Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakup na TEMU

Od: darsi odpovědí: 56 změna:
CASTO na me vyjizdi zajimave nabidky extra levneho zbozi na temu. Ma s temu nekdo nejakou zkusenost? Jak je mozne, ze jsou ty produkty tak levne? Je to pravda.?
zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku

56 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to levné, je to rychlé, lákají na různé slevy. Když dodají zboží byť i o den později, než bylo dohodnuto, dávají voucher na 100 Kč jako omluvu. Zažila jsem sama na sobě.

Pokud chcete doručení ekologicky, nepoužijí letadlo, ale jiný způsob dopravy. Trvá to sice asi měsíc, dávají na to slevu 50 Kč. Toho jsem nevyužila, nezaujalo mě to.

Zboží obvykle není nejkvalitnější. Ale nabízejí tam zajímavé drobnosti, které u nás třeba ani neseženu, nebo mi tolik nevyhovují. Jako příklad - drbátko na záda s vysouvací teleskopickou rukojetí. Čistítko /kartáček/ na klávesnici. Čistítko na drážky plastových oken. To jsem nikdy ničím neodstranila, až teď. Plastové kulaté dečky /vypadá to jako krajka/, které dávám na hrob pod květináče. Tady u nás jsem proběhala plno domácích potřeb, nesehnala jsem nic. Na Temu si mohu vybrat z desítek vzorů. A nejvíc mě potěšily navlékače jehel. Ty obyčejné se seženou i v české galanterii, ale já jsem na Temu koupila navlékače na jehly do šicího stroje. To je, panečku, dobrá věc. Tady jsem to nikdy neviděla.

Takže obvykle nakoupím drobnosti za pár korun, které ale dokáží velice pomoci. Asi tak. Jaga.

S podporou novodobeho otroctvi problem nemate, ze? Hlavne ze mate to drbatko *zed*

id
Kdybych ignorovala všechny výrobky z Číny jako vy, tak to bych u nás téměř nic nemohla koupit. Od drobnosti po auto.

Vymluva paradni, ale na veci podpory otroctvi nic nemeni.

Už potřetí od vás slyším něco o otrocích.
Víte že Temu je jen Online tržiště, stejně jako Aliexpress, Allegro, atd...,

Samozrejme, ze vim. Ale zde je debata o Temu.

Jeste dodam, ze cely svet bojuje za ekologii, ale tady pani si necha pres pul sveta dovazet skrabatko na zadek, protoze stoji 3 koruny. To je uchylne.

Tak teda svou otázku budu formulovat jinak.
Jaké otroky zaměstnává Temu?

No, ja je jmenovite neznam, ale staci se podivat na internet a budete mit jasneji. Treba zde na BBC bbc.com/...

jkj

novodobí otroci... Takže jim vezmeme i tu možnost, aby si vydělali alespoň to něco málo, ano?

Bud si delate prdel, nebo jste vazne mimo realitu.

kdosi

@chlochydess Koukal jsem na ten link, i na ten z něj odkazovaný o vyšetřování temu, a píšou tam, že temu tvrdí, že nepoužívá otrockou práci a že má se všemi dodavateli podepsané dohody striktně zakazující otrockou práci. Ale že ta čínská firma v číně nemá speciální oddělení na číně i temu zcela nezávislé, které by bylo placeno za prokazování, že temu otrockou práci používá a že ta čínská firma nezveřejnila američanům všechny svoje interní dokumenty. Podle těch článků teda nikdo nemá důkaz, že temu otrockou práci používá, ani nemá důkaz, že ji nepoužívá. Maximálně může někdo mít nepodložené pocity tak, či onak.

A pak tam jsou nějaké srdceryvné storky o lidech, kteří nemají nic než svou bídu a pocity, že na temu nakupují, protože tam je levně, ale byly by neradi, kdyby to bylo kvůli otrocké práci, ale kvůli cenám by tam nakupovali stejně. Ale určitě stejně neví vůbec nic. Ale že neznačkové zboží kupované skoro přímo od výrobců v číně je o dost levnější, než zboží chráněné bohatými značkami, které to přeposílají přez spoustu kamenných prodejen a jiných přeprodejců v Americe, kteří mají americké platy. (Což by němý neřekl a blbý nevymyslel.)

@kdosi ještě jsem ten článek nestihl přečíst, (přelouskat) takže dík za svodku.
Ale abych se přiznal, tak něco podobného jsem čekal.
Domněnky, asi,snad, možná, ale z jistotou to nevíme.

