Dobrý den, na pravé ruce se mi už po třetí skoro na stejném místě dělají tyto fleky (viz.foto), nejdříve jsou to malé červené pupínky a poté se začnou zvětšovat. Jsou červeně ohraničené a uprostřed suché. Za týden jdu na kožní ale ráda bych věděla zda s tím nemáte nějaké zkušenosti, předem děkuji za odpověď.
Taky myslím kožní plíseň. Omezte cukr, slazené nápoje, bílou mouku, berte probiotika a mažte něčím protiplísňovým. Canesten, Clotrimazol, Imazol. V lékárně dají nejvhodnější. Pomáhá i potírání propolisem nebo jablečným octem a koupání v růžovém roztoku hypemangánu. Nebo jím aspoň oplachovat.
Myslím, že to je plíseň. Cca 3x do roka se mi to objeví na lýtkách nebo předpaží. Nepřišel jsem na to, z čeho to je. Do 1-2. týdne to zmizne. Někdy to postříkám dezinfekcí proti plísním na nohy. Pracuji v prašném prostředí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.