Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,
nevím , prý něco musíme hlásit od 1.7. na OSSZ? , máme uklizečku a platíme ji z FO , měsíčně 2500Kč. , víte o tom někdo něco bližšího o co se jedná , děkuji.
Protože to legálně nejde? SVJ není fyzická, ale právnická osoba a uklízení v domě není jednorázová a nahodilá činnost.
Aha. No form.Máte pravdu, nicméně je to od lidí pro lidi, není to žádná Komerční činnost a já bych to sousedský neviděl jako nic extra špatnýho- Uklízení je taková činnost, jak si to nadefinujete, pokud tam není práskač tak není problém a ušetříte peníze, důchodkyně si to ráda vezme na starost, uděláte to jako nahodile úklid dvakrát za rok... Chápu, že pokud máte více členů a vy jste předseda, Anebo pokud nejsou hodný lidi, no tak z důvodu před opatrností...
Jo a pokud se nepletu, tak zrovna na úklid by se to asi nemělo platit fondem oprav, Ale buďto podle osobo měsíců, anebo každý jeden byt stejně. Teď si nejsem stoprocentně jistý, jestli legislativa umožňuje to uhradit fondem oprav.
Vzkledem k tomu, že zákon "fond oprav" nezná, tak je to jasné. Co se mě týká, je mi úplně "buřt" jak se která kolonka jmenuje, protože ve finále skončí všechny peníze na jednom (bankovním) účtu a v rámci ročního vyúčtování se to přerozdělí. Členění poplatků je z hlediska příjemce služeb záležitost přehlednosti a transparentnosti. Ale máte pravdu, platit uklizečku z obálky nazvané "fond oprav" není úplně v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.