Dobrý den, máte někdo zkušenost s kontokorentem? Do jaké výše jde navolit? Já mám nový účet u KB a zatím mi nejde založit, chtějí prý vidět tok peněz. Děkuji
Pokud jste dobrý klient, tak banka obvykle "kontokorent" sama nabízí. Lepší je kreditní karta, protože tam žijete zadarmo (bezúročně) z peněz banky a to i déle než měsíc. U kontokorentu z využitých peněz platíte vysoký úrok (cca 20% ročně) - vidíte, že něco takového využívají jen "speciální" klienti.
Bohužel banka potřebuje vědět, že jste dobrý klient, tedy že jste schopen půjčené peníze vrátit. A to se nejlépe dokazuje kreditní historií a pohybem na účtu, kde máte pravidelné příjmy.
Těžko říct proč když neuvádíte banku a název produktu. Běžně je kontokorent úročen od prvního dne, kdy kontokorent využijete, jak ukazuje například "důchodcovská"spořka:
Tak nejdříve mějte ten požadovaný tok peněz. Pokud si kontokorent zakládáte v dobré víře, že si budete tahat penízky do mínusu a "pak se to nějak zaplatí", skončíte jako ta holka z dnešního rána, která prošustrovala 400 táců a nemůže to říct ani starému.
Dobrý den, já to chtěl pouze na toto. Mám pronajatý byt a každý měsíc mi nájemník posílá peníze na účet a z toho se strhává pak splátka hypotéky bytu. Kdyby mi nájemník náhodou nezaplatil včas, bance by nepřišla splátka a byl bych prý už v nějaké listině horších klientů Proto jsem si tam chtěl zřídit kontokorent, kdyby se toto někdy stalo, abych se do té listiny zbytečně nedostal. Dává to podle vás smysl? Druhá možnost je, dát si na účet své vlastní peníze navíc o hodnotě jedné splátky a tu tam mít po dobu hypotéky skoro 30let v rezervě. Děkuji za vaše názory
re4zon
Tak plat hypoteku ze sveho uctu a z toho na ktery ti plati najemnik si nastav trvaly prikaz k sobe. Kdyz nezaplati, nic ti neprijde a jeste dostanes upozorneni o neprovedeni..
banker
Mám to podobně, na jednom účtu točím jen příjmy z nájmů, inkasa, trvaláky, přeplatky a nedoplatky a když se mi zdá, že je na tom účtu víc peněz než musí být, převedu jinam. Ale semtam je i nějaký nedoplatek a když se vleze do inkasního limitu, tak si případně hrábne i do kontokorentu a pak se to srovná, nebo to dorovnám atd.
Mám to také jen jako pojistku a stalo se mi to za ta léta snad jen dvakrát, ale prachy to nežere, případně těch pár korun úroků neřeším, primárně mi jde o pohodlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.