Nejste přihlášen/a.
Moje lékařka mi odmítá udělat vstupní prohlídku bez formuláře,který si mám prý přinést od zaměstnavatele.Jenže zaměstnavatel mi žádný formulář nedá,protože ho zatím nikdy žádný doktor po žádném novém zaměstnanci nevyžadoval a mám si to prý zařídit jak umím .A já se proto ptám? Je to už třetí vstupní prohlídka a stále stejná odpověď zaměstnavatele-tohle se nám ještě nestalo jste jediná za celou dobu co fungujeme.Jak vyřešit tuhle situaci-zaměstnavatel nedá formulář s razítkem-doktorka nepotvrdí vstupní prohlídku.Můži jít k jinému lékaři? Aniž bych u něj byla registrovaná? Stalo se vám někdy něco podobného? Ještě poznámka.Registrovat se u jiného se mi nepovedlo,vzhledem k tomu že už jednoho lékaře mám,jiný mě nechce vzít.Ani jeden nechce ustoupit a já na tom budu bita.
Dobrý večer.Každá firma má mít svého smluvního lékaře (ze zákona),který má pracovní lékařství a tam by Vás měli poslat s požadavkem a určením na jakou pozici Vás hodlají přijmout.Vaše tzv.obvodní lékařka by to ani neměla dělat.
doplněno 23.10.10 19:26:totéž platí i u výstupní prohlídky při odchodu z pracovního poměru.
přesně tak a to právě proto, že smluvní lékař zaměstnavatele má od něj patřičné informace o pracovním prostředí a práci, kterou by měl zaměstnanec dělat. podle toho lékař volí, jaká vyšetření udělá a jaká ne. jiná jsou u zaměstnanců pracujících v noci, jiná u pracujících jenom v kanceláři, jiná třeba pracujících v jídelně když už chce zaměstnavatel, abyste si nechala udělat prohlídku u svého praktika, tak by mu minimálně tyhle informace poskytnout měl, bez nich by vám ZODPOVĚDNÝ lékař rozhodně razítko dát neměl.
zagůglila jsem a našla jsem třeba tento formulář:
ať si ho zaměstnavatel trochu pooupraví (aby tam nebyl název nemocnice) a vyplní vám ho.
doplněno 23.10.10 19:38:tak, tadyten formulář je lepší, má tam přímo i možnošti k zaškrnutí (noční práce, prašnost, rizikovost prostředí...)... ale taky je potřeba ho upravit, taky tam je název lékaře.
mmch matně se mi vybavuje, že i v zápisnících bezpečnosti práce (prodávají v papírnictvích) bývají tyhle formuláře ke vstupní prohlídce a lékař dává razítko přímo do nich.
To je ideální řešení.Jenže jak je dneska bohužel běžné zaměstnavatel je malý (do 25 zaměst) a s takovými věcmi jako smluvní lékař se nezdržuje.A jak vidno paní doktorka se snaží dodržovat zákon jako jediná.Jsem totiž v širokém okolí jediná kdo má neustále problémy se získáním vstupní prohlídky.U minulého (nadnárodního) zaměstnavatele,který sice měl smluvního lékaře,ale zaměstnanci ho mohli,ale nemuseli využít,jsem byla jediná v celé republice,která byla odmítnuta vs.prohlídka kvůli absenci formuláře.
No tak přesně s tím formulářem o bezpečnosti práce jsem k lékařce šla.Já to nějak vyřeším jen mě to pěkně štve.
no a proč odmítá? na začátku jste psala, že kvůli formuláři, teď zas, že formulář měla a i přesto odmítá... tak nevím, to se těžko radí. každopádně tohle by si měl zařídit zaměstnavatel, byť by měl třeba jednoho zaměstnance, měl by mít lékaře seznámeného se svým pracovním prostředím. běžně se to dělá tak, že zaměstnavatel uzavře smlouvu s nějakým lékařem ze svého okolí a k němu pak posílá zaměstnance na prohlídky. vlastním lékařem zaměstnavatel chrání v první řadě sám sebe, je to v jeho zájmu
Odmítá potvrdit sešit o bezpečnosti práce ve kterém je stránka se záznamem (formulářem) o vstupní prohlídce.Odmítá potvrdit cokoliv kde chybí byť jen jeden údaj který je uveden v zákoně platném od r.2007.Chce samostatný formulář kde je vše uvedeno NE SEŠIT Mě jen zajímá,proč to všem okolo každý lékař potvrdí a jen já s tím mám problémy.Lékařka se ohání neustále zákonem,ale v tom případě to znamená že každý lékař který nepotvrdí vstupní prohlídku na dle zákona vyplněném formuláři porušuje zákon.Tak tady je asi něco špatně ne? Zbytečná buzerace směrem ke mně.
Takové lékařce bych řekl aby vrátila diplom z fakulty!.!.!
Má podle mě přece několik možností jak napsat že jste nebo nejste schopná vykonávat nějakou práci.
Například si pamatuju že se to jmenuje Výměnný list - POUKAZ. Nebo to může napsat klidně i na Recept.Hlavní je podpis a razítko.
Ta vaše doktorka je buď senilní důchodkyně která už tam nemá co dělat nebo je to nějaká mladá káča která je krátce po škole a ještě o tom nic neví.
To že váš zaměstnavatel si to se ,,svým doktorem" neumí vyříkat je podle mě taky podezřelý!.!.!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.