Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčka před prodejem

Od: ferda odpovědí: 13 změna:

Dobrý den všem,

nemám žádné zkušenosti s půjčkami a potřebuji radu. Chystám se prodat dům, ale před prodejem bych rád provedl menší kosmetické úpravy (vyčištění fasády, drobné opravy atd.). Považuji za vhodné, aby dům před prodejem pěkně vypadal. Na tyto úpravy momentálně nemám prostředky, proto uvažuji o půjčce.

Moje otázky jsou:

Jaký typ půjčky by byl pro tuto situaci nejvhodnější?
Existuje nějaká bankovní půjčka, u které bych nemusel začít splácet ihned?

Plánuji půjčku splatit z prodeje domu, neměla by to být extrémně vysoká částka,ale jsem v tísni vinou velmi závažných rodinných výdajů.

Děkuji předem za vaše rady a zkušenosti.

doplněno 12.08.24 09:03:

ům chci prodat,protože v něm nežiji,k čemu prázdný dům.prosím o odpovědi k dotazu,ne hodnocení finanční gramotnosti.děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Co to tu vsichni melete? Mne da banka bez kecu celkem vysoky uver bez ruceni, se slusnym urokem a moznosti splatit kdykoliv zdarma. Ferdovi zrejme taky, staci mit nejakou historii a nezit od vyplaty k vyplate. A trochu zkraslit dum pred prodejem je nutnost, pokud to neni ruina na zbourani. Realitka by doporucila totez. Zaplatit par tisic na urocich se rozhodne vyplati, klidne na tom trhne statisice..

hodnocení

0x

""jsem v tísni vinou velmi závažných rodinných výdajů"

Tak v tomto případě je půjčka na absolutně nepotřebnou věc zcela zbytečná a hloupá. Pokud jste v tísni, zajímejte se o potraviny a ne předělávku fasády. Špinavá fasáda není existenční problém, který by ohrožoval Vaši existenci. Finanční gramotnost na bodě mrazu *zed* Přeji krásný den a hlavně myslete, prosím Vás.

ferda
hodnocení

dům chci prodat,protože v něm nežiji,k čemu prázdný dům.prosím o odpovědi k dotazu,ne hodnocení finanční gramotnosti.děkuji

Bez té finanční gramotnosti můžete o ten neobydlený prázdný dům velmi rychle přijít, zvlášť když si půjčujete na zbytečnosti. A stejnou odpověď Vám zde dá každý další komentující, tak buďte připravený.

asd1
Sorry ale uvažuje správně. Hezkej dům bez vad prodá za víc než hnusnej. Tahle investice rozhodně nesmysl není. Napr.investuje 100k a proda o půl mega výhodněji...
Problém bude splatit půjčku po prodeji pokud tím barákem bude ručit..
ferda
hodnocení

přesně tak.

asd1
hodnocení

0x
Myšlenka hezká, ale půjčku budeš ručit nejspis tim domem, takže prodej bude možný až po splacení pujcky. Což se dost hada :-D

hodnocení

0x

Ono zalezi na tom, kde ten dom je a ake su tam celkovo trhove ceny, ak nejaka okrajova nezaujimava lokalita, tak investovane prostriedky nezvysia hodnotu natolko, aby sa vam to vratilo.

Vacsina ludi aj tak okamzite zacne s prerabkou. Skuste nam napisat, asi aka je trhova hodnota domu a kolko chcete investovat, pomohli by aj fotky.

ferda
hodnocení

Tak vyřešeno,zavolal jsem do banky,půjčka je bez problémů.Beru tedy otázku zpět.děkuji

To známe...

A za měsíc nový dotaz "jak se bezplatně oddlužit nebo jak vyhlásit osobní bankrot".

No, ať se Vám daří. Nebyl byste ani první ani poslední.

asd1
Dobře to ale promysli, pokud někdo chce "hrubou stavbu a pozemek", tak se investice do oprav nevrátí, za stejný prachy by to koupil i "hnusny", protože by to beztak osekaval na cihlu, tahal nový instalace dělal nový podlahy atd.
ml1

Tady by asi neměl být s oddlužením problém, banka v případě problémů prostě zkonfiskuje dům a zahojí se a možná i něco zbyde. Proto taky byla ta půjčka bez problémů.

Já teda osobně bych myslel, že by bylo lepší tohle nechat na novém majiteli, pokud to neni vyloženě nějaký havarijní stav. Stejně když si někdo koupí barák, nebo třeba jen panelákový byt, první co udělá je, že ho začne opravovat k obrazu svému (to jsem viděl už mnohokrát; samostatnou kapitolou jsou obchody, které se půl roku "adaptují" a pak za dva měsíce zavřou). Nakolik je díky provedeným opravám větší šance na prodej těžko říct, tvrdí se, že to hraje velkou roli (že to zvedá cenu), mě se to zase tak nezdá (naopak přílišná čistota a uhlazenost je podezřelá - jakoby prodávající novou fasádou chtěl něco maskovat), ale těžko říct, barák jsem nikdy ani neprodával, ani nekupoval.

pohanka
hodnocení

0x

Ferdo, to šlo nějak rychle, nemáte vyřešeno nic. Tyhle věci chtějí čas na proštudování smlouvy. Vložil jste dotaz dnes v 8.56, doplnil v 9.03, nějakou minutku jste četl odpovědi, v 9.13 (přesně tak.) je Vaše odpověď a mezitím volal do banky, že není problém dostat půjčku. Zas tak bankám úplně nevěřte a zjistěte si další a podrobné podmínky.

Pokud se tedy tak rychle dá do banky dovolat a vyzvědět podmínky půjčky?

-------------

Spojte se s vybranou realitní kanceláří, mnohdy sama udělá úpravy. Tohle by nestačilo? Berte to jako nástřel.

kurko.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]