Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Artroza výměna kolene

Od: mirek* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Je mi 69let. Mám artrozu RTG snímek ukázal výměnu kolene. Mám možnost výměnu kolene na ortopedii v nemocnici ve Zlině nebo na ortopedii v Kroměříži.Jaké máte zkušenosti připadně recenze ohledně lázní po operaci atd. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nás, dříve narozených je obrovská spousta. A těch kdo jsou chabrus na klouby dolních končetin je ještě více. V každém špitále kolena a kýčle operují jak na běžícím pásu. Chirurgové ortopedové to umí snad už se zavřenýma očima. :-D Jasně že je to chabý pokus o humor, ale je potřeba se zasmát než se děsit. *mir*Já jsem byla v lázních Klimkovice a spokojenost veliká. Dovezli mě tam 8. den a tam mi vytáhli stehy a rehabilitovali. Kýčel mi rozhýbali, naučili mě lézt do vany, nastoupit do auta, chodit po schodech. Báječná kuchyně, balkon u každého pokoje, laskavý personál. Všechno v jednom baráku mezi lesy. Nedaleko hospůdka se smaženými tvarůžkami a chlazeným pivkem. Když se u stolu sejde dobrá parta, je to fajn procházka. Paráda!

Mohu dát nevyžádanou radu? Začněte posilovat. Snažte se co nejrychleji zpevnit svaly břicha a zadku. Tak bude budou ony držet končetinu a nebudou tak namáhány svaly stehna a lýtka. Nesmíte sedat a vstávat na nízké, protože při vstávání byste mohl koleno vymknout. Takže to, kde sedáváte, přizvedněte.

hodnocení

5x

Koleno Vám vydrželo dlouho. Já šla na totálku už v 61 letech. Nedejte na rady, i když dobře míněné. Mně známí radili, že nejlíp to dělají v Náchodě, v Kolíně...Houby, všude to musejí udělat dobře. Patřím do Pardubic, šla jsem tam, i když plno lidí na pardubickou nemocnici nadávalo. Dopadlo to velice dobře. Kolínko je jako nové, svých 15-17 km ještě v pohodě ujdu. Jen jídlo bylo opravdu nechutné, i když nejsem vybíravá. Ale po další zkušenosti /prosinec 2023/ musím uznat, že se zlepšili, o hodně.

Nástup, poté 2. den operace. Týden na ortopedii. Pak 3 týdny na rehabilitaci, také v areálu nemocnice. Na tu RHB bylo dobře objednat se předem: Příklad: 15.10. jdu na operaci, + 7 dní, tedy zhruba od 22.10. bych nastoupila na RHB. Mají totiž plno pacientů z dalších oddělení a bývá tam málo míst. A není dobré na rehabilitaci dlouho čekat, aby koleno nezatuhlo.

Do 3 měsíců po operaci má obvykle pacient nárok na lázně. Tam u vás bych brala Luhačovice, jsou krásné. Ale pomohou Vám lázně všude. Já byla měsíc v Janských lázních a naprostá spokojenost.

Jinak, spíš, než KAM se ptejte KDY. V roce 2015 jsem čekala na operaci 1,5 roku. Dneska se prý čeká i 2 roky a víc. Pokud koleno bolí, hledejte pomoc tam, kde Vás vezmou co nejdřív. Tak ať Vám to dobře dopadne. Jaga.

hodnocení

1x
Ja v lázních nebyla, stačilo 14 dní lůžkové rhb

hodnocení

0x

Ja čekám na termín dva roky. No uz se to pomalu blíží, konec ledna. Rehabilitaci zvládnu, ale lázně nechci ani videt.

Dva roky je dlouhá doba. Proč lázně ani vidět? Nějaký špatný zkušenosti?

Jo! Proč ne lázně?

Např já mám psa, v lázních chtějí horentni sumy, v hotelích taky a navic se doplácí slušný pokoj, zvládla jsem to se 14dennim lůžkovým rehabilitačním pobytem v nemocnici, příští rok jdu na druhé

Ajo, po operaci jsem dostala na měsíc lázně zdarma, na křížek. Dávají je ale pouze 1 x na každou totálku. O psa by se někdo postaral, děti, hodná sousedka, sourozenci...případně existují psí hotely, kde se chlupáči mají dobře.

Neplatila jsem nic, jenom asi 1000 Kč za to, že jsem chtěla jednolůžkový pokoj. Ale pokud bych se spokojila se 2 lůžkovým, bylo by to úplně zdarma. Pak chtěli 20 Kč/den za televizi. Dala jsem to. Ale mladá cikánka u našeho stolu se chlubila, že ona se dívá zadarmo. ;) Pak chtěli 20 Kč/den za ledničku. Tu jsem ani nechtěla. Ale dali mi takové gelové pytlíky, na koleno, které se musely chladit v lednici. Tudíž mi ji dali zdarma, protože to byla součást léčby.

Jak se říká: peníze budou a...Ty lázně jsou prima. Noha se rozcvičí, elektroléčba, masáže, zábaly, bazén, cvičení, chůze s hůlkami...a pomůže to. Na začátku každý pajdal, na konci pobytu jsme už byli jak sokolíci. Neodříkejte se lázní, jste sama proti sobě a proti svému zdraví. Jaga.

hodnocení

0x

Byla jsem za život v lázních 2x. Ve Varech a Rajeckych Teplicích. Bylo to pro mne vysloveně obtěžující, porad běhat po procedurách a ze by pomohly, vubec ne. Ani náhodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]