Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dá zvládnout dovolená v Egyptě v létě

Od: mrozek odpovědí: 11 změna:
Trochu nerozumím logice některých čechů kteří se v měsících červenci a srpnu jezdí ohřát do Egypta.U nás takové lidi v parnu nad 30°C utíkají mimo město a asfaltové chodníky do stínu se chladit a sotva umí dýchat ale v Egyptě to klima zvládnou snadněji v létě. Proč u nás to vedro nezvládají a na severu Afriky jim to nevadí místní klima?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

3x

Hlavní faktorem bude nižší vzdušná vlhkost - tělo se tam může efektivněji ochlazovat pocením.

Nižší vlhkost vzduchu pár kroků od moře? Spíš tam nebude takové horko jako v zástavbě, u vody se vedro dá zvládnout a na hotelu je klimoška. Ještě doplním, že na pobřeží Egypta bývá občas dost větrno.

jk2021

Ani, i u moře (rozhodně nižší, než u nás), protože jinak je všude kolem poušť...

A nezapomeňte na vítr, v Egyptě nebývá bezvětší

Pokud jde vítr od moře, bývá na pobřeží vlhkost přes 90% (ale teplota vzduchu bývá nižší).

buroo
hodnocení

2x
Jsou. Lidi, kteří teplo snáší dobře

hodnocení

0x
No protože je nižší vlhkost, organismus se lépe ochlazuje odparem.

makk
hodnocení

0x

Jednak vnitrozemské klima je jiné než je to u moře, nelze se řídit jen teplotou a jednak každému se líbí něco jiného. Pro mě by to bylo za trest 14 dní se válet na pláži na sluníčku, ale to ještě neznamená, že je to blbost.

tojefuk
hodnocení

0x

teplo u moře je úplně jiné než tady, zatímco tady propotím tričko za 10 minut , u moře ho mám celý den a pohoda, je to tím že tam neustále fouká vítr , ověřeno mnohokrát egypt, tunisko . dá se to tam v pohodě vydržet do místních teplot do 40C víc jsem tam nezažil tak nevím

Největší větry jsou na jaře, březen, duben, často i písečné bouře. Ještě i v červnu může foukat. Byli jsme v červenci a praktický bezvětří, to u nás fouká prakticky pořád. Jako cyklista můžu potvrdit. Na pocení má vliv vlhkost vzduchu. U nás se pot prakticky neodpařuje , zatímco v Egyptě je jen poušť a žádná zeleň je vzduch velmi suchý, takže pot se prakticky okamžitě odpařuje a tím snižuje pocitově teplotu. Organismus se ochlazuje odparem vody. Ochlazuje je ale špatný pojem, 40* ve stínu je už slušné teplo a když někdy foukne , tak je to ještě horší, protože ten horkývítr umí pěkně pálit. Na slunci jsou teploty běžně přes 50 stupňů.

mathew
hodnocení

0x

Celkem v pohodě. Teda pokud nemáte v plánu se rozvalit u bazénu. Nejhorší bývá cesta od moře k restauraci a zpátky to bývá ještě horší, protože člověka táhne k zemi plné břicho*smich*

Jsem byl i v Káhiře a ačkoliv teploměr ukazoval skoro 40 tak mi to tak hrozné nepřišlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]