Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, povedlo se mi nešťastnou náhodou si rozbít dioptrické brýle z Doktor Optic, když jsem tam přišla s těmi brýlemi, kde bylo jedno vypadlé sklíčko a druhé trochu vysunuté z obruby, paní se na brýle podívala a řekla, že bohužel mi tam opravu neudělají. Používám brýle při práci na počítači a vidím přes ně skvěle. Nenapadlo mě nic lepšího než se objednat online do Doktor Optic a že bych si koupila nové brýle. Po přeměření zraku se mnou paní konzultovala jaké brýle bych si měla pořídit a přemluvila mě na bifokální brýle. Mám astigmatismus na obouch očích, ale i bez brýlí vidím na počítač a tak jsem tedy celou dobu pracovala bez brýlí. Mám problém vidět malá písmenka, čísla na mobilu bez brýlí, což je na blízko, ale na počítači vidím vše i bez brýlí, nicméně s brýlemi je to pro mě příjemnější. No čekala jsem na bifokální brýle více než 14 dní a to mělo být do 14 dní, pak jsem tam volala a pán v prodejně mi řekl, že dneska brýle přišly, žádnou sms ani email mi neposlali. Všude čtu, že bifokální brýle jsou na blízko a na dálku a já je mám na blízko a na střední vzdálenost. Ale vůbec mi nevyhovují, hned ten den co jsem je koupila, jsem volala do Doktor Optic, že mi v nich oči táhnou a bolí mě z nich hlava, paní byla velmi milá a mám přijít, že mi přeměří zrak a uvidí se co s tím, prý když zjistí výrobní vadu tak mi můžou udělat brýle na blízko z ceny kterou jsem zaplatila. Jenže já pracuji na počítači nejraději v poloze pololeh a brýle jsou prý jen když sedím u počítače, ale i když si sednu tak mi nevyhovují, prostě musím všude kde chci dobře vidět tam obracet hlavu a když se podívám např. doprava a mám koukat dopředu už vidím rozmazaně. Našla jsem v easy optic, že tam mají možnost vrácení brýlí do 14 dní a v Doktor Optic to nemají, paní mě přesvědčila na bifokální a já jí říkala, že mi jde jen o to abych měla opravené ty svoje, ale ty mi odmítly opravit. Takže využili mé nevědomosti a vydělali na mě, místo aby mi poradili, že mi to v jiné optice opraví, myslela jsem, že v optikách opravují jen brýle zákazníkovi co má brýle od nich, ale našla jsem na internetu firmu, která nabízí opravu brýlí, napsala jim a oni chtěli fotky poškozených brýlí, ty jsem poslala a prý je potřeba jen vyměnit silon a poradili mi, abych se obrátila na někoho ve městě kde žiji, tak jsem udělala a světe div se, v optice která je vzdálená 5 minut chůze od mého bydliště mi brýle opravili na počkání do 15 minut za 200 Kč, ale v Doktor Optic mi tohle neřekli, raději na mě vydělali a využili mé nevědomosti a ani nemají v reklamačním řádu napsáno, že se dají brýle vrátit do 14 dní? Ale to by měl přece poskytovat každý prodejce ze zákona ne? I když byly brýle vyrobené na zakázku. Ale mě silně nevyhovují, tyhle co jsou opravené v nich vidím na blízko i na počítač, který je vzdálený asi metr nebo ani ne. A nepotřebuji na to bifokální brýle, které stály skoro 11 000 Kč a ještě mi na to paní dala slevu, protože jsem u nich před několika lety kupovala brýle na blízko i na dálku. Poradíte? Jestli mám nárok vrátit brýle do 14 dní, protože mi tu budou ležet a nevyužiji je. Zaostřují pomalu a špatně a nevidím v nich periferně, v těchto co mám vidím ideálně, jenže nemám zkušenost s optikami a nevěděla jsem, že jinde mi opraví brýle co nebyly koupené u nich a zjistila to až po koupi bifokálních brýlí. Prostě v těchto brýlích mohu koukat ne jen dopředu, ale i do stran, ale v bifokálních jen dopředu a když chci do strany tak musím otočit hlavu do strany abych viděla dobře a nerozmazaně a když chci opět dopředu tak zase musím hlavou nasměrovat, no je to děs, naprosto nepohodlné, zbytečný vysoký výdaj. Poradíte prosím někdo, teď mám obavu jít do Doktor Optic, oni zjevně využívají nevědomosti zákazníka, aby na něm vydělali. Potřebuji získat informace předtím než tam půjdu na co mám vlastně nárok. Někde jsem četla, že každý zákazník má ze zákona nárok odstoupit od smlouvy, kupovala jsem zajíce v pytli a nevěděla jak mi brýle sednou a zjistila až po nasazení, že jsou nepoužitelné. Mě nejde o to, aby mi v Doktor Optic měřili zrak, protože už mi ho přece měřili před brýlemi, chci jen vrátit brýle a odstoupit od smlouvy. Protože když mi budou měřit zrak a zjistí, že parametry napsali správně, tak zas budou chtít proplatit měření. Ještě chci dodat, že když jsem byla na měření v Doktor Optic, tak necelý měsíc předtím jsem byla na kompletním vyšetření u Očního v Praze a oči mám v pořádku, jen mám ten astigmatismus na obouch očích a doporučil mi kapat si vlhké slzy každý den 3x denně. Ještě chci napsat, že se docela bojím sem dát tuto otázku, nikde jsem nenašla žádnou nespokojenost od zákazníka u tohoto optika, nechci je hanit, jen chci vyřešit problém. Jen prostě je velký problém, že nemají v reklamačním řádu, že je možnost odstoupit do 14 dní od kupní smlouvy. Když v mých brýlích vidím dobře na blízko i na počítač, tak proč mi byly vnuceny bifokální brýle na blízko a na střední vzdálenost, když mi stačí brýle na blízko? Jistě, chtěli vydělat na mé nevědomosti. Já jsem zbytečně řešila situaci nešťastným řešením a jelikož jsem byla zvyklá na Doktor Optic a od nich měla informaci, že zřejmě staré brýle opravit nepůjdou, tak jsem myslela, že mi nezbývá nic jiného než koupit nové brýle a s tím je u nich spojeno měření zraku i když jsem jim jasně řekla, že na ty poškozené brýle vidím dobře.
