Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které mayovky se vyplatí dokoupit?

Od: mirkadol odpovědí: 12 změna:

Ahoj,od K.Maye mám klasiku typu Vinnetou, Lovci otroků, Duch Llana Estacada, Old Surehand atd., pak řadu z exotických zemí (béžové obálky, Pouští a prérií,Divokým kurdistánem atd., zelené obálky Mahdí atd.). Pak mám Červen. metuzalém, Petrolejový princ, Kapitán Kajman...Jaké byste ještě doporučili dokoupit? May psal i šestákové romány, které taky vyšly, horší romány, o ty mi nejde. Děkuji milovníkům máyovek

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Není tomu dávno, co jsem dobře bednu takových musel vyhodit. Na bazoších se to prodává po 30,-Kč a nikdo to nechce. Něco jsem z knihovny dal do veřejné na zastávce - ale tam jsou snad jen nějací vyhulenci, co to používají jako balící papír - do měsíce to bylo roztrhaný kolem :(

Otázka je chybně položena - "vyplatí" se tak maximálně ve sběru.

Když jsme likvidovali knihovnu doma, knihy v obecní knihovně nechtěli, na netu taky nikdo, na knihobota nebo podobné vykoupili snad 30 knih za celkovou částku 600,-. - To mi nezaplatilo ani ten čas a starosti okolo.

Kniha je v dnešní době přežitek a bohužel už si je prostě nikdo kupovat nebude. (to malé procento doposud žijících důchodců, které četba zajímá, se snižuje).

doplněno 18.08.24 19:20:

Omlouvám se, ale z původního dotazu bez doplnění navíc pod jiným nickem nevyplývalo, že chcete poradit seznam konkrétních vydání, ročníků, typů, případně odkazy, kde to koupit... jako investiční "zlato".

Moje odpověď tedy je také mimo téma - a nejsem si jist, jestli zrovna v obecné poradně bude někdo natolik erudovaný, aby vám se sbírkou (kdy netuší vaše aktuální vlastnictví) pomohl k dokonalosti.

A pozor - co se může jednomu zdát jako výborné dílo nebo zlatý grál, to druhý může považovat za brak.

gun
To je naprostý omyl. Knihy se samozřejmě čtou, neustále vycházejí nové, prodávají se, shánějí se a pořád se dají prodat i ty co máte. Když ovšem máte knihovnu plnou vysokonákladového odpadu, je jasné, že to můžete hodit tak do stoupy. Pokud vaší knihovnu nechtěl nikdo na netu, v knihovně, knihobudce, ani v knihobotu, tak jste měl vskutku mimořádný trash, vhodný leda na ten balící papír. Al nemusíte si zoufat a být smutný, takových knihoven je totiž mezi lidmi obrovská většina. Samý shiteček, komunistické odeonky, orbisky, xy-té vydání všemožné beletrie, červené knihovny a další podobné "poklady". Mayovky se dají kupovat a i prodávat, obvykle jsou to první vydání nebo nějaká graficky ojediněle zpracovaná vydání. Scheiße vydané za bolševika v nákladu 100 tisíc kusů+ je jasné, že můžete hodit přímo do sběru.

hodnocení

0x

Pokud si je chcete dokoupit pro svoje potěšení, pak je zde na wiki dole seznam díla K. Maye:

cs.wikipedia.org/...

*pozdrav*

mirka*
Jde mi o to,které jsou dobré a které dokoupit.Hodne z nich utrpělo slabým českým překladem nebo jsou to horší povídky z jeho začátků.To je smyslem dotazu.Dekuji

mirka*
hodnocení

0x
Doplňuji,že otázka směřuje ke znalcům Mayových knih- které další jsou dobré a proto se vyplatí je ke sbírce,kterou mám,dokoupit.Dekuji

Tady si musíte zvyknout, že se dozvíte hlavně to, co nechcete. Když se navíc dozvíte to, na co jste se ptala, je to bonus, mnohdy spíš výhra jackpotu :-D. S Karlem Mayem nepomohu, poněvadž jsem s jeho tvorbou skončil na základní škole.

mirka*
Dřív tahle poradna bývalá fajn,opravdu se tu člověk dověděl...Škoda.

riva
hodnocení

0x

Papírové knihy jsou mrtvé. Stejně jako němý film nebo fotografie na film. Dnes je doba digitálních knih, nebo audioknih.

Pak můžete mít po ruce něco takového a přitom to nezabírá skoro žádné místo:

Které mayovky se vyplatí dokoupit?

To se o vinylech říkalo před 30 lety taky...

riva

A je to pravda. Gramodesky jsou oblastí podivínů, kteří používají vodiče čtvercových průřezů, protože dávají lepší zvuk.

Evidentně je těch podivínů dost velká cílová skupina. Ale je pravda, že srovnání s knihou pokulhává, u knihy je to mnohem horší. Číst beletrii v elektronické podobě není problém, ale s odbornou literaturou nebo učebnicí mám já osobně dost problém.

Tazatelka to navíc chce do sbírky, takže odpovídat na otázku: Jakýho dalšího angličáka si mám koupit? Stylem: Angličáky už dneska nikdo nesbírá, dneska letěj mončičáci, je dost divný...

km

riva: Přijde mi, že tohle může tvrdit jen ten, kdo je buď v době zpožděný o 20 let, nebo ten, kdo nemá žádný všeobecný přehled. Nic proti vám.

Dnes se už ví, že digitál analog nemůže nahradit. Obojí je něco jiného, obojí zprostředkovává jiný zážitek, a obojí má své plusy a minusy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]