Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datový roaming mimo EU

Od: tomis odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, pokud nechci na datech mimo EU nechat tisíce, stačí, když si v telefonu vypnu SIM? A budu se připojovat pouze na místní wifi.

Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Proč hned vypínat SIM? Stačí na ní vypnout data.

hodnocení

0x
Určitě. Ale zároveň se vám nikdo nedovolá a nedopíše (sms), stejně jako vy nikam.

hodnocení

0x

Když jsem byl letos v Maroku, tak na letišti jsem si pořídil místní SIM kartu s čistě jen datovým tarifem. Tu jsem přidal do telefonu k české SIM kartě a v telefonu nastavil že má na data používat čistě jen SIM2. V případě potřeby jsem tedy mohl přijímat SMS i hovory a když jsem já volal domů, tak přes datové komunikátory jako whatsapp, viber a podobně.

lmgify

Dělal jsi před odjezdem průzkum, jaké karty se v Maroku prodávají, s jakými balíky dat, za jakou cenu, kde je výhodně koupit atd. nebo jsi na letišti vlezl do prvního obchodu s mobilama a zeptal se, jestli mají v Marovku taky nějaké datovky?

Většinou není nutno do obchodů vlézt aby se zjistila nabídka. Bývá to napsané venku aby se tůristi měli podle čeho orientovat. Takže kouknu na obchody, většinou jsou vedle sebe, a vyberu co se mi líbí. Koupím a oni hned zprovozní.

Já to udělal ještě trochu jinak. Znám jednoho Maročana, takže na letišti jsem si jen zdarma vysvedl SIM od Orange a potom mi dal ten kamarád zabalenou dobíjecí kartu (za 5€) a pomohl mi nabít datama tu SIM. Přeci jen to jejich písmo a instrukce na kartě jsem nedával a byl jsem rád za kamarádovu pomoc.

Samozřejmě mohou vám to vše dát už na letišti, ale tam jsou ty ceny turisticky vyšší.

lmgify

@bobika: To je přesně o čem mluvím. Nenechat se vorvat předraženýma supama hned u vstupních vrat, zvláště v zemích, jejichž kultury jsou tím známé.

Jak je možné získat zdarma SIM, jako jsi to udělal ty? Vždy jsem viděl SIM jen prodávat. Nemám na mysli speciálně Maroko. Že by aktivace eSIM?

Uplně jednoduše. V tom Maroku přímo na letišti mají stánky dvě telefoní společnosti. Přišel jsem k Orange a řekl že chci jejich SIM kartu. Ihned začnou k ní nabízet nějaký tarif. Stačilo jen požádat že ji chci prázdnou bez tarifu. Nemají s tím žádný problém. Však oni dobře vědí že tak jako tak ji nějak budete chtít použít a společnost na tom vydělá :))

lmgify

Dík za info. Byl důvod, proč nevzít dobíjecí kartu přímo od nich v krámě?

datovyrouming
hodnocení

0x
Ahoj,
ano.
Neni zac.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]