Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odběry krve

Od: aneta04 odpovědí: 10 změna:
Zdravím, je mi 20 let a ještě nikdy jsem nebyla na odběrech krve, nikdy mi ji ani obvodní lékařka nebrala, ať už dětská nebo teď pro dospělé. Vždy jen kontrola tlaku, váha, měření, zrak, apod., ale odběry krve nikdy.
Je to normální nebo je něco špatně a měla bych hledat jinou lékařku?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
V 18..19 letech jste měla u obvodního lékaře absolvovat vstupní prohlídku, jejíž součástí je rozbor krve i moči.
vzp.cz/...
Dále pak máte každé dva roky nárok na preventivní prohlídku, které opět jsou odběry dsoučástí. Pokud jste tedy v posledních dvou letech nebyla na preventivní prohlídce, objednejte se na ni. Lékařka by vás měla objednat na ranní odběry, kde vám sestra vezme krev a přinesete moč, následně vás cca po týdnu lékařka objedná na vyšetření s vyhodnocením i těch odběrů.

hodnocení

7x
Nechtěl bych být tvůj lékař... Na rozboru krve nevidím nic špatného, dokáže říct mnohé o zdravotním stavu.
slon

No, já z otázky chápu, že se odběru nebrání, jen podivuje, že nikdy na žádném nebyla ...

Libor píše zcestně. Pravdu má Slon.

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, pokud jste zdravá, tak není důvod k odběru krve. Laboratorní rozbory jsou poměrně drahé a laborky mají práce dost. Pokud by Vaše lékařka potřebovala, např. pro ověření diagnózy Vašich potíží, výsledky z odběru krve, tak ho udělá (do žádanky pro laborku vypíše, co má být zkoumáno). Zdravím!

km
hodnocení

3x

Při preventnivní prohlídce mezi 18. a 19. rokem se krev vyšetřuje, množství tuků a cukrů v krvi. Pokud jste na této prohlídce byla, což předpokládám, jelikož jste už i změnila lékaře, mělo vám toto vyšetření být provedeno, jelikož ho velmi pravděpodobně hradí vaše pojišťovna. Nicméně na preventivní prohlídku se musíte objednat, takže jestli jste se neobejdnala, tak vám ji vaše lékařka neudělala. Pak je tady ještě další možnost a to ta, že lékař vykazuje něco jiného pojišťovně a to si nechává hradit a něco jiného provádí s pacientem. Mě samotnému se to stalo. Je třeba to kontrolovat a zpětně se dívat, co váš lékař vykázala porovnat s tím, co skutečně udělal. A pokud podvádí, tak ho klidně nahlaste pojišťovně.

vzp.cz/...

ben®
km - to, že lékařka vykazuje na zdr. pojišťovnu nějaké činnosti/úkony, které ve skutečnosti neprovádí, je jen poměrně nehezká spekulace, která s otázkou nemá souvislost. Myslím si, že tím tazatelku jen zbytečně strašíte a matete.
km

já nevěřím tomu, že ve dvaceti letech neměla žádnou preventivní prohlídku a pokud tvrdí, že jí nikdy krev lékařka nebrala, je nasnadě to co píšu, sám mám takovou zkušenost

pokud tazatelku matu, věřím, že se umí ozvat a případně se doptat. to s tím strašením jsem nepochopil.

bene, asi jsou lidé, kteří nevěří svým doktorům.

hodnocení

3x

Je to normální***Ano. Je to normální.

V kolika letech jste šla od dětského k praktickému?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]