Trochu nerozumím logice některých čechů kteří se v měsících červenci a srpnu jezdí ohřát do Egypta.U nás takové lidi v parnu nad 30°C utíkají mimo město a asfaltové chodníky do stínu se chladit a sotva umí dýchat ale v Egyptě to klima zvládnou snadněji v létě. Proč u nás to vedro nezvládají a na severu Afriky jim to nevadí místní klima?
Nižší vlhkost vzduchu pár kroků od moře? Spíš tam nebude takové horko jako v zástavbě, u vody se vedro dá zvládnout a na hotelu je klimoška. Ještě doplním, že na pobřeží Egypta bývá občas dost větrno.
jk2021
Ani, i u moře (rozhodně nižší, než u nás), protože jinak je všude kolem poušť...
Jednak vnitrozemské klima je jiné než je to u moře, nelze se řídit jen teplotou a jednak každému se líbí něco jiného. Pro mě by to bylo za trest 14 dní se válet na pláži na sluníčku, ale to ještě neznamená, že je to blbost.
teplo u moře je úplně jiné než tady, zatímco tady propotím tričko za 10 minut , u moře ho mám celý den a pohoda, je to tím že tam neustále fouká vítr , ověřeno mnohokrát egypt, tunisko . dá se to tam v pohodě vydržet do místních teplot do 40C víc jsem tam nezažil tak nevím
Největší větry jsou na jaře, březen, duben, často i písečné bouře. Ještě i v červnu může foukat. Byli jsme v červenci a praktický bezvětří, to u nás fouká prakticky pořád. Jako cyklista můžu potvrdit. Na pocení má vliv vlhkost vzduchu. U nás se pot prakticky neodpařuje , zatímco v Egyptě je jen poušť a žádná zeleň je vzduch velmi suchý, takže pot se prakticky okamžitě odpařuje a tím snižuje pocitově teplotu. Organismus se ochlazuje odparem vody. Ochlazuje je ale špatný pojem, 40* ve stínu je už slušné teplo a když někdy foukne , tak je to ještě horší, protože ten horkývítr umí pěkně pálit. Na slunci jsou teploty běžně přes 50 stupňů.
Celkem v pohodě. Teda pokud nemáte v plánu se rozvalit u bazénu. Nejhorší bývá cesta od moře k restauraci a zpátky to bývá ještě horší, protože člověka táhne k zemi plné břicho
Jsem byl i v Káhiře a ačkoliv teploměr ukazoval skoro 40 tak mi to tak hrozné nepřišlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.