Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Smolaři. Vaše dotazy se zde na Poradně objevují v poslední době více než častěji. Určitě Vás tedy hodně věcí trápí. No ptáte se, jak postupovat? V první řadě byste měl začít u sebe. Řekla bych, že nad spoustou věcí přemýšlíte, dopodrobna vymýšlíte nejkatastrofičtější scénáře, a tím si ale navozujete ve své mysli a duševním rozpoložení jen stres, stres a zase stres. Já Vás celkem chápu, též mám spíše pesimističtější vidění světa. Zkuste jít na problémy ale úplně z jiné strany. Nyní máte práci. Nebaví Vás, to možná zažívá více lidí než jen Vy. Přesto do té práce chodí, jelikož jsou rádi, že vůbec něco v této době mají. Vy se obáváte ztráty zaměstnání v důsledku Vašich zdravotních problémů. Jestliže se zaměstanvatel jednou rozhodne zaměstnance zbavit, udělá vše pro to, aby mu tu práci natolik znepříjemnil, že zaměstnanec po své úvaze nakonec odejde sám. Bohužel v dnešní době jsou lidé nuceni vzít zaměstnání i takové, které jim nevyhovuje (např. dojíždění a menší plat), ale vezmou to, protože jim to zaměstnavatel nabídne jako alternativu. Je totiž opravdu lepší tu práci mít, než se pohybovat na úřadě práce jako nezaměstnaný. Jestliže zaměstnavatel pro Vás práci, při které byste mohl i sedět, nemá, tak jak Vám ji může nabídnout? V dnešní době už tolik neplatí ochrana zaměstnance, jako tomu bývalo dříve. Proč? Protože si firmy mohou vybírat, jelikož za branami (obrazně myšleno) jim stojí zástupy žadatalů o práci. A bude hůře, pokud vejde v platnost nový zákoník práce. Takže si svůj postup dobře promyslete. Budete-li po svém zaměstnavateli chtít práci, kde se i sedí, současně se stejnou výší platu, co se tak asi může stát? Dáte tím firmě najevo, že už nejste tolik výkonný a možná se za chvíli s Vámi lehce rozloučí. Myslím si, že nejste v pozici, abyste si určoval, kde chcete pracovat. Současná doba je tvrdá. Bohužel. Podívejte se svůj problém jinýma očima. Máte práci? Máte. Tak buďte za to rád. Jestli Vás práce neuspokojuje, hledejte si jinou, ale nečekejte, že se zaměstnavatel nad Vám smiluje.
Dobrý den vážená eulalie.
Občas sednout neznamená sedět pořád. I když i takové práce existují. Neřekl bych, že mne trápí hodně věcí, ale zajímá mě názor druhých, jako např. Váš. A proto se ptám touto formou, aby jsem zjistil, jaké mají lidé názory. I dopátral se správné odpovědi. Předpokládám, že tyto stránky k tomu slouží. I když velká část odpovědí neodpovídají na to na co se tazatel ptá. Ale i to je odpověď a názor. Momentálně jsem na nemocenské (PÚ). Tak se mé dotazy objevují častěji. Když budu znovu pracovat, tak se mé dotazy asi tak často objevovat nebudou. A pokud zjistím, že výsledky mého očekávání nejsou uspokojivé, tak na tyto stránky nebudu psát. Nebo mne omrzí jako nová hračka. Odpovědí je mnoho.
Za Váš názor děkuji.
zřejmě nemáte na tu pochroumanou nohu inv. duchod? Pokud Vám nepomůže s tímto problémem Váš lékař najděte si jiného a trvejte na tom ať je přezkoumán Váš zdravotní stav...s největší pravděpodobností ničeho nedosáhnete neboť podmínky pro přiznání ČID, PID...Pak si položte otázku : jo šetřit se musí - ale proč zrovna na mě? A potom využijte rady místního poradce který zde nedávno radil - napište svému volenému politikovi o svých problémech / určitě Vám nepomůže, ale třeba se Vám uleví/
no, tady je každá rada marná. správě by vás měl zaměstnavatel pravidelně posílat na periodické zdraovtní prohlídky a pokud by závodní lékař usoudil, že nejste po zdravotní stránce schopný práci vykonávat, je povinností zaměstnavatele přeřadit vás na jiné místo. jenže pokud takové místo nemá, tak vám stejně dá výpověJď. s ročním odstupným, pokud nejste práci schopný nadále vykonávat pro pracovní úraz, bez odstupného, pokud by zdravotní omezení nevyplývalo z pracovního úrazu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.