Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K obvodnímu bez objednání

Od: sabcac odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, chtěla bych se poradit. Mám praktického lékaře, který bere jen na objednání.. jsem objednána na příští úterý, ale různě po těle mi vyskákaly uzliny a bolí mě dost břicho. V pondělí nastupuji do práce. Tudíž k lékaři pro jistotu chci jít už dnes, nemohla jsem ani spat, jak jsem ve stresu. Pro sestřičku ale uzliny nejsou akutní a mám počkat. Už se cítím úplně zle když tam jdu. Co byste řekli na mem místě? Mám i stres z toho, co jí vůbec říct, jakože tam jdu na “akutní”..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ja
hodnocení

6x

Takového obvodního lékaře bych rychle vyměnil.

Obvodní lékař bere peníze už jen za to, že vás má v evidenci (i když k němu třeba vůbec nejdete). Ty peníze má za to, že vás ošetří když potřebujete a dokonce navštíví u vás doma, pokud je to nutné (nemůžete na pohotovost a na zavolání záchranky to není).

Zavolejte si záchranku, protože dopoledne asi pohotovost neordinuje a řekněte jim důvod - že k obvodnímu nemůžete, protože nejste objednaná.

Celou věc potom nahlaste na pojišťovně.

jkj

Bohužel to začíná být běžná praxe - objedníní k praktickému lékaři a problém s tím aby Vás vzal mimo, když Vám něco opravdu náhle je

plavest
hodnocení

4x

Nevím, co to je, když naskáčí uzliny po tělě. Zní to tak hrůzostrašně, že bych vám doporučila ihned pohotovost.

pohanka
hodnocení

4x

Akutní případy řeší lékaři většinou ihned ráno. U akutních se neobjednává. (To je stejné jako zubaři) Podívejte se na stránky obvodního lékaře. Naše má tabulku, kde je vyznačeno od kdy do kdy akutní a od kdy do kdy objednaní.

Každý lékař to má jinak. Pokud máte možnost poohlédněte se po jiném lékaři.

Tak to mne pobavilo.."od kdy do kdy akutní" *alene* Doktoři zpanštěli a od Covidu si dělají tato pravidla..objednávání a léčení po telefonu se jim zalíbilo..před Covidem léčba telefonem možná nebyla..

tj
hodnocení

3x
V akutních případech se neobjednává, jděte hned. To si jako člověk může naplánovat kdy mu co bude a jak moc mu bude zle? Jakože jste objednaná až na úterý, tak to do té doby nějak přežijete, v pondělí nastoupíte do práce? To i za krále Klacka bylo líp. *smich* Normálně klidně ještě dnes, do čekárny, vysedět si frontu a nechat si napsat léky+neschopenku. Takhle je to normální. Pokud to není možné, změňte lékaře. K čemu jinému je obvoďák?

hodnocení

2x
Šel bych do nemocnice a v první volné chvíli bych změnil praktického doktora.

hodnocení

0x

Uzliny jsou pouze na určitých místech, ale každopádně bych zašla na pohotovost, když vám po celém těle něco vyskákalo. Jak poradil rádce nade mnou.

pb®
Uzliny jsou pouze na určitých místech, ale když se zvětší, budete se divit, kde všude je máte. Krom klasických příušních, které známe všichni, jsem při mononukleóze měla zvětšené uzliny v tříslech, podpaží i na krku pod temenem hlavy.

hodnocení

0x

mám aplikaci SestraEmmy - za poslední 3 roky jsem měl pár ATB nebo receptů aniž bych tam šel. Stačilo lékaři vyfotit mandle :D

Telefon máte?

jaj*
hodnocení

0x
Zkuste tam ráno naběhnout ať vás vyšetří nebo někam pošle.

hodnocení

0x
Akutní případy musí každý lékař řešit bez objednání. Zubař taky. Vždy byste ale měla přijít hned brzo ráno.. a maximálně si počkáte ve frontě. Pokud má váš obvodak či zubař dovolenou, tak ho vždy někdo zastupuje, pokud ne, můžete jít k jakekomuli jinému lékaři. Pokud je to opravdu akutní, tak nikam nevolejte a vždy tam rovnou jděte, je jeho povinností vás ošetřit. Akutním stavem se myslí např. velká/nesnesitelná bolest či důvodné podezření na ohrožení zdraví či života, které nesnese odkladu/kde hraje roli čas (např. podezření z otravy, při úrazu a pod).

hodnocení

0x

A že to tazateli (tazatelce) je jedno, co mu zde radíme...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]