Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit zralé dobré sladké ovoce?

Od: tomkk® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, vrátil jsem se z Řecka a mohl jsem se tam utlouct po ovoci. Vše bylo sladké, zralé, plné chuti. Ze setrvačnosti jsem nakoupil podobné ovoce zde a je to drahý nahořklý hnus, který dozrál někde v bednách. Ani ty hrozny, keré jsou skoro v sezóně, nejsou k jídlu. Já samozřejmě chápu, že řetězce potřebují zboží, které je levné a vydrží dlouho, ale když měl člověk možnost to po čase zase porovnat, tak mu to u nás přijde téměř nepoživatelné. Shodou okolností jsem byl před 14 dny na Zelném rinku v Brně a nakoupil jsem tam nějaké ovoce, ale podobalo se to tomu ze supermarketu, jahody prý z Maďarska nedozrálé, meruňky a broskve taky bez chuti. Je nějaká možnost i u nás koupit dobré ovoce, ať už v sezóně, nebo mimo? Máte nějakou lepší zkušenost s nejakým řetězcem?

doplněno 26.08.24 15:09: Ono to z té zmínky o Zelňáku nebylo jednoznačné. tak doplňuji, že mě zajïmá Brno a okolí.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Na to musíte k poctivému farmáři a ne do billy.

hodnocení

2x
Natrhali jsme si jablka, poblíž malé vesnice, u malé silnice.
Ta chuť byla senzační, vzhledově nic moc, ale to co je v obchodech jim nesahá ani po kotníky.

hodnocení

1x

To co píšete, to je velká pravda. Navíc je to fakt hřích. Někdo to vypěstoval, sklidil, uskladnil, zabalil, převezl, prodal a to všechno jen proto, aby to na stole nedozrálo, ale změnilo se to v nějaký hnus a šlo to do popelnice. Konkrétně nektarinky a broskvě. Srdce mě bolí, když je na pultech vidím, nádherné a sáhnu na kámen, naprosto nejedlý a po několika dnech hotový na vyhození. S ostatním ovocem, které časem "dojde", ne dozraje, je to trošku jiné. *alene* Také s láskou vzpomínám, jak na procházce mi Bulhar podal broskev, kterou jsem musela jíst v předklonu, abych nebyla politá tím obrovským množstvím sladké šťávy. A na dobu, kdy jsme 6 týdnů, s karavanem jeli kolem moře a večer na trzích nakupovali po bedýnkách tu nádhernou, sladk a voňavou krásu.

pravyhanak
hodnocení

0x

Sami si natrhéte zadarmo, deť tam o Vás na Špilberko rostó třeba pěkny kadlátke a nigdo je netrhá. map.na-ovoce.cz/...

hodnocení

0x

Porovnavat ovoce, ktere vyrostlo na jihu prirozene 1000km od CR s tim, co prodavaji zdejsi markety vypestovane nekde hydroponicky mimo slunce je prinejmensim zbytecne. Zridte si vlastni zahradu nebo objednavejte z Recka. Preji hezky den.

hodnocení

To jsem se zde právě snažil zjistit, jestli se zde náhodou takové čerstvě dovezené ovoce, třebas drahé, nedá někde koupit.

V Praze vedle holesovicke trznice je nejaky spanelsky zelovoc, tak tam by to slo. Jelikoz se zatajujete a nepisete, kde bydlite, jste odkazan na vlastni zahradu nebo eshopy, ktere ja neznam.

farm
hodnocení

0x

Na Hradčanské je drahý ovocnář. Hlavní město. Zřejmě vozí tuzemské hodně Dobřejší je ovoce z našich zeměpisných šířek. Třeba blumy - ve 3 barvách, doma měknou. I hrozny tmavé/světlé jdou. Jahody asi sklízené kombajnem, a bez chyby.nAle v košíčku jahod vosy - 2x mne bodla, .nelíbilo se jí praní. Rybíz - téměř sladký, jak bažíte... Ale skoro nic pod 150/kg.

Nikdy market!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]