Nejste přihlášen/a.
Já bych se zamyslel, zda jako ot... (v závislé činnosti = zaměstnání, cash flow kvadrant č.1) si mohu dovolit auto, když ho vůbec nepotřebuji, a to ještě hybrid a to ještě na dluh!
Buď makej víc = vydělávej víc (s tvým platem jsi nižší střední třída) anebo omez zbytné výdaje. Ale to jsi nechtěl slyšet.
Ps: je k pláči, jak se tahle třída "vytahuje" resp. si dopřává věcmi na dluh, když na to nemá. To auto šrot tipnu že půjde za 20.000 opravit a další 2 roky vydržî... nebo si kup levnější klasickou, levně spravitelnou vojetinu...
chudý jsi, když máš větší výdaje, než příjmy...
Víte jaký je rozdíl mezi mužem a chlapcem? Ne? No přece ve velikosti hračky! Kam jezdíte? Potřebujete se prezentovat jako úspěšný podnikatel, politik, bankéř nebo realiťák? Ne? Tak k čemu potřebujete takový vůz? Přijde mi to, jako se dřve říkávalo, že je někdo: Žebrák, ale grand. Vezměte si tužku a papír a pište reálná čísla na provoz auta. Pojistky, dálniční známky, mytí, pohonné hmoty. Stojí vám za to být velkým "frajerem"?
Auto ročně stojí tak 10-15 tisíc jenom když stojí před barákem, do toho nepočítám jeho ztrátu hodnoty.
Jinak než jezdit dacií, to radši chodit pěšky. Auto ekvivalentu trabanta ve své době.
Ernie, na traboška mi nesahejte! Byla jsem sama, táta měl rakovinu plic a já musela jezdit 2x týdně 60 km. Koupila jsem za 2.000 kombíka a svépomoci zprovoznila. Třeba jsem čistila ocel. kartáčem na vrtačce někomu nějaké blatníky nebo co nebo natírala spodky asfaltem atd a on mi za to nastříkal karosku mého milovaného Kuby nebo sehnal nový motor za láhev rumu. Dcera dodnes vzpomíná, jak jsme ho tlačily z kopce, aby chytnul. Já na podpadcích v úzké sukni: "Kubo, ty pacholku, jestli nechytneš, tak tě nechám opřít o ten barák pod kopcem." Zlaté vozítko!
To je právě ten rozdíl. Pro někoho je důležitější co reálně potřebuje a kolik ho to bude stát, pro jiného zase jak u toho bude vypadat u ostatních. Každému co jeho jest
TVL, já nejsem škodovkář a značky aut jsou mi jaksi úplně nekde. Ale jel jsem v Loganu a Sanderu, a to se fakt nedá. Logan má vole místo zadních sedaček polyuretanovou pěnu v hadru, jsem na to čuměl jak drát, když jsem chtěl sedačky variabilně rozložit. Tak jsem ten pěnovej sedák vyhodil ven a nazdar. To nemá žádnou konstrukci nic, prostě fouklá pjena. Vepředu se taky sedět nedá, jak u řidiče, tak spolujezdce. Prostě masakr za půl mega, kterej jede jen z kopce s větrem v zádech a naloženej..
Tady je vfidět že s jídlem roste chuť... A to je cesta do pekel...! Není to o tom, že pán je nižší střední třída... Tak to to dělají i lidé z vyšší třídy a mnohdy to nemá dobrý konec... Je to prostě o nevyváženosti příjmů a výdajů a to zpravidla zbytečných... Mnozí lidé musí být za každou cenu zřejmě IN...
@autonebone - Rad bych si auto koupil i když mi to sebere třeba 5-8 tisíc z rozpočtu.
Takový hloupý dotaz - co byste dělal, když si třeba "jenom" blbě zlomíte nohu a budete půl roku na nemocenských dávkách?
Tak můj názor.
Jestli tohle píše svéprávný dospělý člověk bez intelektového postižení, tak to musí být nějaká provokace nebo flame, aby se měl čím bavit. Jinak to není možné.
A jestli to myslí vážně, tak by si zasloužil, i když to nikomu nepřeju, aby mu pak exekutor na to jeho vysněné autí šel nalepit štítek,
Tady není jasné, jestli auto potřebujete k dojíždění do práce nebo jen na nákupy, vyřizování a výlety. Jestli chcete žít dál sám nebo tady bude změna... Půjčkám se vyhýbám. Člověk neví, co bude. Než další půjčku, tak raději jezdit na kole, busem a vlakama. Měla jsem šéfa, který měl peněz dost a žil bez auta. Teď coby důchodce dál jen na kole, ale lety do vzdálených destinací...
Nadzvedla mne čeština posledního souvětíí. Správně je: ... zda byste ..., ...nebo byste ..., ...jen abyste ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.