Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechce společný účet, kam budeme posílat peníze na chod domacnosti

Od: bazalka odpovědí: 41 změna:
Zdravím.
Jdu sem s dotazem.
Jsme spolu s přítelem 6 let. Žijeme spolu zatím ve spolubydlení, ale momentálně opravujeme byt. Byt opravujeme v budově jeho rodiny a finančně se na něm podílíme oba, přítel více, jelikož je podnikatel a financí má daleko více.
Máme problém, který řešíme už snad půl roku. Přítel měl autonehodu a celý chod domacnosti (jídlo, drogerie, prostředky na mytí nádobí) jsem 3 měsíce táhla sama, on má našetřené peníze, takže si platil zdravotní a sociální, půlku najmu atd.. nechtěla jsem po něm peníze na chod domácnosti, jelikož jsme nevěděli, jak dlouho bude mimo a aby měl na zaplacení všeho co platit musí, protože já bych mu na to se svoji výplatou opravdu přispět nemohla..
Teď již 3 měsíce pracuje a nějak si zvykl na to, že nákupy atd.. zaridim já. Když mi řeknu, jestli mi dá peníze na jídlo tak řekne že ano, dá mi třeba 1000 Kč. Víte jak je s cenami - nakupuji pouze to nejnutnější a stejně za ani ne 1 plnou tašku necháte v obchodě 1000 Kč.
Ale chod domácnosti stále platím já. Měsíčně na chod domácnosti padne cca 6-8 tisíc, jak kdy, a mne nezbývá skoro nic pro sebe jako kapesné a ještě abych něco ušetřila. Podotýkám, že si platím půlku najmu, telefon atd.. sama.
On mi peníze na jídlo dá, když si řeknu, ale má pak problém s tím, kolik to všechno stalo. Několikrát jsem ho poslala na nákup, ať jde nakoupit základní věci a dala mu seznam. Nakoupil za stejné peníze jak já, ale nepomohlo to, nic si z toho nevzal.
Napadlo mě založit si jeden společný účet, na který bude každý z nás posílat 4000 Kč na chod domácnosti - když zbyde, tak to dáme na spořící účet a poté si za to pořídíme něco do bytu, kupříkladu.
On je proti, nebo ne že proti, ale nechce se mu to řešit, ikdyz založení společného účtu trvá 2 minuty, jelikož máme stejnou banku. Řekla jsem mu, ze to zařídím, ze založím jeden účet. Řekla jsem mu ze mi takhle zbyde aspoň 4000 a budu si je moci odložit a něco ušetřit.
Jak s nim pohnout? Pánové? Nechat ho být a počkat? Radikálně omezit nákupy a nakupovat opravdu jen méně kvalitní šunku, sýry? Omezit vaření jídel z masa? Přestat kupovat zeleninu a ovoce? Aby mu to třeba došlo?
Mluvila jsem s ním o tom několikrát.
Nechci se s nim hádat o finance, nikdy jsme se nehadali, je to zlatý chlap, se kterým nám to skvěle šlape. Vždy jsme šli ve všem napůl - jednou plati on, jednou já, nebo když jdeme do kina on bere lístky a já jídlo, máme to tak rozdělené..
já jsem děsně nervózní z toho, že nezvládám skoro nic ušetřit a každý měsíc se bojim, sby nepřišlo něco, co by mne finančně zrujnovalo..
Celkově nerad utrácí a já to chápu.
Ještě bych chtěla říct, že se mu v podnikání daří, skoro všechny penízky si dává na spořící účet. Já mu s podnikáním velmi pomáhám. Jsem tu s ním denně po svojí práci a dělám mu administrativu, ucetnictvi atd.. Chci jenom společný účet, na který budeme každý posílat stejnou částku a z toho budeme platit domácnost.
Nevím jak to vyřešit.
Dekuji těm kteří to dočetli až sem.

