Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohlášení příchodu domu

Od: zanet odpovědí: 37 změna:
Dlouhodobé marodím a manžel je OSVČ. Chodí domu kdykoliv během dne. Myslíte, že je normální, abych po něm chtěla, aby mi vždy volal dopředu, že prijde domu? Vždycky mě strašně vyděsí když začne odemykat a já ho nečekám. Jak to máte vy?

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

18x

Ano, neohlášený příchod domů je vždy krajně nebezpečný.*smich**smich*

19.08.24 15:43

hodnocení

13x

Nesmysl. Ohlašovat svůj příchod domů předem? To nemůžete myslet vážně...

hodnocení

12x
Jakože třikrát dlouze, jednou krátce?
No pokud doma schovavate milence tak ano, taky bych vyžadoval upozornění.

hodnocení

11x

Když chce přijít někdo na návštěvu, pak je slušnost ohlásit se předem. Ale manžel jde přece domů, tudíž nevidím důvod, proč by to měl hlásit předem.

oje
hodnocení

10x

Tak ho máš čekat, zvláš když ho máš houby co na práci...

Nejspíš máš špatný svědomí, co to s těma lidma je, takovýhle otázky :)

Chceš taky po manželovi, aby klepal, když jde k tobě do pokoje?

hodnocení

8x

Za mě nesmysl.

To, že někdo přijde neohlášeně domů, lze podle mě v manželství založeném na komunikaci jaksi předpokládat.

Přikláním se k tezi, že jste prostě stíhačka a o všem potřebujete mít víc než nezbytný přehled.

hodnocení

8x

Už je to hóóódně dávno, pracoval jsem u Československé televize a jezdil jsem často na natáčení mimo domov. Vypozoroval jsem zajímavý přírodní úkaz - kolegové, kteří při předčasném návratu volali manželkám, byli většinou šťastně ženatí. Ostatní, co tak nečinili byli často rozvedení. Čím to asi bylo? *zmateny*

Mě se to tenkrát netýkalo, byl jsem ještě svobodný. *frajer*

hodnocení

7x

Není to normální - aby si potom manžel ještě nemyslel, že máte špatné svědomí.

ltz
hodnocení

4x
Buďte rada, že někoho máte, že nejste sama. Že někdo přijde a odemkne. A taky proč by se měl hlasovat, jde přece k sobě domů.

hodnocení

4x

Tak to ja musim rict, ze nam prijde pomerne bezne se dopredu hlasit, ze uz budeme brzo doma, kdyz jde o nejaky nestandardni cas. Urcite ne kvuli vcasnemu uklizeni sousedu a sousedek do skrine, ale jednoduse ma ten druhy moznost prizpusobit si plany, zacit neco chystat a nebo naopak jiz nic nezacinat, rozvrhnout si zbytek dne a pod.

Nevidim na tom nic divneho. Povinnost to urcite neni, ale pokud neco, tak spise ohleduplnost, kdyz uz to moderni technologie umoznuji.

asus

Myslíš moderní gsm mobil - v ČR od roku 1996 tedy bezmála 30 let? Nebo jaké technologie přesně?

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, volat nemusí, ale požádejte ho, aby před odemykáním bytu krátce zazvonil - a Vy budete hned vědět, kdo má klíče (tedy manžel) a kdo do bytu vstupuje. Když bude manžel vědět, že Vás tím děsí, tak by to takto mohl dělat. Zdravím!
P.S. Takto to dělají např. pečovatelky (které mají klíče), než vstoupí do bytu seniora, aby se nepolekal, že je najednou někdo v bytě.
doplněno 19.08.24 17:06: Ono to dost vypovídá o vztahu v rodině, zájmu či nezájmu partnerů, toleranci a výchově z dětství. Nějaké úvahy o úschově milence před příchodem manžela jsou sice humorné, ale zároveň trapné - to není problém, který zde tazatelka řeší.
zupanek

Tazatelka i její manžel jsou v produktivním věku, tedy ne v senilskem kdy je o ne pérování, tedy buď má zenska nejakej problem nejen se zánětem anebo je to zánět hlavy?

I když by o to požádala manžela, jednak to bude vypadat blbě a druhak ten manžel, může taky zapomenout a co potom, pak se budou doma hádat :))

Takže požádat může, ale moc normální to není.

Taky to může vyřešit technickými prostředky

ben®
zupanek - nevím, čím to je způsobeno, ale Váš komentář mě vůbec nezajímá .
zupanek

Podobně to za telkou asi nezajímá, jak to dělají v pečovateláku, když ti vozí jídlo...

kdosi

Máme to doma podobně, kdo přijde, ten od dveří zavolá, že přišel ("Ahoj, už jsem doma", nebo tak něco), tchýni jsem naučil, že než strčí klíče do zámku, tak stiskne zvonek (a až pak si odemkne), naši to tak dělají automaticky.

S tchýni jsem se o to párkrát zhádal, než si zvykla, ale raději se pákrát zhádat, než aby se mi potichu zjevila za zády třeba v kuchyni (a já se zrovna otáčel se sekáčkem v ruce - zní to jako děsná legrace, dokud se to nestane na živo - no naštěstí se jí tenkrát nic nestalo, ale málem. Nebo když si v prázdném pokoji cvičím obrat a výpad mečem, nebo když ...).

Prostě když vím, že je někdo doma, tak je to v pohodě a počítám s tím, ale když to nevím a nečekaně na někoho narazím v "prázdném" bytě, tak se taky můžu zleknout a zareagovat zkratkovitě. Což rozhodně není žádoucí.

To stisknutí zvonku navíc nikoho nezabije (ani nečekaně nepraští).

