Nejste přihlášen/a.
Za soud samotný by to mohlo jít, ale neznámou jsou tady advokáti, záleží co a kolik toho bude dělat, takže spíše s velikouuu odchylkou. Jinak tarify viz zákon o advokacii (nebo smluvně) + advokátní tarif. Odměn je několik druhů.
Myslíte advokáta protistrany? Můj chce pouze 500Kč za účast u každého stání u soudu, jak jsem již psal. Asi si je jistý, že to vyhrajeme? A když to prohrajeme, co by jsem mu měl platit mi neříkal? Napsal mi, že v případě prohry, pokud bude mít protistrana advokáta, tak : Pokud bude zastoupen advokátem, bude mít právo na náhradu nákladů řízení, které bude ve Vašem případě 12.000,- až 30.000,- Kč (záleží na tom, jakou výši škody uplatníte).. Jak k této částce došel, nevím? Jak?
Soudní poplatek se hradí jen při podání žaloby. Na pět stání se projednává hromadná vražda, ne dohady o náhradu škody. Jednou, dvakrát a domů...
Tak. že soudní poplatek se hradí pouze jednou. A ne pokaždé např. ty 4000 Kč (4%) u každého stání? Jak jsem si to myslel? U druhého stání už nic? Děkuji.
Soudit se o 100 000 Kč je soudní poplatek 4000 Kč. Pokud prohrajete tak protistraně zaplatíte všechny její náklady, popřípadě znalce který si soud vyžádal.
Mají to být pouze účelně vynaložené náklady, ale na to soudy se.. a vůbec to nezkoumají. Napálí Vám co si protistrana naúčtuje.
V odvolání je nižší (alespoň myslím) a odvozuje se od domáhaného nároku.
O co když už znalecký posudek mám od soudního znalce s kulatým razítkem. Bude soud chtít další posudek? Děkuji.
A ještě si ho může vzít i protistrana a už jsou tři. A advokát se platí u soudu podle tarifu, takže někdy může dostat i více než o co si řekne.
Dobrý den, ještě by možná stálo pouvažovat na náhradou ušlého zisku žalovaného, pokud by žalobce prohrál... takže nejen soudní poplatek za podání žaloby, úhrada advokátů stran, znalecký posudek ...
Dobrý den.To je odpověď jen na jednu otázku z textu. Co všechno musím zaplatit, kdyby? A nad čím by jsem měl uvažovat. Uvažovat ani hledat jsem nechtěl, ale čekal jsem odpověď. Pro mne je důležité kolik Kč za to za to a nebo za to zaplatím? Znáte odpověď s odchylkou na pro mě složitou otázku? Byl můj výpočet 5x4000 Kč v textu správný? Vycházím z částky 100000Kč. Za odpověď děkuji.
Jaképak kdyby. Jistý je pouze soudní poplatek a ten je 4% z uplatněného nároku, nejméně však 600,- Kč. Ten je furt stejný i kdyby těch stání bylo třeba 20. (před okresním soudem). Ostatní je ve hvězdách.
Tak že soudní poplatek je jen 4000 Kč za všechny stání i kdyby bylo stáni 20, tj. 1x4000 Kč? A nebo 4000 Kč za každé stání, tj. 20x4000 Kč?
soudní poplatek se platí pouze jednou. tzn. 4000,-Kč; pokud prohrajete (100%), zaplatíte k tomu náklady které si úspěšná protistrana "naúčtuje". jsou to poplatky za právní zastoupení a ostatní náklady spojené s jednáním soudu (doprava, náhrada mzdy atd.) poplatky za vašeho advokáta si vyřídíte se svým advokátem;
máte-li svůj posudek s kulatým razítkem a protistrana si nechá vyhotovit jiný, soud většinou stanoví dalšího znalce a nechá vyhotovit nový posudek. vše zaplatí strana, která bude ve sporu neúspěšná... 100% neúspěšná.
také to může dopadnout 50/50, pak soudní výlohy platí každá strana podle % úspěšnosti.
mimochodem, advokát vždy tvrdí, že spor vyhraje. a pokud máte advokáta, který si "bere" 500,-Kč za jedno stání u soudu, dovolím si tvrdit, že tento advokát moc dobrý nebude...
A jak mohu vyměnit advokáta? Mohu s ním odvolat plnou moc. A musí mi předat např. doklad, který se vrátil od zhotovitele díla, tj. výzva na dokončení díla.Který má u sebe? A s tím co budu mít pokračovat s jiným advokátem? Ten můj mi netvrdil, že vyhrajeme, ale asi mi moc dobře nevysvětlil co a jak. Možná to potřebuji polopaticky.
Za informace děkuji.
pravnipraxe.com/... Zadal jsem: ceník právních služeb .Pokud znáte jméno advokáta protistrany,mrkněte se na jeho webovkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.