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

11x

Děláš mu služku a sponzora a on si svoje spoří do foroty. Navíc investuješ do cizího baráku. Až ho omrzíš tak ty budeš mít holou zadek, on naspořeno a barák mu zůstane. Tobě zbyde ten holej zadek přesně jak tvojí mámě...

Jste společná domácnost, tak každý může dát podle svých možností. Do domácnosti dej podle poměru výdělku a zbytek si nech pro sebe tak jako on. Vydělá jednou tolik, když ti na nákup dá litr, tak ty přidáš pětikilo a nakoupíš za 1500. Když chce víc lepšího jídla, tak musí přidat.

A počítej, že když si nevymanévruješ lepší pozici, tak se to bude jen stupňovat.

takto to dnes nefunguje. Smát by se mohla ona. Není rok 1995-2012. Stačí, aby platila kartou a vše jela přes účet a z výplaty si nechá 2000 na "svůj provoz"

asd1

Jak smát ona, že v nejlepším případě dokáže dostat to co opravdu investovala a je schopná to prokázat? Mínus amortizace protože to taky používala a už to nemá původní hodnotu?

To případně posoudí soud, pane kolego

Ano,ano ano...
Přes kartu nákupy se dají prokázat!
Ale prakticky ten soud by se táhnul tak dlouho, že tazatelka se na to vyprdne.
To zažil můj kolega-to dokazování po soudech kdo co všechno platil...skončilo to tak, že kolega dostal kožní ekzémy, vysoký tlak, stres. Sice si nějaký peníze uhrál, ale teď bude třeba neokoi let léčit zdraví.
Ale jako jo, tou kartou se to dokázat dá. Ale to spíš nějaký větší investice a útraty.
Prakticky se z toho slečna zblázní

hodnocení

10x
Je to od vás pěkné, že mu takto nezištně pomáháte s opravou bytu v domě jeho rodiny a vlastně i podnikáním.
Pánbůh vám to zaplať. Protože nikdo jiný to asi neudělá, pokud se jednou rozejdete. A nepočítejte, že to s ním a penězi někdy bude jiné. Je to prostě zlatíčko. :)
Ovšem s tím vyhrožováním, že mu přestanete kupovat zeleninu i s tím, že nakoupit jste poslala se seznamem (brokolice, mrkev, cer..) jeho, to celé působí spíš jako vtip. ;)

hodnocení

7x
Budete muset bejt radikální spočítal bych celkový náklady na chod domácnosti a prostě děleno 2ma
A pokud se mu to nelíbí tak prostě omezit nákupy vaření úklid žehlení když je pan podnikatel takovej lakomec
Tu opravu bytu nebo to do čeho bezhlavě strkáte peníze máte to nák ošetřený? - patří vám náká čast bytu nebo máte nákou smlouvu ohledně toho že když se rozejdete vas vyplaťí? Pokud ne tak bych to nefinancoval ani omylem
Počítejte stim že jak se začnete šprajcovat múže to skončit rozchodem ale to si člověk musí vybrat bud bude za vola nebo nebude

hodnocení

7x

Je to přesně tak, jak si to většina mužů představuje. Nějak tak, jak to říkával náš tata mamce: Ja zarobim, těch tvych par šušňu nas nezachraní. *alene* Ale co všechno mamka z těch par šušňu platila, to nějak on už neviděl. Mamka byla za hrdou a nechtěla se hádat a byla celý život za chuděru ušlápnutou, která bez táty nemůže nic!

