Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Dostal jsem několik mincí ELIZABETH a marně pátrám, jakou mají hodnotu v korunách.
U převodu měn na internetu jsem "penny" a "pence" nenašel i když tyhle mince a jejich fotografie jsou běžně k dohledání, ale bez jejich hodnoty v KČ.
Nevíte, prosím, jakou cenu vyfocené mince mají?
Aktualny kurz libry zistite v banke, pence su nieco ako haliere pre korunu :
Pence je mince a část (od roku 1971 setina, 1/100) hodnoty britské libry ve Spojeném království a v ostatních zemích, které užívají libry po britském vzoru.
Do 15. února 1971 tvořila pence 1/240 britské či irské libry, po tomto datu tvoří jednu setinu.
Děkuji.
Jestli tomu správně rozumím, tak LIBRA je základ, jako u nás KORUNA, a penny nebo pence je jako haléř. Pokud je to špatně, tak mě prosím, opravte.
Máme v Británii neteř. Po 20 letech přijela do Česka na návštěvu a takové pěkné mince rozdávala příbuzným na památku. Tak mě zajímalo, jakou mají hodnotu.
Lesklejší mohou mít i větší než nominální hodnotu. Jinak jsou to drobné, nad hodnotou bych nepřemýšlel. Jistě to je dobrá památka.
Británie udělala v tom roce 71 po cca 500 letech reformu, přešli na desítkovou soustavu (předtím bylo nějaké babylónské dělení libry na pence a šilinky). Proto jsem vždy žertoval, že Británie přijme euro nejdřív za 500 let, že by to jinak bylo příliš reforem v krátkém čase.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.