Nejste přihlášen/a.
Při uzavření obchodu internetovou komunikací (t.j. i po telefonu), můžete do 14 dnů odstoupit od smlouvy bez udání důvodů. Na razítku faktury máte uvedenu adresu předmětné firmy. Protože firma neraguje na vaše internetová podání, zašlete odstoupení písemnou formou v doporučeném dopise poštou ! Těch pár korun za doporučený dopis vás neporazí. Pořiďte si kopii toho dopisu a uschovejte podací lístek z pošty.
Vzor odstoupení od smlouvy: dtest.cz/...
Lichvář znamená něco jiného, toto je poskytovatel služeb, a byste podle Vašeho popisu odsouhlasil a objednal
Z uzavřené smlouvy jde příjem a příjem se daní, což je zisk pro ČR. Takže ano, oni tyto metody povolují, protože je to živí.
Otázka je spíše v tom, proč vůbec takové hovory zvedáte a ihned je nezrušíte. Nikdo Vám nevolá, aby se zeptal, jak se dnes máte, co hezkého jste zažil a co máte dobrého k obědu. Pokud volá kdokoliv mimo Vaše známé, chce Vám něco prodat. Vítejte v roce 2024.
Možná by stačilo pouze sdělit,: nemám zájem, případně si to potřebuju rozmyslet, nesouhlasím s nahráváním, nebo co funguje dokonale: zašlete mi podklady do emailu pak se rozhodnu, nepošlou nic a vyřízeno.
Rada panna Chlochydese je pro nesvepravne , kteří odpovídají bezmyšlenkovitě ano A pak se, jako v tomto případě, rozmyslí až se jim to U leží v hlavě, a neumějí či nemohou se rozhodovat instantně. Položit telefon bezeslova, no tak to je zase řada pro ty méně komunikativní, Zase to berte tak, že i na druhé straně člověk a když mu každý druhý zavěsí telefon no tak to asi taky není zrovna OK
To je asi stejné jako rada: neber si kreditku, anebo rada děcku: nesahej na plotnu.
Napsal jste to přesně: "rada děcku - nesahej na plotnu".
Když děcko přilítne se spálenými prackami, tak se zeptám, kde se spálilo, no a když mi řekne, že na plotně, odpovídám: "Já ti říkal, ať na tu plotnu nesaháš."
A když přilétne strýc, že jej vomrdali přes telefon, tak opět lze použít univerzální "Ale dědo, všichni ti přeci dávno říkali, ať tyto hovory hned rušíš a hlavně nic nepodepisuješ ani neodsouhlasuješ."
Děkuji, že jste moji poznámku ocenil, potvrdil, odsouhlasil a ztotožňujete se s ní.
@kdosi Uklidněte se, v popisovaném případě není žádné známky podvodu ve smyslu trestního zákoníku.
jednalo se o klasickou nabídku a poptávku a uzavření smlouvy po telefonu.
Pokud chcete uvedené jednání nazývat podvodem, tak je nutno pravým jménem označit i údajného podvedeného: nesvéprávné senilní individuum, které neví, co dělá a říká
Svéprávný člověk, pokud si není jistý, tak to jasně v hovoru řekne, tím pádem smlouva býti uzavřena nemůže.
I méně bystrý jedinec, nemusí to být zrovna nesvéprávný, řekněme slušně, že hloupější, přece nejpozději v okamžiku, kdy po něm jsou vyžadovány osobní údaje jako jméno, příjmení, nějaké kontakty, tak mu musí být přeci jasné, že patrně může dojít k uzavření smlouvy, a tyto údaje poskytuje pouze v případě, že má již vážný zájem takovou smlouvu uzavřít.
Anebo váš strejda říká komukoliv anonymnímu do telefonu své údaje, i když o danou službu nebo zboží nemá žádný zájem? No v takovém případě stačí jednoduchá rada: naučte ho, aby do telefonu řekl nemám zájem nashledanou a závěsil červeným tlačítkem.
To co je tu popisováno, nebrat telefon a nezavolat zpět anebo zavěsit bezeslova, tak tomu se u nás říká hulvátství Ale jiný kraj, jiný mrav, chápu.
