Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, jak se počítá ostatní příjem z DPP za jeden kalendářní rok. Když do 50 000 Kč se příjem nemusí nikde uvádět, počítá se výplata, která přistane na účtu v lednu za prosinec nebo se výplata za DPP počítá v daném roce až od února, protože je to platba za leden 2024 a příjem v lednu je příjem za prosinec 2023? Jestli se počítá platba která je v lednu, ale je za prosinec a ten je za minulý rok 2023 nebo je rozhodující že měsíc leden je v roce 2024 a za ten je výplata až v únoru?
Co máte na mysli pod pojmem "ostatní příjem z DPP"? Tvrzení, že se příjem do 50 000 Kč nemusí nikde uvádět, neplatí obecně. Je to limit pro podání DaP a také pro příjmy podle § 10. Příjmy a zaplacené zálohy se počítají za zdaňovací období, což je nejčastěji kalendářní rok.
Zkrátka to myslím tak, že jsem měla DPP v roce 2024 a ta už skončila, no a za to období jsem si vydělala necelých 50 000 Kč a potřebuji vědět, jestli to počítám správně. Jestli mám počítat výplatu z DPP až od února tohoto roku, protože je to za leden tohoto roku anebo jestli se první výplata v DPP počítá už od prosince, ale přistála výplata za prosinec v lednu tohoto roku na účtu. Jestli je rozhodující kdy ta výplata přistála na mém účtu nebo jestli je rozhodující měsíc který patří pod tento rok. Protože jestli je rozhodující měsíc, tak se první výplata počítá až od února tohoto roku, protože měsíc prosinec patří do roku 2023. Poradíte prosím?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.