Pracují celkem často na noční.
Jednou bych to možná strpěl (zvoněni, zvolání, jsem doma)
Ale pokud to bude dělat každý co vrazí klíč do zámku, no asi bych se neudržel.:-D
kdosi

Ano, sto lidí, sto chutí, sto různých situací :)

Každý si musí najít, co funguje nejlíp právě pro něj v jeho situaci, není jen jedno jediné možné řešení, které by nutně muselo vyhovovat všem.

Vy máte noční, já mám volnočasové aktivity, které potřebují rozlišit byt prázdný a byt s někým dalším, máma chtěla abychom se hlásili i když spí, že má pak klidnější mysl, tazatelka má obavy, někdo jiný má milenku, nebo milence, každý to má nastavené jinak a potřebuje jiné řešení :)

runner2
Já zase u nás doma všechny prosím aby když přijdou domů, tak aby nezvonili, pokud mají klíče. Pro mě zvonek znamená cizí člověk nebo někdo z našich zapomněl klíče a to vyžaduje všeho nechat a jít dolů otevřít. Takže kombinace zvonek+dotyčný má klíče + já všeho nechám a běžím ke dveřím mi celkem nevyhovuje. Ale jak je napsáno výše, každý to máme jinak.
ben®

runner2 - myslím si, že ten, kdo bydlí v tunelu, to cití stejně jako Vy .

Bene, z čeho se dá vyčíst, že se dotyčné nejedná o čistý vzduch před příchodem zákonitého?

ben®

jenyk - vycházím jen z informací z původního dotazu nemocného člověka, svého pocitu z otázky a z toho, že jsem si nechtěl z tazatelky dělat jen legraci a podezřívat ji (jako většina zde) z nevěry. Zkrátka jsem odpovídal seriozně a očekávám (vím, že marně) na reakci či nějaké upřesnění tazatelky. Přehlédl jsem snad, že je zde jednoznačně napsáno, že tazatelce jde o skrývaní milence/čistý vzduch?

jaj*
hodnocení

1x
Ideálně půl hodiny před, vyhnat návštěvu, do sprchy, obléct se. Spíše je lepší se s manželem bavit a návštěvy zvát když je 100 km od domu.

hodnocení

1x

Draha zanet a jej trolo kamarat "zupanek", viete o tom, aku tu pekne vidno, ak ste jedna a ta ista osoba? Este vas to bavi?

Podle odpovědí "zupanek" bych tipnul další trollský dotaz. Bohužel
A to jsem byl dle některých s těmi trolly paranoik
Tak on to nemusí být tazatel, jen se nám zde rozmnožil mnohonickových jakože rádce.*smich*

@jenyk

no jo, ale když už se neozývá, tak mně to přijde fakt jako trollařina,kdy se jde už jen podívat na ovečky, jak mu krásně zobou z ruky a hrají jeho/její hru :)

smode2
hodnocení

1x

Pokud mám domov a mám od něj klíče, nemusím se ohlašovat přes partnerskou ani jinou vrátnici abych si mohl kdykoliv přijít či odejít.

Po přečtení dotazu mi vyvstalo automaticky na mysli:

1. Buď jste měla agresivního otce který když přišel z práce (a možná z hospody?) vždy domů, pořádně vám jako dětem nabančil či doma udělal jiný bordel. (z uvedeného plynou vaše, nyní již neopodstatněné, pocity)

2. To stejné/podobné dělala v dětství vaše matka.

3. Provozujete doma zakázaný sex, nebezpečnou masturbaci, případně např. často vylijete guláš na podlahu a nechcete jej uklízet hned, na druhou stranu jej chcete mít uklizený než přijde partner.

4. Provozování jiné zakázané, nebezpečné či choulostivé činnosti.

Napíšete o co se jedná? Pak by se to možná dalo vyřešit i jinak ku prospěchu obou stran.

asus

Co je to nebezpečná masturbace prosím?!

Třeba je jen lekavá v souvislosti s horečkou...

Každopádně by to měla řešit interně doma a ne veřejně, protože člověk to jiný podmínky, jiný názory, A každý do toho promítá svoje traumata :))

podle mě nás chtěl smode pobavit ;)

vylitý guláš na podlahu, takže počkáme, až pěkně zaschne, aby to šlo pak pomalu a když uslyšíme odemykat, okamžitě se vrhneme s hadrem na zem :)

smode2

Někteří lidé mají tak silný odpor k práci, že to raději nechají zajít až do extrému..a pak mají stejně práce 2x tolik:) No a ta nebezpečnost - třeba propichování a nebo dušení - on jí to mohl zakázat a tak to provozuje sama za zavřenými dveřmi (to je ještě nebezpečnější). Ale vidím že se od paní tazatelky pravděpodobně už nic nedozvíme..

hodnocení

1x
Jednou mi někdo vyprávěl, že mu bylo líto když ještě nebyly mobily pětikoruny... A nezavolal domů... A pak zastřelil milence či už oba nevím a dostal 18let... Prý k vůli hloupé pětikoruně...

Možná at nezvodní, ale zatuká na dveře a domluvte si heslo, tř. "polib si vemínko".

mll
hodnocení

0x

Ještě že aspoň musí odemykat. Kdyby rovnou vpadnul (nebylo zamčeno), bylo by to horší (roz. větší šok).

Myslím, že tohle je otázkou zvyku.

hodnocení

0x
Sousedé mají dospělého postizeneho syna také se pořád ptal kdy přijedou z práce, jednou prijeli o hodinu dříve a on ještě nevylezl z peřiny pomalu ani na snídani...jednou jsem schválně sem tam kouknul z okna a on opravdu začíná fungovat cca půl hodiny předtím než se oni vrátí domů

mravor
hodnocení

0x
Copak, máš rozehraný velký koncert?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]