Nejste přihlášen/a.
Krátkozrakost - to je přece když mi ruce držící knížku nestačí. Když přes ně koukáte na něco vzdálenějšího, tak si oči ničíte a zákonitě musí bolet hlava. Brýle na krátkozrakost tedy jen tam kde je to zapotřebí - čtení, počítač,...
blbost, když má "krátký ruce" tak je právě že dalekozrakej.
Já jsem krátkozraký a rozluštím i titěrná písmenka a předměty, naopak na řízení mýho nadupanýho kočáru potřebuju brýle.
To jste dost vedle. Jsem krátkozraký a čtení z blízka mi problém nedělá. Bez brýlí přečtu bez problémů i miniaturní text, u kterého mnoho běžných lidí potřebuje lupu, případně ani nepozná, že to jsou nějaká písmenka. Přes brýle koukám, když potřebuju přečíst třeba jízdní řád na stanici tramvaje a jsem líný si kvůli tomu brýle sundavat. Naopak 2cm text bez brýlí z 2m vzdálenosti už nepřečtu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.