Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu jak na oteklý nárt a kotník. Jsem řidičem a při sezení mám oteklé kotníky a nárty pokud budu doma a budu chodit tak se otoky nedostaví, ale jak si sednu tak po určité době zase otékají . Děkuji za rady pokud nějaké jsou.
Používat kompresní punčochy nebo obvaz (můj bratr to tak má také). A pokud lze tak dělat přestávky s chůzí, nebo alespoň podupávat.
Lékaře bych ale navštívila, pro jistotu!
Dobrý den, nejhorší je, že jsem ty kompresní ponožky zkoušel, ale začne mě to hrozně svědit a to se nedá vydržet
Jste řidičem čeho? Máte možnost krátkých pauz? Budu opakovat rady ostatních - hodně pít, při každé i mini přestávce se projděte, udělejte si pár výponů, nohy si třeba můžete procvičit i na semaforech. Když přijdete domů, dejte si nohy nahoru (10 min), to samé před spaním. Ráno a večer si osprchujte nohy ledovou vodou (od kolen dolů). O víkendu nebo když máte volno zařaďte nějakou pořádnou fyzickou aktivitu - dlouhý výlet/procházku, běh, kolo... Kompresní punčochy zkuste přes zimu, teď by to bylo brutální. Máte v rodině nějakou náchylnost, nebo víte, čím je to přesně způsobeno? Může to být vedlejší účinek léčiv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.