Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se mu vnutit?

Od: how odpovědí: 20 změna:
Zdravím. Manžel bude mít narozeniny, a plánujeme pro něj překvapení.
JENŽE:
Protože má různou pracovní dobu a občas jezdí po lidech, potřebuji být s ním, abych věděla, kde je a kolik času máme na přípravu, protože můžu své organizátory průběžně informovat.
Jenže jak na to? Bude se vymlouvat, že s ním jet nemůžu, protože toto a tamto.
A nechci čekat, když se najednou ozve SMS, že je za 10minut doma nebo tak něco.
Je pravda, že občas mě s sebou do práce bral. A já s ním nemusím být furt. Klidně mě může někde ve městě vysadit, zařídit si potřebné a pak zas nabrat. I to jsme občas dělali, když jsem potřebovala něco zařídit.
Nějaké nápady, jak se mu "vnutit"? Je to fakt důležité, protože má kulatiny.
Díky

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk
hodnocení

1x

Vůbec nechápu o co vám jde?

Chcete vědět kdy přesně přijede domů, chápu to správně? No tak mu Nesaďte do auta Airtag nebo zapomeňte "telefon" A můžete se podívat.

Když už teda mu neumíte říct: hele máme překvápko a potřebuju vědět kdy přijedeš

how
hodnocení

Ano, chci přesně vědět, kdy přijede. Na tom není nic špatného, když jde o překvapení.
Airtag? Co to je?
No, jenže to už pak není překvapení ne?
To je přesně to, co asi nikdo nechce, když plánuje překvapení.
kmet

Na airtag pozor, "každý" i android telefon hlásí "sledovací zařízení které cestuje s vámi" a když se s airtagem hýbne, cvrliká.

how
hodnocení

To je sice užitečné, ale do úterka to mít přes e-shop nebudu. A čas s hledáním této věci po nejbližším městě též nemám.
A také, jak píše rádce výše, přijde mu oznámení že ho špehuji a bude místo oslavy hádka.
Takže sledovací zařízení fakt ne. To bych nedala ani kočce
jk

Ale budeš, já si to ráno objednal v Alze a odpoledne už jsem to měl

kmet: Já myslel že až po určité době a ne hned

Tak to jí nemusí vadit,, a tato přiveze domů, a může to zabalit do své zapomenuté taštičky

kdosi

Pokud jen řeknete "překvapení", tak rozumný člověk to vezme.

On možná manžel není až tak úplně blbý, aby nevěděl, že má kulatiny a že mu asi chcete nějak udělat radost - takže nejspíš nebude překvapený tím, že něco máte, ale spíš obsahem toho "překvapení".

Protože pod tím se stejně může skrývat cokoli, od setkání rodáků a celé vesnice s místní kutálkou v čele, přez nečekanou cestu do zážitkového centra, až po vás samotné v růžové noční košilce a důkladně stažených záclon :)

how
hodnocení

Jk: ještě jednou.
A také, jak píše rádce výše, přijde mu oznámení že ho špehuji a bude místo oslavy hádka.
Takže sledovací zařízení fakt ne. To bych nedala ani kočce
Nechci hledat důvod pro proč to nejde, ale takovou věc opravdu ne.
Kdosi: když já jsem ten typ, co do poslední chvíle nic neřekne.
kdosi

Před dvěma týdny jsem měl čtyřicáté narozeniny, ale zdálo se, že si toho
nikdo nevšiml. Myslel jsem si, že mi třeba manželka po snídani poblahopřeje
a možná mě překvapí malým dárečkem, ale neřekla mi ani:"Ahoj miláčku!" Své
naděje jsem vkládal do dětí, ale ty snědly snídani, aniž by mi cokoli řekly.

Když jsem odjížděl do práce, cítil jsem se opuštěný a nedoceněný. Ale
jakmile jsem vstoupil do kanceláře, tak mi sekretářka popřála vše nejlepší a
hned jsem se cítil lépe - alespoň někdo si na mě vzpomněl.. Pracoval jsem
do dvou odpoledne, když se otevřely dveře a moje sekretářka se zeptala:

"Dnes je tak hezký den, vy máte narozeniny... Nepůjdeme na oběd?"
Ochotně jsem souhlasil, neboť to byla nejmilejší věc, kterou jsem slyšel
od rána. Šli jsme do skvělé restaurace, najedli se a v příjemné atmosféře
vypili skleničku vína. Když jsme se vraceli, tak se sekretářka zeptala:

"Musíme se vracet do kanceláře? Dnes je tak krásně!"
"Nemusíme se vlastně vůbec vracet."
"Nezajdeme ke mně?"

Souhlasil jsem. U ní doma jsme si dali sklenku koňaku, dobře si popovídali
a má sekretářka v nejlepším navrhla:

"Máte něco proti tomu, abych se šla do ložnice převléci do něčeho
pohodlnějšího?"

