrontace (Je možné, že se baba ani nedostaví, ale dostavit se může), tak je bezpodmínečně nutné, aby se naučila to co je na tom policejním protokolu jako básničku nazpaměť. Stačí přeřeknutí či mírně odlišné popsani situace, a znalý pachatel ...

hodnocení

0x

Právní řád připouští i svědectví dítěte s určitýma doprovodnýma podmínkama, takže ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]