To byl prvni clanek, ktery mi na dane tema vybehl. Verim, ze zbylych zhruba milion dalsich zprav uz jste schopni dohledat i sami ( i kdyz priznavam, ze mam o tom silnou pochybnost). Tak ale hlavne ze mate škrabky prdeli za 3 koruny. Uchvatne.

A když si to škrabátko člověk koupí v českém obchodě za 100kč tak je to v pořádku? Stejné škrabátko také z číny. Tak jaký je rozdíl když si to člověk objedná domů. :) Podle mě Vám doma leží x výrobků z číny ani o tom nevíte..

Stejně píše z čínského mobilu a i router má čínský, jen o tom neví
@stir ale zde je malinký rozdíl, on to koupil v českém obchodě. Tudíž, ideologický očištěné od veškeré špatné ekologické stopy.*smich*

V prvni rade se nezasobuji zcela zbytecnymi cetkami jen proto, ze to stalo 5 korun. Rozumny clovek nakupuje rizumne veci. Nerozumny se obklopuje zbytecnym bordelem, na ktery seda prach, za chvilku se rozoadne a samozrejme reklamace nema smysl, protoze nejake korunove polozky nikdo nereklamuje. Vivat konzumni svet.

Pro někoho zbytečnost a pro někoho ne.. :)

@dexolus Zbytečnost úplně pro všechny. Pouze někdo si to uvědomuje a někomu je to jedno, protože potřebuje plácačku na mouchy z druhého konce světa za padesát haléřů.

kdosi

@chlochydess Vám asi hodně pije krev, že někdo jiný má jiné potřeby než vy, že ano?

Že mám klávesnici podle svých potřeb, vertikální myš, aby nebolelo zápěstí a podložku pod ruce

že si stavím svou vlastní elektroniku podle svých návrhů ze součástek po několik řádů levnějších, než mají místní kamenné krámy (ale se stejnou kvalitou, dokonce i stejnými datasheety a reklamními fotkami),

že místo staré mrkací žárovky mi na chatičce už léta svítí mnohem silnější LEDky (navíc lépe rozmístěné),

že na jednoduchá měření používám osciloskop za 150 korun, nikoli za 150 tisíc korun - a on na to stačí,

že jsem si na pájení SMD součástek pořídil pájecí stanici, která rychle naběhne a dá se na ní nastavit požadovaná teplota, místo nevzhledného a nevýkonného bastlu z Tesly,

a že na to mám dokonce i stolní mikroskop, takže zvládám i dost složité obvody,

že mám v autě zpětná zrcátka i do mrtvých úhlů, kam normálně není vidět, a už mi kolikrát pomohly v nepřehledných situacích

že mám barevná světýlka pro potěšení manželky a postavil jsem si k nim i ovládací elektroniku, kam jsem naprogramoval mnohem víc efektů, než mají běžné ozdoby z krámu a navíc za zlomek ceny

a že se na to nepráší, ale používám to naprosto běžně a přineslo mi to spoustu užitku i zábavy. A ani se to nerozsype po skončení záruky a pokud se časem něco opotřebuje příliš, můžu vyměnit poškozenou součástku sám, místo abych vyhodil celou věc a pořídil novou...

Bravo. Moderní otroci vám na opačné straně světa tleskají. Možná dneska dosnanou k suchému chlebu i kolečko salámu jako bonus. Vše jenom díky vaší velkorysé spotřebě. Ryzí šlechetnost a dobrodinectví. Úžasné.

kdosi

nikdo vám nebrání sedět na zemi, koukat do zdi a nikdy se nic nenaučit, ale mám takový pocit, že ta svoje moudra neposíláte na internet telepaticky, nýbrž pomocí elektronického počítače. Otroci na druhé straně světa vám tleskají. Místní přeprodávači elektroniky si svůj podíl taky pochvalují.

milanb
hodnocení

2x
Je to cina, takze nebezpecne smejdy. Ne nadarmo se rika, nejsem tak bohaty, abych mohl kupovat levne veci.

To je pravda a i není... To je spíš taková fráze... Všechno je vyrobené nakonec v Číně... Spíš záleží o co se jedná konkrétně...

ludaodvedle

jasně, proto si to samé zboží koupíte pak u nás o stovky procent dráž, a to se vyplatí :D

hodnocení

2x

Chtějí převálcovat evropský trh a přitom nasbírat co nejvíc dat o chování evropských zákazníků.

bramburka

Ano, take jsem slysela o tom, ze jim jde hlavne o ziskani adres zakazniku. Ja osobne bych si tam zadne zbozi nekoupila, i kdyz ceny jsou lakave.

Taky jsem nad adresami přemýšlel, ale zatím mě nenapadlo, jak je zpeněžit.