Dnes já vím že:

Nechce společný účet, kam budeme posílat peníze na chod domacnosti

bramburka
hodnocení

3x

Bazalko, uvedomte si, ze kdyz si to nevyjasnite ted, tak uz nikdy! Je vam jasne, ze on vas ma pekne na haku, vy mu vsechno hezky platite a on si setri penizky. Je ten byt alespon psany na vas oba? Co se tyce financi, melo by byt vsechno vyreseno bez nejakych citu a ohledu! Je hezke, ze ho mate rada,ale za par let se vsechno muze zmenit a vam zbydou jen oci pro plac. Takze si s nim sednete ke stolu a proberte to znovu.
Pak zkuste jeste dalsi metodu, ze bude k veceri kazdy den jedno a to same - treba parky s chlebem a hotovo.
Pokud ani to nepochopi, tak bych si sbalila veci a sla. Tenhle vztah neni zalozeny na lasce. On si buduje svuj sen a vy jste ta, ktera mu k tomu pomaha.
Az prijdou deti, budete prosit o kazdou korunu! Takovych uz tady bylo pred vami!
Jednejte hned, a to durazne! Preci do toho vztahu taky mate co mluvit!
Pokud na to nepristoupi, tak bych si s takovym chlapem budoucnost neplanovala!

Hezké a výstižné..Bohužel. Tak snad to otevře slečně oči..
bramburka

@doutnak: Dekuji. Zivot me poucil. Videla jsem na jednom kurzu spoustu zen stredniho veku, ktere teprve kdyz je muz opustil, zjistily, ze jim vlastne nic nepatri (krome deti). Dum, auto - vsechno bylo psano na manzela a manzelky jen ostrouhaly. Manzel mel firmu, vydelaval, zena se starala o deti a domacnost a pak najednou stala sama v zivote bez kariery a vlastniho vydelku. Nejsem proti muzum! Jen bych zenam radila, aby byly opatrne!
Samozrejme si kazdy, kdo vstupuje do manzelstvi, rika, ze jemu se to stat nemuze! Bohuzel opak je pravdou! Kolik manzelstvi dneska vydrzi na cely zivot?

Bramburko, takže nejlepší způsob, jak se má žena zaopatřit, je najít si muže, co vydělává, má firmu, a hodně peněz a žena si ho vezme, aby z toho něco káplo? Co třeba aby žena taky začala vydělávat, dělat kariéru, co třeba, aby si založila firmu, pak by po světě neběhala s "holó řiťó" a neparazitovala na úspěchu muže. Těmto ženským se říká zlatokopky. Pro svoje zabezpečení si najdou nějakého chlapíka, jinak nehnou brvou... Maximálně porodí jedno, až dvě děti... Jejich povolání je maximálně tak být hezká...

Anzionka..Vy vypravíte o opačném extrému..Ten se taky stává..Ale my tu řešíme opačný problém..A to ten,že chudák pan podnikatel,který dýchá pro firmu a těžce tím živí rodinu,je vlastně pěkný vykuk a macho..Doma má o vše postaráno,děti si uměl vyrobit a doma mu je vychovavá a zaopatřuje ta "nula a nicka"..Nula vypere,uklidí drahý velký dům a stará se,aby děti nebyly tupé, aby nefetovaly atd..Nakoupí a uvaří pánu tvorstva co má rád..Sedřený podnikatel přijde do voňavého uklizeného baráku,vezme čisté hadry,za*uká si s udržovanou nickou a ráno jde chudák zase vydělávat do své firmy..Pak z nějakého důvodu ženu nebaví být nickou,začne se starat o sebe a pan podnikatel uvidí jinou..Nula musí pryč a má ten holý zadek,ptž vše je toho chudáka živitele..O tomhle případu se bavíme;)
bramburka

@anzionka: Asi jste cetla jiny prispevek! Ja nepisu o zlatokopkach!
Jen radim pani Bazalce, aby byla opatrna. Kdyz prispiva na nejakou nemovitost, tak by mela byt take jejim polovicnim vlastnikem.