Pouze dodám, že reagovat hulvátsky na něčí HULVÁTSKÝ NEVYŽÁDANÝ KOMERČNÍ TELEFONÁT není projevem hulvátství, ale zcela přerozenou obrannou reakcí na cizí hulvátství. A to v každém kraji s každým mravem. Hulvát je ten, kdo se podle vnucuje a chce cucat finance.
Jakože nesmíš nikomu nikdy zavolat, když mu chceš něco nabídnout? Jsi upad? Navíc volají jen na číslo, které dali souhlas k využití k marketingovým účelům. Nazývat toto hulvátstvím, to mi přijde přes čáru.
A co když jdeš po ulici, a někoho oslovíš? Třeba ženskou? Tak to je pomalu taky na useknutí jazyka, že?
Tvé extremistické názory jsou dost infantilní, tímto můžeme ukončit...
ps: Vážně nedokážete říct 2 slova : nemám zájem?
@chrochro Necítím žádnou morální povinnost věnovat svůj čas někomu, kdo mě chce připravit o peníze a snaží se mě do něčeho dotlačit v časové tísni. Už tak mi přetrhnul tok myšlení, vyplýtval můj čas zbytečně, nepotřebuju se mu za to ještě omlouvat, že mě obtěžuje není moje chyba, ale jeho.
Třísknout mu dveřmi před nosem nejde, pověsit telefon jde snadno. Jestli mu to znechutí život a přestane obtěžovat, tak jenom dobře, ale tihle jedou na kvantitu, když to vnutí jednomu ze stovky, nebo tisícovky, tak jsou pořád ještě v plusu. Těch 99, nebo 999 odmítnutí/zavěšení berou jenom jako nutnou režii. Oni ví, že tu jejich takzvanou "službu" nikdo příčetný nechce, však si ji tak nastavili sami. Oni jen jedou na to, že někdo udělá chybu.
Někam ho nahlašovat smysl nemá, nepomůže to. Kdyby mi to poslal emailem, tak to budu číst při běžné kontrole emailů a smažu to po přečtení pár řádků, stejně jako ostatní běžné spamy. Nebudu mu odepisovat, že o takovéhle nesmysly rozhodně zájem nemám a že nechci, aby mi znova něco, cokoli, posílal. Škoda času.
Telefonem mi bezohledně a nevhod vstoupí do mojeho časového rozvrhu. Kdybych měl tlačítko, co mu tam před zavěšením ještě pošle 100dB vřískot, tak ho použiju, ale nestojí mi to za tu práci si ho nějak zařizovat sám.
Sorry ale tohle nemůžu číst, zeptám se stejně:
Vážně nedokážete říct 2 slova : nemám zájem?
Za mě nebrat telefon je hulvátství, navíc nikdy nevíš kdo a proč ti volá
@chrochro Slušné firmy takhle nevolají, ještě nikdy v životě mi nikdo takhle nevolal s něčím rozumným.
Slušné firmy si udělají stránky, které jde najít, jsou přehledné a dá se v nich vyhledat vše potřebné. Případně zveřejní reklamu nějakým neobtěžujícím způsobem. Takhle jsem nakoupil prakticky vše, co jsem kdy potřeboval.
Nejlepší je samozřejmě doporučení od někoho, koho znám a kdo to sám používá, když se na to zeptám. Ale už jsem si i pár firem později dohledával podle reklam. Vždycky to bylo jméno firmy, kontaktní údaje, stránky a popis zboží, žádné obtěžování, žádné nucení, nebo otravování po telefonu.
Z obtěžujících reklam si takhle pamatuju snad jen zeleného skřeta, který byl tak vlezlý a otravný, že jsem si alzu zablokoval na úrovni domény a od té doby tam nekoupil nic. (Předtím jsem u nich občas kupoval.) Pokud to tu nemá nikdo jiný, tak to prostě není.
@chrochro Lidem, které mám v seznamu telefon zvedám, ale ti mi volají kvůli rozumným věcem.
