Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká zavazadla si lze vzít?

Od: katkamatk odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, poprvé v životě poletíme letadlem na víc než týdenní dovolenou a máme tyto limity na zavazadla. Je to tak že to příruční zavazadlo můžu mít sebou a může to být třeba batoh, větší kabelka nebo menší kufr? A pak mě zajímá pokud máte zkušenost jakou velikost kufru zvolit aby měl těch 23kg. Samozřejmě záleží jak moc váží sám o sobě a jak ho narvu, Ale žádný kufr nemám takže budu nějaký kupovat nebo objednávat.A nechci vybrat špatne, ty velikosti na internetu mě matou. Myslím ze velikost S a M by teoreticky mohl být ten příruční, a pak nějaký ten větší vzít, ale netuším jaky abych se vesla do 23kg.://
PS: Kde si případně pak zabalemy kufr nechat zvážit, abych to nepřekročila?
priblizne týden tam nemá být úplně hezké počasí a já jsem zmrzlina, takže budu brát asi dost teplejších hadru. A prostě jsem i ráda když mám trošku víc na výběr, ale nevím co bych pak dělala na poslední chvíli ,kdyby se to zjistilo na letišti. Prosím budu ráda za jakékoliv tipy a rady.

Jaká zavazadla si lze vzít?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Kontrolní váhu s háčkem koupíte už kolem 100 Kč.
alza.cz/...
Může stačit i digitální osobní váha (přesnost ověříte položením několika petek s vodou). U kabinového zavazadla si spíš pohlídejte limit rozměrů. Pokud nevezete zlaté cihly, nebo ocelové autodíly, ale převážně oblečení, tak s hmotností problém nebývá.
Jinak zrovna před 14 dny jsem takto cestoval a "pro jistotu"narval kufr oblečením. No a dopadlo to přesně, jak jsem očekával, celou dovolenou jsem si vystaćil s jedněmi plavkami. jedněmi botami, jedněmi kraťasy a dvěma tričky (reálně jedním, druhè stejné jsem vozil pro možnos převlečení, ale nepoužil.) Večer jsem si vždy tričko přemáchnul a v horkém ránu ho ještě příjemně chladivě vlhké oblékl. A to se neválíme na pláži, ale projezdili jsme půlku ostrova.
Manželka na tom byla podobně (to se vás asi týká víc), koupila si tam dvoje lehké vzdušné šatky, ve kterých jí nakonec v tom horku bylo nejlépe a skoro nic z kufru tak nepotřebovala.
Teoreticky jsme mohli jet každý s lekhým baťůžkem.
doplněno 30.08.24 11:45: A jen tak pro zajímavost, letělo jsme tam i zpět se Smartwings, při odletu platilo, že každá osoba je posuzována samostatně, při letu zpět hmotnost mých a manželčiných odbavených zavazadel vážili a společně.
mll

Mají to i čínští prodejci, stojí to fakt pár korun. Přesnost je vyhovující. Na cestě tam se podíváte, o kolik se váha spletla a budete vědět, kolik může váha ukazovat cestou zpátky.

Když jsem letěl na služební cestu+dovolenou, bylo to na 14 dnů a cestou tam nebyl problém, to jsem měl asi 15 kilo (oblečení rekreační i pracovní, třeba takové sako váží docela dost, ale v pohodě), za to cesta zpátky se všemi těmi suvenýry, to jsem zabalil kuft, aby váha ukazovala 19,9 (limit byl 20 kg) s tím že jsem měl vytipováno, co přendám do příručního (asi půl kila až kilo by ještě šlo). Holt jsem nakoupil soustu suvenýrů. Kufr měl pak 20,1 a to nikomu nevadilo. Ani nevim, kolik přes 8 kilo mělo příruční zavazadlo, spolehal jsem na to, že to nikdo kontrolovat nebude a taky nekontroloval. Ale to nebyla nízkonákladovka (i když 6662 korun za zpáteční letenku je docela láce), to byly normálně smartwings nebo čsa.

Orientačně můžete vážit na osobní váze, nejlepe tak, že si na ni stoupnete, zvížíte se a pak chytnete do ruky ten kufr a ty dvě hodnoty odečtete. U nízkých hmotností totiž bývá velká chyba měření.

Jinat to chce klid, vemte normální kufr, dejte do něj potřebné - a uvidíte že budete mezi 15 a 20 kg. Já tam kdysi když jsem jezdil do levnějších hotelů dal několik plechovek piva.

Proč kupovat, vážím kufr na osobní váze.

mathew
hodnocení

1x
Typická ženská může si vzít 31kg hader a stejně se jí to zdá málo :-D řekněte nějakému chlapovi ať vám ty věci nachystá a žádný velký kufr potřebovat nebudete.
Osobně bych se zašel podívat do obchodu tam si vybral vyhovující velikosti kufrů a pak objednal něco na internetu. Rovnou k objednávce můžete přihodit i váhu na kufry ať se pak nestresujete jestli je to ok nebo ne.