bramburka
hodnocení

2x

Bazalko, taky jsem poznala jednoho bezvadneho chlapa. Byl vesely, zabavny, pohledny ale zpozornela jsem, kdyz jsme jeli na spolecny vikend. Zavedla jsem spolecnou kasu a ze do ni dame kazdy polovinu. Ja dala, on ne! Pry ze tam je jeste dost a ze da, az tam nic nebude!
Vecer v kempu jsem chtela jit do hospody mezi lidi, ale ne, zustali jsme pred karavanem, cucali teple pivo a dovezene vino. Ten vikend jsem prezila ale hodne jsem zpozornela.
A kdyz jsme pak planovali cestu do Chorvatska, on chtel jet svym starym karavanem, ktery by se tutove nekde po ceste rozpadl a on by nemel na zaplaceni. Samozrejme bychom nejeli pres dalnice, abychom s vyhnuli poplatkum. Po ceste pry prespime na parkovisti a v Chorvatsku ze zna bezva kemp. Tesila jsem se marne. On se mi pak priznal, ze zna i mistecko za kempem, kde bychom zaparkovali karavan a do kempu bychom se mohli v noci chodit sprchovat.
Takze prietele uz nemam a jsem za to moc rada! Ale taky to byl bezva chlap, az na to jedno!

hodnocení

1x

Se svým nejstarším jsem to kdysi udělala takto:

vzala jsem všechny - úplně všechny podklady k placení (všechna vydání jsem seřadila podle periodity, přehledně), dále všechny svoje příjmy = výplatu + výživné a narovnala to na podlahu (bylo toho opravdu hodně). A synka jsem donutila, aby počítal, aby vyčíslil příjmy a výdaje. Na závěr se jenom zeptal "Mami, jak to děláš, že to všechno dokážeš zaplatit?". A byl klid.

Byla jsem v jiné situaci - synovi se zdálo, že výživné by měl dostat on, protože je pro něj (asi ho táta trochu popíchnul, to jsem nezjišťovala). Ale je to chytrý kluk, co umí počítat - a to myslím váš partner taky, když se mu daří v podnikání.

Zkuste to, nejhorší je myslím donutit ho, aby si k tomu sednul.

kdosi
hodnocení

1x

Hlavně nemluvit o penězích a dělat podivné pokoutní manévry s kvalitou jídla a doufat, že mu dojde, že chce aby vám dával víc peněz je kravina.

Je prakticky jisté, že chlapovi to takhle oklikou rozhodně nedojde.

(Navíc pokud se s váma rozejde a někde si bude stěžovat, že jste vařila příšerné blafy a byla nepřijemná a někdo se ho zeptá, jestli ho nenapadlo vám dávat víc peněz, tak odpověď nejspíš bude udivená otázka "Za co? Za ty blafy a otrávený ksichty?")

hodnocení

1x

Zdravím. Když nechce společné finance, navrhněte mu, že se v nakupování budete spravedlivě střídat. Anebo si budete nakupovat sami pro sebe odděleně. Uvidíte jak se postaví k tomuto řešení. Třeba sám brzy přijde na to, že podílet se na domácnosti rovným dílem je i pro něho to lepší řešení. Nemá smysl, abyste se cítila jako jeho sponzor a měla k vůli tomu finanční starosti, kdyby přišly neočekávané výdaje. Žijete spolu, tudíž na všech výdajích byste se měli podílet společně a rovným dílem. V době nemoci jste ho podržela a o domácnost jste se i finančně starala sama. Ale nyní je již zdravý, pracovat může, příjmy má. Tak ať se k tomuto postaví tak, aby to vyhovovalo vám oběma. Jestli mu na Vás záleží a chce, aby váš vztah fungoval, pak musí sám uznat, že je to vůči Vám nespravedlivé a že Vám to tudíž vadí. A měl by to řešit.

Kupovat si každý sám pro sebe u nás brzy nastane..bohužel..Dle mého je to cesta do pekel..Ona se*ere co vidí a ještě nechá prázdný obal v lednici-kredenci atd..Teda prázdný nee..Je v něm buď jeden brambůrek..jedna kostička čokolády..ani ne deci pití atd..Protože mi přece nechala-myslela na mně *alene* Ve skutečnosti to je alibismus a ještě vych*anost..Máš tam? Máš! Tak co chceš? Obal ukliď..Nedejbože, když jsem se dotkl "jejího" jidla-pití..Nastalo vyšetřování..pak řev a peklo..Bylo to přece "její" ..a bylo to připravené na tohle nebo tamto..Prostě podle hesla.."co je tvoje,je přece moje! A co je moje,tak na to mi nesahej!" *alene*