Zvedám telefon i neznámým číslům, už mi kolikrát volal někdo, že má nový telefon, že na mě dostal číslo od kamaráda, že odpovídá na můj inzerát, nebo se třeba ukázalo, že jde o omyl a tak jsme se normálně rozloučili, žádný problém.
Ale tihle obvolávači mě fakt štvou a jestli se nepletu, tak byl i nějaký zákon proti tomuhle obtěžování, akorát se to nejrůznějším způsobem obchází.
(Rychlé googlení třeba penize.cz/... A rozhodně jsem nikomu souhlas nedával.)
Lichváři to rozhodně nejsou, protože vám nic nepůjčili. Zde jde o poskytování služby. Smlouvu lze uzavřít i po telefonu, ale zda a do jaké míry vás podvedli, to samozřejmě nelze říct, když neznám obsah toho telefonátu.
Já podobné nabídky řeším tak, že jim položím telefon hned jak se představí a řeknou, že hovor bude nahrávaný.
To je váš problém že se místo odstoupení od smlouvy ptáte, oni nemají žádnou povinnost vám odpovídat, pravděpodobně ani nejste spotřebitel a je otázkou jestli můžete vůbec odstoupit? Jako ičař nejspíš ano.
Odstoupení od smlouvy musíte udělat přesně tak, jak mají v obchodních podmínkách, pokud byste byl spotřebitel který nepodnikatel tedy bez ičo, no tak by vám ten postup museli nacpat do mailu nebo před ksicht
Jestliže ičař, tak asi máte smůlu Pokud prošvihnete lhůtu mezi telefonátem a platným doručením odstoupení, Když jste jim vykecal všechny údaje a všechno odsouhlasil po telefonu
Jedině jim napsat mail, že jste nic neobjednal a ten váš telefon zvednul váš kámoš a udělal si z vás prank a že nic platit nebudete a nazdar bazar. Toto bych jim doručil do datové schránky za 10,- a hotovo. Samozřejmě ty hovory mají nahrané, ale nemají jak prokázat, že smlouvu uzavřeli s tím, komu fakturují, to prokáží jedině poté, když s nimi budete komunikovat a napíšete jim, že jste si to rozmyslel, mezitím nestihnete doručit odstoupení a už Se nevykroutíš.
Postačí v odpovědi na tento mail (Pokud jejich email server má nějakou konfirmaci doručené pošty - přijde vám zpět něco ve smyslu: přijeli jsme váš email, tak jako mají banky energetici, pojišťovny...) a nebo do datové schránky společnosti (pak bych přiložil tuto fakturu), pak to máte průkazně, odpovědět: odstupuji od smlouvy ve 14 denní lhůtě.
Vyřešeno.
ps: jinak pokud by šlo o podvod, nebo alespoň neetické jednání, no tak by vám tu fakturaci vystavili až po 14 denní lhůtě, což se zjevně nestalo. Takže zbývá se pouze zamyslet nad tím, proč jste jim do telefonu vše odsouhlasil že máte zájem, sám uvádíte že jste se s nimi dohodli na ceně 7999 bez DPH, a nyní to chcete zpochybňovat - věřím Vám že jste si představoval, že to bude probíhat jinak, zřejmě jste se domníval, že vám tu službu budou poskytovat zadarmo, případně ji budete platit až na základě nějaké jiné než zveřejňovací činnosti?
Do telefonu jsem jim dvakrát nebo trikrat rikal že Pokud dopadne spoluprace tak po zaplaceni spoluprace nemám problem zaplatit. A na to že telefonát začal tím že jse vše zdarma že si nic neberou a ke konci mi říká že to bude 7990Kč ročně tak sem jeste jednou rekl ze kdyz to budu moct zaplatit po provedené zakazce nemám problem ale prislo mi že si jela furt svoje..
Čte se to obtížně, nemáte jasno v právních a v ustálených pojmech. Mám za to, že jde o něco, čemu se říká "katalogový podvod", zjednodušeně, "na věčné časy" budete v nevýznamném "nabídkovém katalogu" a za to budete pravidelně platit. Odstoupení od smlouvy je možné, ale obtížné, s přeháněním asi takto, Od smlouvy je možné odstoupit jen v květnu během Vánočních svátků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.