Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi otíkají oči?

Od: praha* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,čas od času mi otečou oči,pod očima mám červené fleky,které pálí .,štípou,svědí,na alergikologii mi nic vážného nenašli,čím to je?že by psychika?Mám pocit spáleného pod očima.díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

A nemáte zlozvyk, protírat si oči? Alergii nemuseli zjistit, zkuste si založit papír, na který si napište co jste před tím, než Vás začaly oči pálit, dělala a jedla. Stačí luxování, prach, tropické ovoce, dlouhé sezení u netu, nebo nová řasenka a na problém je zaděláno.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, jak to máte s používání krémů na obličej? Mažete se také těsně pod očima? Nemůže to být například z toho? Pak mě napadá - řasenka, stíny... to také dokáže nadělat paseku na očích.

hodnocení

0x

Mozna mam reseni, ve 3 letech mi zjistili svetloplachost..to znaci ze nekdy na slunci mi oci zrudnou jak spravnemu hulicovi, nekdy to způsobi, zarivky, jindy silna zarovka...a obcas jsem bez bryli na ostrem slunci cely den a nic..alergie to neni je to proste, takova mala vada.

pu®
hodnocení

0x

Asi se zeptám blbě, ale na očním jste byl/-a? Já pracuji před počítačem a tohle se mi dřív čas od času stávalo taky. Oční diagnostikovala zánět spojivek - bohužel už v chronickém stádiu *ee* No ale dala mi kapky a taky od té doby dbám více na oční hygienu a situace se velmi zlepšila. Ještě k tomu zánětu - bývá spojen s takovým nepěkným, "mazlavým" výtokem z očí, ale ne nutně vždy - mně třeba jenom svědila víčka a kůže pod očima. A jak už řekly kolegyně, on to může být i sprcháč, krém, stíny, řasenka, ale i pudr...cokoliv z make-upu, šampon, který když smýváte, teče i po obličeji... Taky to může být reakce na jídlo... Možností je bezpočet, zkuste vysledovat, jestli není mezi těmi momenty, kdy Vás oči svědí, nějaká souvislost a od toho by se pak dalo odpíchnout dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]