tj
hodnocení

1x
Je to zlatej chlap ale...tohle, tamto, atd... V životě jsem přišel jen na jeden ideální způsob, jak to dělat s financemi férově. Jinak vždy někdo přeplácí a živí defakto toho druhého, nebo dokonce za něj něco platí. Finance jsou hrozně citlivé téma a pravidla by se měla nastavit hned na začátku. Plno lidí to neřeší. Hledají kdejakou slevu, kupují věci v akci, protože jsou o 20 Kč levnější a pak partnerovi nastrkají každý měsíc třeba 5000, které mu zůstanou a on je defakto vydělá jen tak, protože je ve vztahu... Nechápu *nevi* Ale zpátky k věci...
1) Založení společného účtu, kam každý posílá stejnou částku (třeba 15 tis.)
Oba mají kartu k tomu účtu a platí se z toho náklady na domácnost, internet, poplatky, hypotéka, dovolená, kino, jídlo, prostě vše společné.
2) Peníze, které každému zbydou na účtu jsou jeho, pro jeho osobní potřebu, na koníčky, oblečení, atd.
3) Peníze, které zbydou na společném účtu jsou úspora/rezerva, když se něco v domácnosti porouchá.
.
Určitě nesouhlasím s tím, aby každý dával podle toho, kolik vydělá. Každý investoval ve škole jiný čas učení a vystudoval co mohl. Někdo se celé dětství flákal a někdo ležel v učení. Každý v páru tak může mít jinou úroveň vzdělání. Co když se jeden rozhodne dělat práci co ho baví a šlehnout s prací, kde je hodně peněz, místo toho bude nosit domu půlku.
Mohl bych pokračovat, je to prostě nefér. Každý má právo dělat si v životě, co chce, pokud přinese alespoň tolik, aby to stačilo na tu půlku, co má platit do společného + malá rezerva. Ten co má práci, kde bere hromady peněz, tomu zbyde na osobním více, ten co se flákal a má horší práci, tomu zbývá méně. Ale oba mají zajištěnou stejnou životní úroveň, jí stejné jídlo, mají kde bydlet. Argumenty, že ženy berou méně než muži rovnou shazuji ze stolu, protože je to kravina. Ve fabrikách a většině firem se bere podle tabulek, jsou tam platové třídy a základ mají všichni stejný. Víc se bere, jen když si to pěkně odmakáte (přesčas). Ve firmách, kde se platy domlouvají je to také fér. Problém je v rozdílném přístupu. Jestliže muž bere více, je to proto, že buďto je schopnější, nebo se nestyděl si o vyšší plat říci (klidně několikrát). Pokud žena prokáže, že práci perfektně zvládá, lépe než ten muž, nejen že dostane přidáno, ale klidně jí i povýší. Proč si troufám toto tvrdit?
Moje známá byla ve velké firmě a nastoupila na nejnižší pozici, kde se jen ťukaly informace z papírů do PC. Za 5 let se dokázala sama vypracovat (byla nejlepší ze všech a nebála se ozvat) na vedoucí celého úseku a brala dvojnásobnou výplatu, než je průměr a ještě každý rok na konci měla odměny, že by si za ně mohla koupit ojeté auto... Není to v tom, jestli jste žena nebo muž, ale ve vašich schopnostech a sebedůvěře.
Abych se vrátil, společný účet a platit vše na půl je jediná volba, kdy se ani jeden nebude cítit využitý. Na byt na opravy, který je psaný na něho (pokud jsem to správně pochopil), nemáte co přispívat. Je to jeho byt. Máte se podílet finančně, při pořizování vybavení, nebo třeba uhradit část, když se k němu nastěhujete do zatíženého bytu (já nechtěl ani to, když se ke mně přítelkyně nastěhovala, ale někdo to tak dělá a asi je to fér, protože ty věci používáte přece také). Ale určitě není důvod podílet se finančně na rekonstrukci, pokud nebudete někde ofiko napsaná jako spoluvlastník, případně jen s nějakým podílem. Propadl bych se hanbou až do kanálu, kdybych vzal od své přítelkyně peníze na opravu svého bytu, kde jsem psaný jako vlastník jen já. Bylo by na zvážení se podílet třeba za 20 let na opravách, protože jste byt také zpětně používala, ale určitě ne 50 na 50, jako v případě společného účtu.
.
Nakonec, pokud nechce, nepřinutíte ho. Řekněte mu narovinu, že jste s ním za dobře ale tohle vám vadí, nezáleží na tom, co se mu chce, prostě se to bude nějak řešit a hotovo. Snad spolu komunikujete a je to dospělý chlap. To co popisujete je chování 10 letého rozmazleného kluka. Prostě si sedněte a promluvte si vážně. Bez náznaků, na rovinu.

