Nejste přihlášen/a.
Nevíte jestli úřednice na poště muže odmítnout příjmout platbu cizí kartou? Platil jsem pokutu za jízdu načerno máminou kartou a úřednice platbu odmítala příjmout. Musel jsem peníze vybrat v bankomatu a platit v hotovosti. Baba za přepážkou se tvářila kysele, ale platbu přijala. Přitom nedávno jsem máminou kartou platil na policejní služebně pokutu za dopravní přestupek a úplně v pohodě
Obchodníkovi je kulový do toho jakou platim kartou, ani se o to nemá co zajímat, nebo dokonce se dotazovat. Ve většině případů s kartou ani nepřijde do kontaktu, prostě se pípne bezkontaktně, nebo je v mobilu, hodinkách... Neskutečný, jak jsou někteří "důležití".
Peníze jsou zákonné platidlo, karty nikoli. Narozdíl od peněz karty může brát kdo chce a kdo nechce je brát nemusí.
Jestli to zákazníkům vyhovuje, je jedno, nebo je to štve je záležitost jeho obchodního modelu a jestli pošta konečně zkrachuje mi vůbec vadit nebude, s jejich službama a přístupem už dávno bylo pozdě.
re4zon - "Mas ji mit podepsanou a muzes i byt vyzvan k overeni vzoru"
Fajn, ještě mi poraďte, kde mám například tuhle kartu podepsat.
Že už by nějaká banka přišla na to, že karty zásadně nikdo nepodepisuje? Ostatně ten podpis je na nic, prodavači nejsou grafologové. Už léta se u nás nepodepisují účtenky a vývoj jde zdá se kupředu a nepodepisují se už ani karty.
Schválně jsem se kouknul, mám na kartě napsáno "bez podpisu neplatná" no zatím to nikomu nevadilo, podpis nijak neovlivní ani čipu.
Jen takový poznatek k těm podpisům, cestuji už léta a asi dvakrát se mi stalo, že byl potřeba jak pin, tak podepsat účtenku. Prý to vyžadoval terminál. Nevím, dál jsem to nezkoumal, na všech kartách mám jen takový klikyhák aby se vlk nažral. Už si ani nepamatuju, kde to bylo. Jo a pak jsem hóódně dávno platil na tom mechanickém imprinteru kde je potřeba embosovaná karta, tam je podpis jasný.
Ale v dnešní době při placení mobilem, hodinkama, náramkama a podobně je to už nesmysl. Plastovou kartu s sebou sice vozím stále, ale nepoužill jsem ji léta (až na výjimky, např. mám jednu trvale v autě, ta se občas použije).
re4zon - Dokázat nechci nic. Ale jestli musím mít jednu kartu podepsanou a druhou ani není podepsat kam, postrádám smysl toho podpisu.
Zabavit a přivolat policii. Je to trestný čin neoprávněné držení/používání platebního prostředku. Naštěstí jsme v čechách, takže to maximálně skončí právě jen tak, jak to skončilo.
Platební karta je nepřenosná a dotyčný právě objevil nevýhodu platební karty a výhodu hotovosti.
Ano, může. Karta je nepřenosná, defacto je to neoprávněné držení karty. Všechny banky to mají v podmínkách. Ale můžete mít vydanou k cizímu účtu kartu na své jméno, pak je to ok.
Jinak samozřejmě kdybyste měl kartu nahranou v hodinkách nebo mobilu tak úřednice pozná prd, ale ale tak to prostě je (i ten výběr z bankomatu a znalost PIN je neoprávněné, ale kde není žalobce, není soudce).
Přirovnal bych to k řidiči autobusu, když má vzít dva kočárky. Dle vozidla, ale většinou může vzít jen jeden. Pokud vezme dva, je to na jeho triko v případě nějakého problému. Co jsem viděl tak dva vozí bez problémů, ale někdy se najde takový, který dva odmítne (to většinou člověk zjistí z novin) :D
A ke všem těm problémům s kartou přibude ještě to, že až matka zjistí, že s ní platíš svoje pokuty, dostaneš na prdel.
No pak se asi bude zkoumat, proč mu vyzradila její pin. Anebo že by dělal podlimitní transakce pod 500 Kč? Tak malé pokuty přece nejsou
Mně se to ještě nestalo. Občas (ale spíš zřídka) se mi stane že při placení kartou musím zadat PIN i když útrata nedosahuje 500Kč kdy ten PIN zadat musím vždy.
Když manželka dostane e-recept, většinou ji ho vyzvedávám já. Někdy mi nadiktuje kód, někdy mi dá občanku. Jednou se mi stalo, že lékárnice mi ten lék odmítla dát, že si musí přijít držitelka té občanky. Měl jsem štěstí, že v lékárně pracovala a zrovna byla moje neteř, tak jsem lékárnici řekl, že ona mne zná a zná i manželku co pro ni ten recept je.
Nedávno jsem bral benzín, platil jsem kartou co na ní je manželčino jméno (ale majetek máme společný) a když jsem zaplatil, ptal jsem se pumpařky jestli by mi kvůli tomu mohla dělat nějaký problém. nechápala co po ní chci.
Taky jsem se ptal v České Spořitelně když jsem onehdy šel kolem, paní na recepci si myslela že placení kartou co na ní je jiné jméno by mělo být bez problémů ale neříkala to nijak jistě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.