Nedělal bych z toho drama... Na výběr zase není až takové množství druhů věcí... Jsou to pořád dokola takové lepší cetky, A data zákazníků jsou druhé drama... Dneska už všichni všechno o druhém ví... Vždyť všichni mají mobily...

Nepodléhal bych propagandě!

Oni je nechtějí zpeněžit, oni chtějí hlavně zmapovat to chování, udělat si statistiky nad obrovským množstvím lidí nejen z ČR, ale z celé Evropy. Dají se z toho dělat různé analýzy a někdy i předpovědi, zvlášť s AI.

hodnocení

2x

Nakoupila jsem tam už několikrát a vše bez problémů. Minimální nákup je 240,- a poštovné je zdarma. Dodací lhůta 7-10 dní a to též takto je. Je tam možná refundace z již zakoupených věcí , 1 věc z každé objednávky a to vám vrátí v kreditech zpět na účet na další nákup. :--))

hodnocení

2x

Temu zamestnava novodobe otroky. Produkty jsou z nebezpecnych necertifikovanych materialu. Tyto veci jsou zname jiz od pocatku temu, takze kdo tam nakupuje, podporuje otroctvi a navic ohrozuje sve zdravi. Na vasem miste to ignoruji.

hodnocení

1x

Tady někdo píše o ,,novodobém otroctví,,ale ť si uvědomí že i těch pár dolarů co tam vydělají těm lidem a i dětem co tam pracují zajistí přežití jinak by asi umřeli hlady :( Tam takové štědré dávky jako u nás rozhodně nemají !

Jaký někdo? Máte na mysli tisíce členů redakcí po celém světě, které o tom píšou, nebo se pouze omlouváte, že novodobé otroctví podporujete?

Když se ještě nedávno unášeli černoši a vozili do Ameriky jako otroci, taky jste jásala, že "aspoň mají práci"? Ne, i tehdy to bylo otroctví stejně jako dnes. Ale hlavně, že máte škrabku na prdel za korunu padesát. Bez toho by to nešlo, že ne.

Paní babajaga o žádném drbátku ,,na prdel,, rozhodně nepsala, vy se chovejte slušně, jste tady pár dní a už napadáte a urážíte lidi. Když neumíte slušně diskutovat tak sem raději ani nechoďte.*bum**bum*

Tak zaprvé tady nejsem pár dnů, ale zhruba pár let. Odhadem tak 10.

Za druhé: O drbátku na prdel se psalo výše. Dohledejte si

Za třetí: S podpůrci moderního otroctví, kteří se nedovedou vzdát extrémně spotřebního způsobu života já nemá proč debatovat slušně. Přesně tyto lidi považuji za totální sobce a ignoranty, které absolutně nezajímá dění mimo svůj zbytečnýma krámama zaplněný byteček. Nevím, proč se zde rozdrapujtete. Pokud to nepodporujete, buďte v klidu, pokud podporujete, můžete se stydět tak, jak byste měla.

chlochydesska

omluvte mého starého, zase si nevzal léky.

kdyby to uměl tak tam nakupuje také, strašně ho totiž štve, že naprosto stejné věci zde nakupuje o stovky procent dráž a ještě musí platit poštovné

*smich**smich* Vy jste skvělá,tímto komentářem jste mně úplně odzbrojila ! Tak ho to naučte a máte Klid ! ;);)

Prosím, vynechte sprostá slova.

Děkuji

Hlavně, že máte srandu, holky. Ale to, že si bytečky zaplňujete zbytečnostmi, produkujete zbytečný odpad, podporujete různé vykořisťovatele a potom si někde u kafíčka a kremrole budete kdákat, jak jste s tím Chlochydessem vypekly, nemění nic na věci, že je Vaše chování absolutně mimo místu, nezodpovědné, krátkozraké a totálně materialisticky/konzumní. Prostě zcela mimo to, o co aktuálně ve světě jde. Nechaly jste se krásně zmanipulovat, ale dobře Vám tak. Ne každý si dovede zachovat zdravý rozum. Někdo si potřebuje poškrábat zadnici za pět padesát.

@Chlochydesska Ne, mě skutečně neštve, že si nekupuji zbytečnosti a nezapleveluji tím svůj byt. Mě by taková hloupost ani nenapadla, takže mě to skutečně nemůže štvát. Štve mě životní styl některých slepých sobců, kterým je vše ukradeno. Hlavně, že má doma zbytečnost za 5 Kč. To je hlavní program dne.

kdosi

a někdo se potřebuje poškrábat na zádech, kam si sám nedosáhne a třeba i v noci. To je katastrofa, že kvůli tomu nebudí ostatní, ani netrpí až do rána, že?