@tj Není to v tom, jestli jste žena nebo muž, ale ve vašich schopnostech a sebedůvěře.Téměř ve všem s Vámi souhlasím. Tato teorie platí ale pro bezdětné páry. Jakmile je tam jedno nebo víc dětí, doplácí na to převážně žena. Už samotné těhotenství a pak mateřská, později každá návštěva lékaře, ošetřování, to všechno se ve většině případů podepíše na ženině příjmu.

hodnocení

0x

Takže peníze jsou na SPOŘÁKU a spořák generuje další příjem. Takže vy dva jste za vodou. Nemusíte mít žádné obavy. Máte to skvěle zařízené, tak proč to měnit?

bazalka
hodnocení

Ano, samozřejmě tomuhle rozumím, a jsem ráda že peníze rostou sami dále, ale ty peníze jsou na jeho sporicim účtu, a pokud by došlo k tomu, ze bychom šli od sebe, já nebudu mít skoro nic, protože platím chod domacnosti sama a nezvládám si nic odkládat.
Dívám se na to realisticky. V dětství se mi rozvedli rodiče a táta taky dával všechno na spořící účet svůj, až nakonec utek s jinou a máma nemela nic.
bazalka
hodnocení

Samozřejmě vím, že se mi nemusí opakovat to se stalo mamce, ale jsem tím dost poznamenaná.

Plaťte kartou a peníze přes účet.

Poznamenaná asi moc nejsi, když to rázně neřešíš a děláš stejnou chybu.

hodnocení

0x

Dejte mu to prečíst *smich* prostě si sním promluvte. Pokud ani to nevyjde tak prostě nenakupujte buď ho to trkne nebo ne :)

to by byla zásadní chyba, nechat pánovi cokoli přečíst. On to ví a ona by si tím jeho přečtením výrazně zhoršila právní postavení. Ten ON JÍ má jako dojnou krávu v nerovném postavení

hodnocení

0x
Tady nejde o peníze tady jde o to, že slečna ztrácí to nejdůležitější - čas na to si najít frajera se kterým bude moc založit rodinu.
Jestli je podnikatel a ne zaměstnanec, tak si stejně případně většinu práce nechá proplatit bokem a případně výživné by bylo k pláči atd atd.
Tak to chodí
iks
Žijete v iluzi. Pokud je od začátku partner takový skrt, tak ho nikdy nezměníte. Za mě by měl na spolecny účet posílat on víc.
S chlapem se rozejdete. Třeba to pochopí a situaci změní. Pokud ne, tak hledejte jiného. Lidi je na světě...

@iks TOTO JE SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ.

A ta velká písmena jsou tam proto, aby si toho tazatelka všimla.

