Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výše odškodnění při mimosoudním vyrovnání

Od: kittle odpovědí: 10 změna:

Před měsícem mě srazilo auto, 14 dní jsem strávila v nemocnici, nyní jsem stále v klidovém režimu. Zameškala jsem polovinu semestru na vysoké škole, zůstaly mi jizvy na obličeji, chodím k psychologovi. S právníkem jsme se dohodli, že pokud bude řidič ochoten zaplatit bolestné a odškodnění, vypořádáme se mimosoudně. Právník chce ovšem ode mě vědět, jakou částku si jako odškodnění přestavuji a kolik tedy budu po řidiči požadovat (nezapočítávám bolestné, to bude zvlášť).

Obracím se tedy na Vás, uživatele tohoto portálu, zda byste mi mohli poradit (např. podle vlastní zkušenosti). Děkuji...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radi*
hodnocení

0x

Poraďte se s lékařem, ten by měl umět zranění vč. následků "obodovat". Uděláte si představu, o jakou částku jde... může být 20.000 a stejně tak 200.000 Kč. Jizvy v obličeji by mi třeba slušely :), ale pokud jste modelka, tak je to za jiné odškodnění. Je to individuální...

Pokud budete semestr/ročník opakovat, tak nálady s tím spojené. Viník bude mít snahu se dhodnout, neboť tak mu může být podmíněně zastaveno trestní stíhání. Je to jedna ze zásadních podmínek. Na druhou stranu se za něj přimlouvám na např. větší částce + splátky. I vy na tom neproděláte. U soudu dostane vše podle tabulek a on dosrtane podmínku. Takhle sice bude mít odložené trestní stíhání, což vám může být jedno. Pro něj je to obdobný trest jako podmínka a vaníc si můžete nárokovat vyšší částku.

bonstar*
hodnocení

0x

Výše odškodnění poškození na zdraví je ve většině případů značná. V tomto případě bych uplatňoval toto odškodné na pojišťovně z titulu povinného ručení. Pokud Vám právník nedovede vypočítat adekvátní částku na odškodné asi bych se měl na pozoru. Určitě bych Vám doporučil obrátit se s tímto problémem na naši společnosti. Dostatek informací o tom na jaké náhrady škod múžete uplatnit svůj nárok najdete na www.odskodneni-bo/... .

cyril*

Pokud se nepletu, nabízíte zde reklamu na činnost, kterou vykonáváte bez oprávnění - nejedná-li se o obchod.

bonstar*

Nepochopil jsem Vaši poznámku. Na uvedených stránkách jsou odpovědi na to v čem zpočíval dotaz pisatelky a to jestli bude chtít pomoci záleží jen na ni.

cyril*

V reakci uvádíte odkaz na obchodní firmu paní Sovové, která nabízí jako firma činnost, na kterou nemá oprávnění. Je to těžké pochopit?

bonstar*

V tom případě by jste se měl podívat do výpisu z OR.

cyril*

Nechápu proč bych se měl dívat zrovna tam. Buďto se snažíte dělat hlupáka ze sebe nebo z ostatních, protože jinak byste neodváděl pozornost k Obchodnímu rejstříku a sám se raději podíval do rejstříku živnostenského, kde jedinou oficiální činností této společnosti je velkoobchod a maloobchod.

lidus*
hodnocení

0x

Doporučuju Mediační a probační službu, tam mají z mimosoudním vyrovnáním zkušenosti a také mají právníky zběhlé v tomto problému.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Souhlas s Liduš, Probační a mediační služba má v tomto zkušenosti a poradí Vám i s částkou, která bude reálná. Přítel bohužel taky způsobil zranění při dopravní nehodě, kterou zavinil, a platil paní odškodné 40tis. Kč, takže myslím, že kolem téhle částky byste se mohla pohybovat. Ale samozřejmě je to individuální.

pmscr.cz/... Zde máte kontakt na PMS.

kittle
hodnocení

Velice Vám všem děkuji! =) Jsem ráda, že jsou lidé, kteří rádi poradí. Částečně je už případ vyřešený. Přes Probační a mediační službu jsme se s řidičem vyrovnali. Momentálně čekám na doléčení a pak bych měla dostat z povinného ručení řidiče náhradu nákladů plus obodované bolestné

Moc děkuji, Kamča

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]