Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkud ji vzal

Od: slavo® odpovědí: 9 změna:

Objednával jsem si něco na dobírku do Z-boxu.

Až to tam bylo doručeno, tak mi přišel odkaz na zaplacení na mobil a do mailu.

Vzhledem k tomu, že nemám smart mobil, tak jsem tu adresu zadal do počítače, ale neprovedl jsem platbu.

Potom když jsem tu stejnou adresu zadával do jiného počítače, tak po zadání poloviny adresy se zbytek adresy doplnil sám.

Ty dva počítače nejsou nijak zpárované a ani na jednom jsem v tu dobu nebyl přihlášený na mailu.

Tak mě zajímá dle čeho se na druhém počítači ta adresa doplnila - na prvním jsem ji musel napsat celou.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

onv
hodnocení

1x

A byl to Google vyhledávač a ze stejné domácnosti, že stejné wifiny, že stejné adresy ip (přípojky) že? Anebo z jiné ale byl jste přihlášen do Google účtu.

Záhada našeptávače vysvětlena, že? Nejméně jedna z výše uvedeného musela být splněna, jinak to možné není.

ještě je jedna možnost, že ta adresa nebyla unikátní a už jí vyhledávalo více lidí, pak jí samozřejmě našeptávač házíš, odhází to, co vyhledává více lidí, ale my nevíme, co ta Vaše adresa obsahovala jaké Uri konkrétně

hodnocení

nebylo to ze stejné domácnosti, nebyla žádná wifi, ip adresa byla jiná, do žádného google účtu jsem přihlášen nebyl.

zadal jsem na druhém počítači do příkazového řádku toto:

tracking.packeta.com/cs_CZ/?id a číslo zásilky se už doplnilo automaticky.

Na tom prvním jsem ji zadal celou včetně čísla zásilky.

oma

Tak to jsi buďto musel být přihlášen do toho Googlu, anebo jsi na tom prvním počítati to zadával opakovaně, jinak to není možné, nebo to byla nějaká vesnická přípojka kde mají všichni stejnou ajpinu?

nebo jak si myslíš že by to bylo technicky možné?

vernon
hodnocení

0x
Podle zadávaného telefonního čísla do toho formuláře? Třeba?
oma

On ale tvrdí, že to zadával přimo do adresního řádku prohlížeče, alespoň tak to chápu já...

nevíme, jestli ty jeho dva počítače nebyly propojeny přes Google účet nebo Microsoft účet nebo přes ajpí adresu

hodnocení

Ty dva počítače nebyly a ani nejsou propojeny respektive být nemůžou - ten jeden je totiž v doméně.

ml1
hodnocení

0x

Jsou dvě možnosti:

Buď funguje našeptávač, to mají některé e-shopy, že stačí zadat pár písmenek třeba ulice a ono to doplní celou adresu.

Nebo a to je pravděpodobnější (když na prvním se musela psát celá (a nepřehlídnul jste našeptávač)), že prostě velký bratr ví, že ty dva počítače používá jeden člověk. Stačí se třeba jen přihlásit do stejné mejlové schránky.

Přidám příběh; to ještě žil kolega a nějak nevím jak jsme se dostali k zajícovi a že měli (sověti) pěkné kreslené pohádky, a že dneska už asi nic takového nedělaji. Tak jsem říkal o Máše a Medvědovi, že u nás se to asi nevysílá (tehdy se dal dohledat jen slovenský překlad, od té doby to ale u nás už běželo mnohokrát a má to i český youtube kanál, nic z toho předtím nebylo), že je to asi dost populární v Itálii (mohu-li soudit podle množství předmětů s nima) a na podporu svých slov jsem to vyhledal. Pár dnů poté jsem byl u příbuzných a taky jsem se tam přihlásil k mejlu na seznamu a najednou začly skákat reklamy na povlečení s Mášou a Medvědem a podobné. Prostě nápadnějc mi to sdělení, že vědí, kdo jsem sdělit opravdu nemohli (ale taky to může být jen náhoda a moje paranoja).

km

pokud jste byl na obou místech přihlášený na stejný mail, tak je to jasné a neni to žádná záhada

km
hodnocení

0x

na tom druhém PC jste vy, nebo někdo jiný stejnou adresu už zadal, třeba před půl rokem a už si to nepamatujete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]