Nejste přihlášen/a.
Zdravim, podal jsem online zadost o zalozeni koncesovane zivnosti, nikde na me ale nevyskocila moznost zaplatit 800 spravni poplatek, ktery je s tim spojen. To budu nejak vyzvan? Nebo jak to u online podani funguje? Dekuji.
Jestli to chápu správně, tak se to platí zvlášť přímo konkrétnímu úřadu.
" Správní poplatek je nutno uhradit úřadu, jemuž bylo elektronické podání prostřednictvím aplikace JRF podáno. Uhrazení správního poplatku je možné vždy provést na pokladně příslušného úřadu, jemuž bylo podání adresováno, rovněž poštovní poukázkou. Další možné způsoby uhrazení správního poplatku, jako třeba bankovním převodem apod., je třeba si na daném úřadě ověřit."
Je to nejednoznačně napsané, protože na gov.cz mají:
K žádosti o koncesi potřebujete:
Doklady k doložení odborné či zvláštní způsobilosti (pro řemeslnou, vázanou a koncesovanou živnost)
Doklad o zaplacení správního poplatku
Z toho to chápu tak, že už při podání té žádosti to musí být zaplacené. Takhle to vypadá, že při použití JRF (tedy online), ta žádost sedí v systému, pokud nepřijde platba, která ji identifikuje.
Já tomu ale moc nerozumím (zvláště koncesím), takže snad si zavolat na svůj ŽÚ.
Snad sem ještě přijde někdo, kdo tomu rozumí lépe než já.
Tady píší: "správní poplatek zaplatí poté, co se vám z úřadu sami ozvou s instrukcemi k platbě."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.