Přesně tak! Leda by si ho vzala! Pak už by to byl jejich majetek a néé jen jeho.Takový škrt by měl narazit na zlatokopku-TO BY POTŘEBOVAL A ZASLOUŽIL SI TO! Zlatokopka by jednoho dne řekla pá pá a musel by solit..Takhle slečna utratí vše a nikdy nebude mít nic..Jen tu holou zadnici a vzpomínky..Už jen za tu administrativu by jí měl solit,když je tak šikovný a skvěle vydělává..

smode2
hodnocení

0x

Hlavně mi moc nejde na rozum, jak si myslíte, že se to vyřeší, když:

1. Máte přítele skrblíka co vás rád vysává

2. Náznaky čehokoliv na 100% nepomohou

3. Řekla jste mu to narovinu, několikrát a nic se nezměnilo

Co konkrétně chcete na tomhle řešit?:-D Něco vyřešit mezi dvěma lidmi musí chtít vždy oba. Pokud chce řešit jen jeden, může se snažit od rána do večera třeba 20 let a nebude to stejně k ničemu.

hodnocení

0x

A teď si představce, milé rádkyně a milí rádcové, že by to bylo úplně stejně, ale opačně, tazatel by byl muž a ptal by se na toho vzhledem ke své manželce / partnerce. Radili byste mu to samé, co tady slečně / paní? Myslím, že určitě ne. Proč je ve společnosti zakořeněno, že když muž nechce přispívat na cokoliv, co se týká vztahu, tak je to škrt a musíte ho rychle opustit a když nechce přispívat žena, tak to až tak nevadí, ona si to "odpracuje" domácími pracemi nebo i jinak, ona ti porodí dítě, apod.?

smode2

Pokud by byla žena jasný lakomec co svého partnera nechá koupat v nedostatku, není schopná platit ani půlku (i když může a vydělává daleko více než on) a je jí to úplně jedno + naopak jí to vyhovuje? Ano, reagoval bych stejně.

A teď si představte, že muž pracuje za 30 tisíc, protože mozkové kapacity nemá na lepší práci a jeho partnerka vydělá od počítače 100 tisíc..Jak se podle vás mají dělit náklady? Je ten chlap prostě trouba? Je ta žena lakomá,když mu ještě reguluje topení a chce ,aby za ni platil v restauraci, když je přece žena a chlap by to měl platit? Mluvím z vlastní zkušenosti, tak jen do mně;)
smode2

Doutnak: Třeba u žen velmi oblíbeným procentem. Jsou celkové náklady např. 22100,- Kč? Ok. Každý dá 17% ze svého výdělku na jejich umoření. Tj. muž 5100 a žena 17000. Prosté:) a jinak ano, taková žena je lakomá a podle toho co píšete navíc ne zrovna bystrá. Když někdo vydělává méně, neznamená to že je jakkoliv horší člověk (nebo dokonce trouba). Všichni nemáme stejné šance.

Smode2..Sytý hladovému nevěří, se říká..Stále to platí,bohužel..Ona je skálopevně presvědčená,že člověk co málo bere je de*il a může si za to sám..jeho chyba,že nešel za lepším atd..Bystřejšímu dojde,že nemůžou všichni vydělávat statisíce z kanceláře..Kdo by ty "horší" práce dělal? Asi uprchlíci,podle ní..Ti jsou ale dobří úplně v jiných věcech..
smode2

Přesně tak. Ve skutečnosti o tomhle rozhodují jen 2 věci: štěstí a původ. Ten co má dobrý původ a neustálé štěstí nemusí nikdy uvěřit tomu, že někdo tak dobrým původem a neustálými šťastnými náhodami neoplývá.

svatoslav
hodnocení

0x

tvrdě si stůjte za tím mít vše DELENO dvěma... jinak ať jde o dům dál... ceny v obchodech jsou šílené, hranice chudoby je 500,- Kč/osoba/den - ví to vůbec? že musí jako chlap přinést třicet čistého a víc a pomáhat Vám? snad mu netaháte i piva? čokoláda ze 14.90,- Kč už stojí třicet atd. atd.

bab

Já bych přestala kupovat jídlo, at ho kupuje sám nebo si zajde někam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]