Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svatba bez rodného listu

Od: jarmikk odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

tento rok chceme uzavřít manželství,ale já si nejsem jist,jestli najdu rodný list. Stěhovali jsme se a mám ho někde v krabici,ale moc se mi do toho nechce ho hledat. Je potřeba rodný list, nebo stačí jen občanka? Koukal jsem na stránku Ministerstva vnitra - uzavření manželství,ale nejsem si tak jist,jestli je opravdu třeba. Případně jestli na vše stačí jen občasnký průkaz, nebo budu potřebovat něco jiného. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vili
hodnocení

5x
Asi vás nepotěším, ale i nezklamu.
Rodný list budete potřebovat, to je ta horší zpráva. Ta lepší je, že na matrice pro obec, kde jste se narodil, můžete zažádat o duplikát rodného listu a úřad by ho měl vystavit do 30 dnů.
Žádost si můžete dát písemně nebo osobně.

hodnocení

4x
Na mě to působí, že krom hledání se vám moc nechce ani do toho ženění. Tak dělejte hloupýho, RL neřešte a třeba získáte aspoň odklad. ;)

hodnocení

3x
Hned první odkaz.
Na matrice předkládáte tyto doklady: Rodný list (originál nebo notářsky ověřený opis). V případě, že jej nemáte, vyžádejte si ho na matrice příslušného úřadu podle místa narození. (Rodné listy a ostatní doklady, které k dotazníku k uzavření manželství předkládáte, vám budou vráceny spolu s oddacím listem.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]