Nejste přihlášen/a.
Je to levné, je to rychlé, lákají na různé slevy. Když dodají zboží byť i o den později, než bylo dohodnuto, dávají voucher na 100 Kč jako omluvu. Zažila jsem sama na sobě.
Pokud chcete doručení ekologicky, nepoužijí letadlo, ale jiný způsob dopravy. Trvá to sice asi měsíc, dávají na to slevu 50 Kč. Toho jsem nevyužila, nezaujalo mě to.
Zboží obvykle není nejkvalitnější. Ale nabízejí tam zajímavé drobnosti, které u nás třeba ani neseženu, nebo mi tolik nevyhovují. Jako příklad - drbátko na záda s vysouvací teleskopickou rukojetí. Čistítko /kartáček/ na klávesnici. Čistítko na drážky plastových oken. To jsem nikdy ničím neodstranila, až teď. Plastové kulaté dečky /vypadá to jako krajka/, které dávám na hrob pod květináče. Tady u nás jsem proběhala plno domácích potřeb, nesehnala jsem nic. Na Temu si mohu vybrat z desítek vzorů. A nejvíc mě potěšily navlékače jehel. Ty obyčejné se seženou i v české galanterii, ale já jsem na Temu koupila navlékače na jehly do šicího stroje. To je, panečku, dobrá věc. Tady jsem to nikdy neviděla.
Takže obvykle nakoupím drobnosti za pár korun, které ale dokáží velice pomoci. Asi tak. Jaga.
Jeste dodam, ze cely svet bojuje za ekologii, ale tady pani si necha pres pul sveta dovazet skrabatko na zadek, protoze stoji 3 koruny. To je uchylne.
No, ja je jmenovite neznam, ale staci se podivat na internet a budete mit jasneji. Treba zde na BBC bbc.com/...
@chlochydess Koukal jsem na ten link, i na ten z něj odkazovaný o vyšetřování temu, a píšou tam, že temu tvrdí, že nepoužívá otrockou práci a že má se všemi dodavateli podepsané dohody striktně zakazující otrockou práci. Ale že ta čínská firma v číně nemá speciální oddělení na číně i temu zcela nezávislé, které by bylo placeno za prokazování, že temu otrockou práci používá a že ta čínská firma nezveřejnila američanům všechny svoje interní dokumenty. Podle těch článků teda nikdo nemá důkaz, že temu otrockou práci používá, ani nemá důkaz, že ji nepoužívá. Maximálně může někdo mít nepodložené pocity tak, či onak.
A pak tam jsou nějaké srdceryvné storky o lidech, kteří nemají nic než svou bídu a pocity, že na temu nakupují, protože tam je levně, ale byly by neradi, kdyby to bylo kvůli otrocké práci, ale kvůli cenám by tam nakupovali stejně. Ale určitě stejně neví vůbec nic. Ale že neznačkové zboží kupované skoro přímo od výrobců v číně je o dost levnější, než zboží chráněné bohatými značkami, které to přeposílají přez spoustu kamenných prodejen a jiných přeprodejců v Americe, kteří mají americké platy. (Což by němý neřekl a blbý nevymyslel.)
To byl prvni clanek, ktery mi na dane tema vybehl. Verim, ze zbylych zhruba milion dalsich zprav uz jste schopni dohledat i sami ( i kdyz priznavam, ze mam o tom silnou pochybnost). Tak ale hlavne ze mate škrabky prdeli za 3 koruny. Uchvatne.
A když si to škrabátko člověk koupí v českém obchodě za 100kč tak je to v pořádku? Stejné škrabátko také z číny. Tak jaký je rozdíl když si to člověk objedná domů. Podle mě Vám doma leží x výrobků z číny ani o tom nevíte..
V prvni rade se nezasobuji zcela zbytecnymi cetkami jen proto, ze to stalo 5 korun. Rozumny clovek nakupuje rizumne veci. Nerozumny se obklopuje zbytecnym bordelem, na ktery seda prach, za chvilku se rozoadne a samozrejme reklamace nema smysl, protoze nejake korunove polozky nikdo nereklamuje. Vivat konzumni svet.