Ale já píšu o tom, že bifokální nepotřebuji, protože s brýlemi na blízko vidím i na počítač, a mé bifokální jsou na blízko a na střední vzdálenost, to nepotřebuji, protože mi na počítač stačí brýle na blízko. A taky píšu o tom, že bych ráda brýle vrátila a měla by všude být možnost vrácení zboží do 14 dní, protože to byl nákup zajíce v pytli.
Nemám to přesně změřené jestli je to metr, to jen odhadem, píšu, že na mobilu vidím skvěle písmenka přes brýle na blízko a přes ty samé brýle vidím na monitor a to už je prý střední vzdálenost, tak na co mít bifokální, když mi stačí brýle na blízko? Moje chyba a nevědomost, ale jak jsem to mohla vědět. Kdybych věděla co vím teď, tak si vyberu optiku, kde je možnost vrácení brýlí do 14 dní a mají to v reklamačním řádu. Tato optika je velmi známá, populární, ale neumožňuje vrátit brýle do 14 dní což je obrovský problém. Jsou to brýle a ne zboží např. z Alzy, tam jsem nikdy problém neměla.
Milá paní, nebo pane,
a měla by všude být možnost vrácení zboží do 14 dní,*** na to jste přišla jak? Je zboží, které nelze vrátit vůbec.
Žádná optika vám nevezme zpět brýle upravené podle vaších očí. Jsou znovu (téměř) neprodejné. Museli by trefit na zákazníka, který má stejné oči jako vy. Ani ta na kterou tu dáváte odkaz.
Neodpovím zcela na vaši otázku, jen bych chtěla zdůraznit, že bifokální brýle neřeší vidění na střední vzdálenost (hlavně počítač), ale pouze vidění na dvě vzdálenosti , na blízko a na dálku. Brýle, co jsou na 3 vzdálenosti - blízko, střed, dálka, jsou brýle multifokální. Na multifokály je třeba si zvyknout, někdy to trvá i měsíc, proto v dobrých optikách umožňují, pokud si na ně člověk nezvykne, je vyměnit zdarma za jiné, které budou vyhovovat.
bifokální znamená dvě ohniskové vzdálenosti.
Na blízko+na dálku je nejčastější kombinace, ale rozhodně ne jediná možná. (A že lidi na internetu silně zjednodušují není nic nového.)
Ostatně různí lidé mají různé oči a co je pro jednoho na dálku může být klidně pro druhého na blízko.
Můžete klidně smazat můj příspěvěk, vidím, že opravdu to tu není v pořádku. Nechápu čím jsem koho urazila, že jsem napsala zlatá česká mentalita, to je urážka? Nebo že jsem napsala že se dočkám hejtů, to jsem někoho urazila? :D Máte dost.
Mě nezruinuje, že jsem vyhodila skoro 11K, šlo mi jen o princip. Prostě si je tu nechám a nebudu to řešit a jdu dál. Vidím, že se vším je obrovský problém, já v problémech nežiji, pro mě je pohodlnější to neřešit, protože na co. Mám ráda bezproblémový život, to že většina to tak nemá neznamená, že se mě to může dotknout. Připadám si tu jak v blázinci, paní mi tvrdila, že jde o bifokální na blízko a na střední vzdálenost. Tuto informaci jsem si nevymyslela, tak buď ona se spletla nebo je možnost mít i tuto možnost na objednávku, ale oficiálně to neexistuje. Jenže místo pochopení tu ze mě dělají vola, že jsem si to snad vymyslela. :D Mějte se všichni dobře. :D
Tady je odkaz na prodejnu, kde do 14 dní od převzetí se dají brýle vrátit. Popis postupu vrá/.... Takže to existuje, že se dají dioptrické brýle vrátit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.