"Jen běžte!" Moc rád jsem souhlasil.

Odešla do ložnice...
a po pár minutách vyšla s narozeninovým dortem se zapálenými svíčkami.
Nesla ho spolu s mou manželkou a dětmi. Za nimi šla tchýně s tchánem, moje matka
a můj šéf s ostatními spolupracovníky. Všichni společně zpívali narozeninovou písničku.

...seděl jsem na gauči...a na sobě jsem měl jen ponožky...

jk

jo ženská nechce radu, ženská si chce pokecat :)

Přijde ti normální se na zeptat na radu, jak se mu vnutit? Jak to proboha můžou cizí lidi tušit, na co (a kam) tvůj manžel jede, slyší

Tak mu třeba řekni, že u vás na vesnici nemají to a ono a že chceš vzít do města a máš tam nějaký zařizování, takže se svezeš s ním, tohle jako ti tady máme vymýšlet za tebe?

how
hodnocení

To jsou tu rádci opravdu vždycky tak příjemní?
Já chci jen vědět nějaké nápady a tak.
Jak se říká, víc hlav víc ví. A ano, i toto mě napadlo.
jk

Děkovat nemusíš, mě to spíš přijde, že si chceš pokecat, protože máš trošku nervy

how
hodnocení

Ano. Chci si pokecat v půl jedenácté večer. Nezlobte se na mě, ale když neumíte normálně poradit na normální věc, nepište mi vůbec.
Spíš mi přijde, že mě tu jen urážíte

hodnocení

1x
A "po starém" to nejde? Že byste mu řekla, že ten den potřebujete něco vyřídit ve městě (ví, že má narozeniny,bude si třeba myslet,že mu tam chcete něco koupit) a že by Vás tam naložil, až pojede domů? Když jste to tak dřív dělali, tak by to neměl být problém..Zas jezdit s ním celý pracovní den po klientech nebude úplně šťastná varianta, kdybyste mu třeba řekla, že "má narozky a nechcete být s ním a třeba se ve volné chvíli stavit na oběd" ...
how
hodnocení

Děkuji za normální radu.
Jo, nejspíše to bude nejvhodnější varianta. Sice ty jeho narozeniny oslavíme, ale i tak budu na jednu stranu ráda, že budeme mít ten začátek dne pro sebe.
Asi je na mě už trochu pozdě, ale teď jsem nepochopila ten konec:
Zas jezdit s ním celý pracovní den po klientech nebude úplně šťastná varianta, kdybyste mu třeba řekla, že "má narozky a nechcete být s ním a třeba se ve volné chvíli stavit na oběd"
Moje chyba, neuměla jsem vyjádřit správně myšlenku. Myslela jsem to jako variantu, kdyby nešlo to "vyřízení si něčeho ve městě". Že mi přišlo lepší, mu to podat nějak takhle, s tím mu dělat společnost a být spolu a dát pěkný oběd. Než mu jen nějak prostě sdělit, že dneska byste jela s ním..že je to taková pěkná pravda a ještě to přispěje k nachystání překvapení. Asi je ve finále jedno, jak jsem to myslela(rozhodně nijak ve zlém, jen už mi prostě utekla ta původní myšlenka ;) ), důležité je, že vám to nějak klapne, to správně vymyslet a zařídit. Máte výhodu v tom, že obé jste dříve praktikovali ;)
how
hodnocení

Moc děkuji.
No, bude to asi i nejlepší varianta a navíc nebudu ani lhát, protože dárek, který jsem pro něj měla objednaný mi nepřijde včas.
Tak snad tedy svolí :)

hodnocení

0x
Nápad - udělejte oslavu někde jinde, než u vás doma. Pak vám nebude vadit, když se vrátí brzo.
how
hodnocení

Tak to mě samosebou též napadlo, ale zde na vsi tolik možností není. Hlavně máme vlastní gril, terasu a všechno s tím spojené. A navíc nám doma nebude nikdo nic zakazovat, jako ve ve zdejší hospodě.
jk

Že mě to nedošlo hned, další ženská, co si nenechá poradit :)

Tak jinak, řekni bábě co bydlí v posledním baráku ve vesnici, že bude mít hlídání a jakmile pojede tak ti zavolá, das pětistovku a VYRESENO

Co tam máš dál? Kdo bude nahatý vyskakovat Z dortu? Kolik má kulatiny padesátiny?

how
hodnocení

Já si nechám poradit. Ale musí se to týkat toho, co chci vědět.
Nejsem hloupá, abych o této, či jiné možnosti nevěděla, a od toho web Poraďte.cz je ne? Aby se tu lidé ptali, a dostali odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]