hodnocení

1x

Zaleží s jakou aerolikou letíte,my většinou létáme se Smatrwings a ti mají hmotnost stejnou jak uvádíte a rozměry cca kabinové 55x45x25 cm a kufry 90x35x20 ale rozměry většinou až tak moc neřeší spíše váhu. Kupte si malou ruční váhu,my máme už několik let z Lídlu ale určitě ji seženete i jinde za 150,- a do 50 kg zváží přesně. Je na ní malý popruh,ten se zapne za držadlo kufru a nadzvedne a hned víte kolik kufr váží. Hmotnost váhy je 150-200 gr.a vozíme ji s sebou . Je dobré mít kufr převázaný dokola slídou,na to vám stačí 1-2 role kuchyňské potravinové fólie a nemusíte si ho pak na letišti nechávat zabalit za 7-10 euro ;) Na zpáteční cestu si ty kuchyňské fólie vezeme s sebou ;) My jsme si ještě koupili elastické barevné obaly na kufry,vespod u koleček na zip, na Temu cca 200-300,- u nás ty samé stojí i 2 x více. Na 23 kg by měl kufr měřit cca 70-80 x 35-40 x 26-30cm ale to zjistíte přesně v prodejně nebo na eshopu kde ho budete kupovat. Berte v potaz že větší kufry mohou vážit i 3-4 kg.

katkamat
hodnocení

Lze si to do té folie zabalit už doma třeba? Napadlo mě, kdyby to někde na letišti chtěli otevřít a videt, tak abych nemusela tu fólii sundavst a pak dávat znova. A pokud by se vesla, daly bychom ji ro příručního zavazadla (příteluv batoh) ať můžeme zabalit oba naše kufry
jirib
Zabalit a označit můžete již doma.
Do kufrů nepatří notebooky,foťáky,power banky,mobily.Toto vemte všechno do příručního zavazadla...nejlépe batoh.Rozměry a váha batohu na zádech nikoho nezajímali.
Jak již psali výše:dvě trička,dvoje kraťasy,plavky a patery spodky...vejde se to do igelitky...nejede te na módní přehlídku.

jirka*
hodnocení

0x
Příručním zavazadlem myslí každá společnost něco jiného. Já si bral pouze tašku velikosti brašny na notebook, protože se to muselo vejít do kontrolního rámečku. Někteří měli příruční zavazadlo velikosti kufru, co si kolega bral na třítýdenní montáž...
Vy jedete na dovolenou, moc toho neberte, protože pak nebudete mít místo na věci, co si koupíte tam. Vlastně většinu věcí si můžete koupit až tam, nemusíte je tahat s sebou. Vždyť všude lidi používají přibližně stejné věci, hadry, boty...

plavest
hodnocení

0x

Ještě nikdy se mi nepodařilo narvat do kufru více jak 15 Kg. Ani do toho největšího. Kupte si na osobu vždy 1 kufr střední velikosti. Pak do letadla příruční zavazadlo, teba batoh. Kabelka se nepočítá,takže vlastně 2 příruční na palubu.Stoupněte si na váhu bez kufru a pak s kufrem, odečtěte a máte výslednou váhu kufru. Telefony, tablety a notebooky nedávejte do kufrů, které odbavujete, musíte je mít sebou na palubě. Asi letíte někam na sever, protože Yr-no mi říká, že všude na jihu bude horko. Obal na kufr je bezva věc, lepší než folie, protože se dá sundat v případě potřeby.

mll
hodnocení

0x

Kufr bych vzal takovej, co se vejde do rozměrového limitu (ten taky někde bude, většinou to bývá limit na obvod s nejdelší stranou započítanou dvakrát). To bývají takové ty velikosti L (XL už bývá mimo limit). Případně pokud si věříte tak vemte střední (M). Malý (S) bych nebral, to jak čtu, tak se nevejdete. Ale hlavní jsou vnější rozměry. Počítejte, že prázdný kufr váží tak 2-3 kila pokud nemáte nějaký extra odlehčený (ty ale zase jsou drahé a podle mě zbytečné). Počítejte, že cestou zpátky to bude vážit víc a taky se to bude balit hůř. Přibudou suvenýry a vůbec prádlo nebude tak placaté. Já to nikdy nechápu, tam vezu poloprázdněj kufr a zpátky mám co dělat, abych tam narval jen oblečení (to zahrnuje i boty, sako, pyžamo a co já vím co ještě). Jo když jedu s rodinou, to je jiné, to se vždy nějak rozloží. No letos jsme si zaplatili dva kufry navíc (v autobuse jsou to drobné, bylo to 59 korun za kus) a ještě že jsme tak učinili. Nevím co by se stalo, kdybysme si to nezaplatili a měli je, nezdálo se, že to autobusák vůbec nějak řeší. Ale prostě to nechápu, tam jsme jeli se čtyřma kuframa, na že by byly prázdné, ale cestou zpátky dalo práci narvat to do těch šesti.

A pak příruční zavazadlo, Vy asi budete mít kabelku, muži použijí něco jako notebookovou tašku. Pokud se do toho vejdete. Pokud ne, tak zase nějaký batoh, co se vejde do limitů rozměrů. (Ty limity (hlavně tloušťka) jsou taky podle toho, co se vejde do přihrádky na zavazadla.)

fram
hodnocení

0x

Obvykle má 23kg kufr následující rozměry: Délka: 71-81 cm (28-32 palců). šířka: 43-51 cm (17-20 palců)

Osvědčuje se mi "nabobtnávací"kufr: lorenbag.cz/...

Na 23kg je akorát. Zvážíte ho tak, že vezmete plný do náruče a vylezete na osobní váhu, co máte doma. Pak se zvážíte bez kufru...atd.

hodnocení

0x

Dobrý den, doporučuji podívat se na článek kde je vše pěkně popsané: zaletem.cz/... , pokud by vás zajímali rady ohledně létaní letadlem, naleznete to tam také ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]