Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vízum do Číny

Od: keistynaaa odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, přítel s kamarádem se chystaji do Číny, kdy je přímo zve čínské ministerstvo sportu. Vizove centrum v Praze je odeslalo zpět domů s tím, že nemají zvaci dopisy podepsané od čínské strany. Tak se to rychle napravilo a nyní podpisy nechybí. Je možné aby veškeré dokumenty odvezl na Vizove centrum někdo jiný? A ne žadatel? Já jezdím do Prahy denně, přítel to má 200km. Děkuji moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirka*
hodnocení

2x
Když jsme pracovně létali do Číny, tak nám víza zařizovala agentura, vůbec jsme na ambasádu nemuseli, takže to jde. Když jsme pak výjimečně na tu ambasádu museli, byli tam zástupci cestovek, kteří s sebou měli pasů více. Na ambasádu se musí jít s předstihem několik hodin. Fronta je dlouhá a jde pomalu. Kdo se nedostane za bránu do určité doby, má smůlu a musí pryč. Ani vevnitř není vydání víza samozřejmostí, úředníci jsou přísní.

kdosi
hodnocení

0x

Zeptejte se na tom vízovém centru. Číňani jsou divní.

kristynaa
hodnocení

Na Vizovem centru je smyčka automatu, nikdo telefon nezvedne :(

mll
hodnocení

0x

Měl jsem za to, že vízum do číny je jenom formalita, jakože se vypíše žádost, zaplatí 100 dolarů nebo nějaký obnos a je to. Aspoň si nepamatuju, že by s tím kolegové, co tam jeli (to ještě jméno wu-chan skoro nikdo neznal, bylo to tak 10 let před kovidem, dneska tohle město zná celý svět) měli nějaké problémy. Teda kromě toho, že jeden z nich měl formulář v angličtině a druhý v čínštině, tak do toho čínského to psal podle anglické verze (s tím, že snad jsou stejné). Kolegy se už nezeptám, ten už nežije a druhý je taky někde v háji. Možná měli nějaké doklady, že je tam někdo potřebuje. Mě se to tehdy netýkalo, tak jen co se ke mě doneslo.

Do Prahy to má 200 kilometrů, do číny možná 10 tisíc. Zkusil bych se zeptat na tom vízovém centru, jestli to může zařídit někdo jiný, případně co je ktomu potřeba (možná budete potřebovat plnou moc, ale to by nebyl takový problém, tu Vám jistě kamarád vydá).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]