@chlochydess Vám asi hodně pije krev, že někdo jiný má jiné potřeby než vy, že ano?
Že mám klávesnici podle svých potřeb, vertikální myš, aby nebolelo zápěstí a podložku pod ruce
že si stavím svou vlastní elektroniku podle svých návrhů ze součástek po několik řádů levnějších, než mají místní kamenné krámy (ale se stejnou kvalitou, dokonce i stejnými datasheety a reklamními fotkami),
že místo staré mrkací žárovky mi na chatičce už léta svítí mnohem silnější LEDky (navíc lépe rozmístěné),
že na jednoduchá měření používám osciloskop za 150 korun, nikoli za 150 tisíc korun - a on na to stačí,
že jsem si na pájení SMD součástek pořídil pájecí stanici, která rychle naběhne a dá se na ní nastavit požadovaná teplota, místo nevzhledného a nevýkonného bastlu z Tesly,
a že na to mám dokonce i stolní mikroskop, takže zvládám i dost složité obvody,
že mám v autě zpětná zrcátka i do mrtvých úhlů, kam normálně není vidět, a už mi kolikrát pomohly v nepřehledných situacích
že mám barevná světýlka pro potěšení manželky a postavil jsem si k nim i ovládací elektroniku, kam jsem naprogramoval mnohem víc efektů, než mají běžné ozdoby z krámu a navíc za zlomek ceny
a že se na to nepráší, ale používám to naprosto běžně a přineslo mi to spoustu užitku i zábavy. A ani se to nerozsype po skončení záruky a pokud se časem něco opotřebuje příliš, můžu vyměnit poškozenou součástku sám, místo abych vyhodil celou věc a pořídil novou...
Bravo. Moderní otroci vám na opačné straně světa tleskají. Možná dneska dosnanou k suchému chlebu i kolečko salámu jako bonus. Vše jenom díky vaší velkorysé spotřebě. Ryzí šlechetnost a dobrodinectví. Úžasné.
To je pravda a i není... To je spíš taková fráze... Všechno je vyrobené nakonec v Číně... Spíš záleží o co se jedná konkrétně...
Ano, take jsem slysela o tom, ze jim jde hlavne o ziskani adres zakazniku. Ja osobne bych si tam zadne zbozi nekoupila, i kdyz ceny jsou lakave.
Nedělal bych z toho drama... Na výběr zase není až takové množství druhů věcí... Jsou to pořád dokola takové lepší cetky, A data zákazníků jsou druhé drama... Dneska už všichni všechno o druhém ví... Vždyť všichni mají mobily...
Nepodléhal bych propagandě!
Nakoupila jsem tam už několikrát a vše bez problémů. Minimální nákup je 240,- a poštovné je zdarma. Dodací lhůta 7-10 dní a to též takto je. Je tam možná refundace z již zakoupených věcí , 1 věc z každé objednávky a to vám vrátí v kreditech zpět na účet na další nákup. :--))
Tady někdo píše o ,,novodobém otroctví,,ale ť si uvědomí že i těch pár dolarů co tam vydělají těm lidem a i dětem co tam pracují zajistí přežití jinak by asi umřeli hlady Tam takové štědré dávky jako u nás rozhodně nemají !
Jaký někdo? Máte na mysli tisíce členů redakcí po celém světě, které o tom píšou, nebo se pouze omlouváte, že novodobé otroctví podporujete?
Když se ještě nedávno unášeli černoši a vozili do Ameriky jako otroci, taky jste jásala, že "aspoň mají práci"? Ne, i tehdy to bylo otroctví stejně jako dnes. Ale hlavně, že máte škrabku na prdel za korunu padesát. Bez toho by to nešlo, že ne.
Paní babajaga o žádném drbátku ,,na prdel,, rozhodně nepsala, vy se chovejte slušně, jste tady pár dní a už napadáte a urážíte lidi. Když neumíte slušně diskutovat tak sem raději ani nechoďte.
Tak zaprvé tady nejsem pár dnů, ale zhruba pár let. Odhadem tak 10.
