Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utržená šlacha, biceps, operaca

Od: stanavaf® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
chtěla bych se poinformovat o tomto druhu úrazu (muž), kdo máte prosim zkušenost: jak dlouhá je rekonvalescence, zda máte doživotní omezeni pohybu, zda se vám stalo, ze se kotvička utrhla a nasledovala reoperace... prostě...jak se cítíte
Děkuji S.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, co jsem si zprostředkovaně všiml, tak jsou to vcelku "běžné" úrazy profesionálních sportovců a po odléčení i rehabilitaci se zase na sportoviště vracejí bez omezení (např. pan Omarov, který si přetrhl achilovku těsně před Olympiádou si myslí, že se na sportoviště snad vrátí v březnu 2025). Zdravím!

hodnocení

2x

Ano měl jsem utržený vaz bicepsu, marodil jsem s tím necelého půl roku. Bez operace, dle "ortopeda" se nad 55 let věku neoperuje prý to i přes operaci zase utrhne. Asi 3 x po sobě proběhla rehabilitace (nejprve ozařování a "cvičení na stroji který vlasně cvičil s paží sám, podruhé cvičení a cbazén a potřeti pak ještě doplnění cviků výhradně na danou paži. Jinak vcelku bez problémů, byť po nástupu do jsem už, ale nebyl ve stejné kondici jako předtím, tedy ruka, když na to přišlo nezvládal jsem celou směnu omítat jádrovou, musel jsem dělat menší přestávky a ruku nechat odpočinout.

hodnocení

Děkuji za odpověď. A jak je to prosim dlouho od rehabilitaci? Stav je už setrvalý nebo se Vam ruka ještě aktivnim pracovním životem kousek zlepsila?

Ani nevím, víc jak dva roky? Pro běžný život je to OK, profesní (zedničinu) jsem "pověsil na hřebíček" - před rokem jsem odešel do důchodu. Jinak, po rehabilitaci je-byla hybnost téměř stejná jako před tím akorát, už není taková síla v dané ruce,

hodnocení

Mockrát Vám děkuji, tak hlavně zdravi !
St.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]