Vám evidentně nedošlo, o čem je zde diskuse. Ani v to nedoufám. Někteří lidé prostě mají klapky na očích, nevidím, neslyším, takže problém neexistuje. Krátkozraké, ignoranské, sobecké, neekologické, neetické. Ale hlavně, že jsem se v noci poškrábala na podvozku.

kdosi

o drbátku na prdel, nebo rozkrok tu píšete jen vy, dá se to snadno dohledat.

babajaga psala o drbátku na záda.

kmet
hodnocení

0x

Zdá se, že někdo objevil Ameriku. Teda Čínu. *smich* Je to kombinace nízkých nákladů, pastí ve smyslu, že zrovna to, co člověk chce neni až tak levné (udělat to lákavé hlavně aby na to kliknul), marketingových strategií "když ptáčka chytají hezký mu zpívají.." triků s drahým doručením aj.

Zřejmě někdo ještě Ameriku neobjevil, na Temu se za doručení neplatí

hodnocení

0x

Funguje to úplně normálně. Je to ověřené!

Nejnižší objednávka či souhrn objednávek je cca 350Kč a poštovné je zdarma.

Sortiment je takový jaký je...

Není nějaký super výběr, spíš takové lepší cetky, ale třeba elektrikářské nože, bity či papoušky na kabely jsou slušné.. Atd. ...

jslf
hodnocení

0x
Úplně v pohodě jen nemám aplikaci radši přes prohlížeč a kartu kde mam malo penez prave na obchodovani pres net. Nakoupeno mockrát. Zajímavé vratky penez ve formě úpravy cen a velmi snadné vrácení zboží, někdy qni nepozaduji poslání a necháte si ho.

hodnocení

0x
Doporučuji na to extra e-mail adresu a extra účet u banky.
id
Takto nákupy provozuji už dlouho. A to i za kamarádky, které mají strach zaplatit kartou.
smode2
V Revolutu je možnost využít jednorázové karty, které se právě užívají pro podobné vykuky a pro podvodníky. Zatím jsem to nevyužil, ale možnost zde je:)
Jde o to, že oni nadměrně sbírají data. Chtějí přístupy snad ke všem možném, které nepotřebují. Přístupy k fotkám, SMS, e-mail, kontakty, bankovní účty či karty uložené v telefonu, proto se nedoporučuje dávat stejný email, který máte u googlu či Apple, kde jsou všechny data či hesla k aplikacím. To samé Shein. Nemám problém zaplatit dolarovou kartou na alíku, ale nemusí vidět všechny transakce, proto na tyto e-shopy používám kartu, kterou běžně nepoužívám.
tojefuk

data o Vás sbírá naprosto každý, to Vám nevadí, ale že hočimin bude vědět že si koupíte párátka do zubů Vás sere :D

v číně nakupuju už minimálně 10 let, na temu asi 2 roky, nikdy žádný problém s vrácením peněz když bylo něco spatně.

musíte mít zkušenost s tím co koupit a co ne, a vyselektovat očividně nekvalitní věc před koupí, taková fleška 2TB za 200 asi nebude to pravé ke koupi :D

ad otrocká práce, v číně jsou platy už tak vysoké, že se firmy začínají stěhovat do jiných zemí. Ve velkých městech jako Shanghai, Peking a dalších převážně u pobřeží lidi berou víc peněz jak u nás.

naprostá většina lidí má o číně naprosto zkreslené představy, ta země je technologicky už o světelné roky před námi, o tom se můžete přesvědčit na x kanálech na youtubu, např kanál cocik má mimo jiné i desítky naprosto super videí z číny, dokumenty na ct2 se můžou jít zahrabat.

Ale my to víme, že technologický pokrok v Číně je z jiné galaxie a že tam jsou vysoké platy. Na alíku už nakupuji mnohem déle, od samého začátku. Bral jsem tam i telefony a jiné věci, ale Temu nemám, nevím proč by mi měl prohledávat fotky , emaily, kontrakty, čísla karet atd, když to k ničemu nepotřebuje. Jednoduše obchodování s daty za to jsou potom ty slevy.
tojefuk

a proč by měl něco prohledávat, když nenakupujete z appky v mobilu, ale z prohlížeče v pc tak mu nic takového nepovolujete, v mobilu si žádá přístup k těmto věcem snad každá druhá aplikace, není přece nic jednoduššího než jí to bud nepovolit, nebo povolit není li zbytí, a po instalaci to ručně zakázat v nastavení aplikace, pokud Vás to nepřekonatelně irituje :)

kdyby jste věděl jaké data o Vás má google,facebook,apple a další tak by jste se zhrozil...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]