Dobrý den, poprosila bych radu. Jsem 4 týdny po operaci slepého střeva klasickým řezem a bohužel po vytažení stehů se jeden steh úplně nezahojil a vznikla dírka, široká asi 0,5cm a hluboká cca 2mm. U lékaře, kde mi operaci dělali, jsem byla. Tak mi ránu vyčistili a doporučili mazat Betadine mastí a přelepovat každý den po sprše. Mám ale známou ve zdravotnictví a ta říkala, že je naopak vhodné ránu nechat volně hojit na vzduchu a bez mastí. Pak jsem slyšela i radu s Aloe extraktem. Nevím tedy, jaký je správný postup hojení u "otevřené" rány, ve které se občas udělá žlutá kapička hnisu. Děkuji.
Co doktor, to nazor! Ja jsem taky mela ranku asi 2cm. Zatimco jeden doktor mi rekl, ze to mam nechat zaschnout, at se udela strup, druha mlada doktorka prisla z nejakeho skoleni a tvrdila mi, ze se rana musi macet a neustale vymenovat obvazy. Tri dny jsem ranu vlhcila, pak jsem ji nechala uschnout. Na tvem miste bych asi pri sprchovani to misto vynechala a nechala to hojit na vzduchu. Kdyz vychazi ven hnis, je to dobre. Rana se cisti. Obcas bych to vydezinfikovala.
tess2
Dobrá, děkuji. Já teď místo osprchovala, osušila, aplikovala betadine mast na náplast a nalepila. Zítra to nechám volně dýchat a přelepila bych to asi zase až na večer. Jinak - s rankou jsem byla už 2x na kontrole, právě kvůli hojení. Před týdnem mi právě místo vyčistili a doporučili postup s betadinou a přelepováním, udělala jsem po svém a nechala ránu hojit samovolně. Na včerejší kontrole po týdnu ošetřenování jsem měla už strup a zase mi byl strhnut a vyčištěn, že prý ranka obsahovala kapičku hnisu a dělala by neplechu, takže jedu na novo. Takže teď se snažím dodrzovat postup doktora, ale nevím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.