Za druhé: O drbátku na prdel se psalo výše. Dohledejte si
Za třetí: S podpůrci moderního otroctví, kteří se nedovedou vzdát extrémně spotřebního způsobu života já nemá proč debatovat slušně. Přesně tyto lidi považuji za totální sobce a ignoranty, které absolutně nezajímá dění mimo svůj zbytečnýma krámama zaplněný byteček. Nevím, proč se zde rozdrapujtete. Pokud to nepodporujete, buďte v klidu, pokud podporujete, můžete se stydět tak, jak byste měla.
omluvte mého starého, zase si nevzal léky.
kdyby to uměl tak tam nakupuje také, strašně ho totiž štve, že naprosto stejné věci zde nakupuje o stovky procent dráž a ještě musí platit poštovné
Hlavně, že máte srandu, holky. Ale to, že si bytečky zaplňujete zbytečnostmi, produkujete zbytečný odpad, podporujete různé vykořisťovatele a potom si někde u kafíčka a kremrole budete kdákat, jak jste s tím Chlochydessem vypekly, nemění nic na věci, že je Vaše chování absolutně mimo místu, nezodpovědné, krátkozraké a totálně materialisticky/konzumní. Prostě zcela mimo to, o co aktuálně ve světě jde. Nechaly jste se krásně zmanipulovat, ale dobře Vám tak. Ne každý si dovede zachovat zdravý rozum. Někdo si potřebuje poškrábat zadnici za pět padesát.
@Chlochydesska Ne, mě skutečně neštve, že si nekupuji zbytečnosti a nezapleveluji tím svůj byt. Mě by taková hloupost ani nenapadla, takže mě to skutečně nemůže štvát. Štve mě životní styl některých slepých sobců, kterým je vše ukradeno. Hlavně, že má doma zbytečnost za 5 Kč. To je hlavní program dne.
a někdo se potřebuje poškrábat na zádech, kam si sám nedosáhne a třeba i v noci. To je katastrofa, že kvůli tomu nebudí ostatní, ani netrpí až do rána, že?
Vám evidentně nedošlo, o čem je zde diskuse. Ani v to nedoufám. Někteří lidé prostě mají klapky na očích, nevidím, neslyším, takže problém neexistuje. Krátkozraké, ignoranské, sobecké, neekologické, neetické. Ale hlavně, že jsem se v noci poškrábala na podvozku.
o drbátku na prdel, nebo rozkrok tu píšete jen vy, dá se to snadno dohledat.
babajaga psala o drbátku na záda.
data o Vás sbírá naprosto každý, to Vám nevadí, ale že hočimin bude vědět že si koupíte párátka do zubů Vás sere :D
v číně nakupuju už minimálně 10 let, na temu asi 2 roky, nikdy žádný problém s vrácením peněz když bylo něco spatně.
musíte mít zkušenost s tím co koupit a co ne, a vyselektovat očividně nekvalitní věc před koupí, taková fleška 2TB za 200 asi nebude to pravé ke koupi :D
ad otrocká práce, v číně jsou platy už tak vysoké, že se firmy začínají stěhovat do jiných zemí. Ve velkých městech jako Shanghai, Peking a dalších převážně u pobřeží lidi berou víc peněz jak u nás.
naprostá většina lidí má o číně naprosto zkreslené představy, ta země je technologicky už o světelné roky před námi, o tom se můžete přesvědčit na x kanálech na youtubu, např kanál cocik má mimo jiné i desítky naprosto super videí z číny, dokumenty na ct2 se můžou jít zahrabat.
a proč by měl něco prohledávat, když nenakupujete z appky v mobilu, ale z prohlížeče v pc tak mu nic takového nepovolujete, v mobilu si žádá přístup k těmto věcem snad každá druhá aplikace, není přece nic jednoduššího než jí to bud nepovolit, nebo povolit není li zbytí, a po instalaci to ručně zakázat v nastavení aplikace, pokud Vás to nepřekonatelně irituje
kdyby jste věděl jaké data o Vás má google,facebook,apple a další tak by jste se zhrozil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.