Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest hlavy a kdy nosit brýle při krátkozrakosti

Od: yukisek odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, prosím o vaše zkušenosti a názory. Může bolest hlavy způsobovat krázkozrakost? Je vhodnější nosit brýle celodenně bez ohledu na vykonávanou činnost, tedy i na pc a čtení, nebo naopak nasazovat brýle pouze v případě, když jde člověk ven? Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x
Krátkozrakost znamená, že člověk vidí na blízko a na dálku ne. Pokud zrovna nejste řidič, pilot atd., odehrává se většina důležitých věcí blízko. Tedy nemyslím, že by z nenošení brýlí při krátkozrakosti bolela hlava. Sama jsem krátkozraká a když si brýle nevezmu tak holt nevidím na dálku, ale nic hrozného se neděje.

kmet
hodnocení

2x

Krátkozrakost může způsobit bolesti hlavy. Doporučuje se nosit brýle stále.

hodnocení

0x

Krátkozrakost - to je přece když mi ruce držící knížku nestačí. Když přes ně koukáte na něco vzdálenějšího, tak si oči ničíte a zákonitě musí bolet hlava. Brýle na krátkozrakost tedy jen tam kde je to zapotřebí - čtení, počítač,...

blbost, když má "krátký ruce" tak je právě že dalekozrakej.

Já jsem krátkozraký a rozluštím i titěrná písmenka a předměty, naopak na řízení mýho nadupanýho kočáru potřebuju brýle.

vernon
Je to přesně opačně...

To jste dost vedle. Jsem krátkozraký a čtení z blízka mi problém nedělá. Bez brýlí přečtu bez problémů i miniaturní text, u kterého mnoho běžných lidí potřebuje lupu, případně ani nepozná, že to jsou nějaká písmenka. Přes brýle koukám, když potřebuju přečíst třeba jízdní řád na stanici tramvaje a jsem líný si kvůli tomu brýle sundavat. Naopak 2cm text bez brýlí z 2m vzdálenosti už nepřečtu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]