Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění karty a osobních věcí

Od: libor odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Mám pojištěnou kartu výběry z bankomatu ztráta atd. Po delší době jsem zjistil že mi ubylo peněz na učtě.Byl jsem osobně nahlásit v bance a zablokoval jsem kartu na výběr z bankomatu. Banka to začala řešit ale odpověd byla více výběru bylo vybráno pod stejným pinem takže nemám nárok na náhradu škody. Tak jsem to nahlásil na policii začátkem července že požaduji kamerové záznamy kdo neoprávněně vybral peníze z učtu. Dodnes nemám kamerové záznamy, Pojištovna které se to týká pojištění karet mi poslala email žádáme od policie kompletní popis události atd. Kamerové záznamy nepotřebujeme. Jak mám dále postupovat ohledně odškodnění? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jelikož zatajujete, zda máte děcko nebo partnerku, která si ráda dopřeje za cizí peníze, odpovědi se nedopátráte. Evidentně Vaši kartu někdo používá a ne pouze jednou. Pokud kartu máte doma, ptejte se těch, co jsou s Vámi doma.

mll
hodnocení

0x

Kamerové záznamy si snad policie opatří. Proto přece "účinkujeme ve filmu" při každém použití bankomatu. To asi neni tak Vaše starost, ty by měl provozovatel bankomatu předat policii a ne Vám.

Nechápu, jak někdo dokáže trefit pin. Ta šance je skoro nulová, teda ne úplně, možná trochu větší než vyhrát ve sportce (3 pokusy z 10 tisíc kombinací). Stalo se mi před nějakou dobou, že jsem ztratil kartu či spíš peněženku, kde jsem měl nějaké drobné (víc jak 20€ to nebylo) a taky kartu. Možná jí spíš nějaký kapsář pomohl, těžko říct, prostě jsem ji najednou neměl. Pak jsem se na účtu dočetl o třech neúspěšných výběrech, víc asi bankomat nedovolil, a kartu zablokoval, možná i sezřal. Asi to musel být nějaký amatér, že to šel zkusit do bankomatu, mohl klidně utratit ekvivalent 500 korun na bezkontaktní platby a na pin by se nikdo neptal. Takle i kdyby uhodnul pin, zjistil by, že výběr s poplatkem provozovatele bankomatu neprojde (byl to nějaký euronet, ty mají poplatek vždycky a to já mám zablokované, takže by takový výběr neměl být možný).

Pokud jste měl kartu fyzicky u sebe, můžete trvat na tom, a banka by Vám měla prokázat opak. Něco jiného je, pokud jste kartu ztratil, nebo si ji někdo půjčil. Takže právě je na bance zjistit, jestli byla použitá pravá karta nebo nějaká její kopie (cemuž by použití správného pinu nasvědčovalo; na druhou stranu by snad banka měla vědět, kde našla skimovací zařízení, tedy takové to zařízení na kopírování karet; a že by něco takového nenašla, to se mi nechce věřit; může se taky kouknout na záznamy z bankomatů, kde jste vybíral, ona instalace a deinstalace skimovacího zařízení tam musí být vidět). Ale spíš asi přijdou na to, že si Vaši kartu půjčila manželka, dítě, soused, co já vím.

hodnocení

0x
Píšete "po delší době jsem zjistil ...".
Záznamy se uchovávají jen určitou dobu. Nevím, jak teď, ale v r. 2012 mi policie sdělila, že u konkrétního bankomatu to byly dva měsíce.

hodnocení

0x
Jelikož někdo (dosaď si sám komu jsi ho sdělil) použil tvůj pin, nic samozřejmě nedostaneš. Jinak jestli si platíš echt pojištění, tak ho klidně zruš - jsi pojištěn, jako každý držitel karty.

vernon
hodnocení

0x
Ty nemáš elektronické a mobilní bankovnictví? Já díky němu vím okamžitě o každé koruně, která mi na účet příjde, nebo z něj odejde...

hodnocení

0x
Přesně. Jakmile někdo zaplatí mou kartou, okamžitě vím kdy kde a kolik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]