Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplňkové důchodové pojištění

Od: jiricek® odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

neví někdo, jak je to s výběrem spoření po uplynutí 5 let spořebí a dosažení věku 60 let? Nemohu příslušnou částku vybrat jen částečně a ve spoření dále pokračovat? Něco se mi plete, že tam musí zůstat 10%...

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podívejte se do své smlouvy nebo se zeptejte ve své pojišťovně. Každá to má jinak. Já jsem kdysi, když jsem nutně potřebovala, všechno zrušila a vybrala. S určitou částkou jsem založila nové. Ale to jsem měla věk a také dost dlouhou dobu jsem platila.

hodnocení

0x

Pokud podle smlouvy můžete bez sankce vybrat tak neváhejte a vyberte. Zhodnocení peněz se dá udělat jinde výhodněji (počítám i s tím že státu necháte jeho příspěvek)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]