Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krade kamarádka?

Od: lubos8 odpovědí: 12 změna:
Zdravím, nedávno jsme byli 2 rodiny na dovolené v Itálii. Bydleli jsme v oddělených apartmánech vedle sebe. Kamarádka byla často v našem a navštěvovala nás. Jednou však byla i v době, když jsme byli venku (hned vedle na terase) a že si jen uvaří kafe. Zdržela se ale celkem déle. Když jsem tam náhle vešel, vyndavala něco ze skříňky s jídlem. Prý, že si jen ochutná sušenky, které jsme tam měli. U ní nic neobvyklého, že se bez dovolení něco vezme. Na to jsem si už zvykl a nepřišlo mi to nijak zvláštní. Známe se mnoho let a je moje nejlepší kamarádka. Po mém odchodu však "u nás" ještě chvilku setrvala. Poté vyšla na krátko ven a pak zase dovnitř. Pak odešla k sobě a přišla za námi na terasu. Večer jsem se šel podívat do mé skříňky, kde jsem měl schované peníze a přišlo mi, že jich je nějak méně. Jistý si však nejsem. Neměl jsem úplný přehled, kolik jsme utratili. O schovaných penězích jsem věděl jen já. Ani žena nevěděla, kde jsou. Když jsem opravdu zhruba propočítal kolik jsme utratili a kolik zbylo, úplně to nevyšlo cca o 1000-2000 Kč. Napadalo mě, že je mohla vzít. Měla čas na prohledávání a také jak vyšla krátce ven a dovnitř, jakoby obhlédnout situaci. Což je divné. Pořád nad tím přemýšlím, hodně mě to trápí. Ne kvůli penězům, ale kvůli celkové důvěře za mnoho let přátelství. Stále se ujišťuji, že by to neudělala, ale nemůžu se zbavit pocitu, že ano. Pořád na to nemůžu přestat myslet. Třeba je to jen výplod mé fantazie. Poraďte prosím, co si myslíte. Mám na ni "udeřit", když to však neudělala, ztratím dlouholeté přátelství. Nebo nechat být a důvěřovat. Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
A jak šla k sobě, tak si to šla uklidit. To je podezřelé, ale pokud bych neměl jistotu 100%, tak bych to neříkal. Každopádně bych si už dával pozor.

hodnocení

7x

Urcite nerobte ziadne vypocuvanie, tym sposobite konflikt a rozpad kamaratstva. Na hrane zakona je test, ked ju pozvete domov, vopred nastavite skrytu kameru a nechate niekde viditelne pohodene peniaze a date jej dostatocny cas, aby sa prejavila.

hodnocení

7x

tak nastraž past

vicero bankovek at víš kolik přesně máš napiš si čísla bankovek a čekej

a doufej že ti kamarádka zůstane *fn*

hodnocení

6x
Když si ani nejste jistý, že vám něco zmizelo (litr na dovči není nic), tak nemá smysl si o tom cokoli myslet. Můžete jen peníze spočítat a čekat, jestli peníze znova zmizí. Pak už budete vědět.
liska5

Dvakrát nepůjde. To by šla příliš do rizika.

@liska : ak ma diagnozu, tak neodola.

liska5
hodnocení

5x

Udeřit určitě ne, to bys musel mít absolutní jistotu. Ale chápu, že Ti to nedá spát. Taky bych vymýšlela nějakou mimovolnou větičku, při které bych sledovala kamarádky reakci.

Třeba když kamarádka bude s Vámi, tak říct ženě, aby něco zaplatila... a dodat do fóra: ode dneška má kasu ona, protože já si peníze neumím pohlídat ani když je mám ve skříni. Když kamarádka vznese nějaký dotaz, tak jen že máš problém s vyúčtováním a přitom moc nenakupuješ. Nebo nějak tak, aby kámoška věděla, že Ti prachy chybí, ale byla si jista, že ji nepodezíráš. Přesto si to bude v hlavě přehrávat, zas tak hloupá nebude a možná se bude chovat nepřirozeně. Karma bude pracovat.

hodnocení

5x
Znám příběh, kdy se otec pohádal s dcerou a obvinil ji, že mu ukradla tehdy 600 bonů... Trvalo to asi 15let... A pak se bony našly zapadnuté v obálce za ledničkou.
Tak pokud nikoho nechytím,tak si můžu myslet co chci, ale taky vše může být úplně jinak...

bida
hodnocení

4x
Kdybys platil kartou a neschovaval si někam do strožoku hotovost, tak se ti to nestane.
Je na tom tak špatně,že potřebuje krást? Pokud ano, ber to jako příspěvek kamarádce...ale třeba je nemocná a nemůže si pomoct.
Sám si nejsi jistý kolik si utratil,tak těžko můžeš s jistotou někoho obviňovat.

asd1
hodnocení

4x

Když krade sušenky apod., tak klidně i prachy..

Piš si čísla bankovek a kontroluj, když to zmizne a najde se to u ní najde tak máš důkaz.

Podle popisu to opravdu šlohla, ale pokud nemáš jistotu tak jí nic nedokážeš a jen bys byl za blba, ona by se urazila že jí křivě obviňuješ a bla bla bla = teď to neřeš.

bramburka
hodnocení

1x

Slusne vychovany clovek se napred zepta, jestli si k vam muze jit uvarit kafe. Jeji chovani je podezrele a verim, ze tam nejake penize vzala. Urcite bych se ji zeptala, jestli se ji nestalo neco podobneho, ze vam zmizely penize? Uvidis, jak bude reagovat. Tihle lide se nestydi okrast i nejlepsi pratele.
K nam jednou privedl bratr se zenou sve nejlepsi pratele. Nocovali u nas, jedli a jeste jsme jim delali program. Po jejich odjezdu jsem ale zjistila, ze se madam (ovesena zlatem) nestydela, mi vybrat pulku koupelny. Kdyby rekla, ze neco potrebuje, jiste bych ji to nabidla. Ale ona nejen ze se obslouzila, jeste si i vymackala ruzne kremy do svych sklenicek, pouzila me parfemy atd.
Takze jak vidis, mozne je vsechno, i u dobrych znamych.

km
hodnocení

0x

vždyť nemáte žádnou jistotu, nevíte, a "stalo se to" jednou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]