Nejste přihlášen/a.
Mám vysoký tlak a půjdu k obvodními lékaři. Jak zjistí co to způsobuje? Z rozboru krve?
Nemám příznaky, kromě toho že někdy cítím silně tlukot srdce.
Mám 37, štíhlá postava, zdravý, nesportuji.
Děkuji
Když mám na dialýze tak nízký tlak, tak všichni běhají a hlídají mě. Je zajímavé, že nízký tlak se mi udělá po jídle.
Jenže problém je v tom, že zvýšit nijak, vůbec nijak, nejde. Ani léky, ani kafe, ani víno, ani nohy nahoru ani nic.
Nejde, když mám tlak už jenom 112/63, tak se z toho dřepu ani nemůžu zvednout, jedině si sednout na bobek a chvilku počkat, a to mám skoro každý den, někdy dopoledne a někdy odpoledne, na nízký tlak mi zase doporučují doktoři víc solit a to se zase nelíbí na kardiologii
Ernie, není to až tak jednoduché. Mnozí z nás nějaká těžká cvičeni prostě nemohou. Dřep? Leh? A jak se z něho vstává? Navíc, když naběhnu na sál, ustelu si a učiním všechno, co je potřeba, dýchám jak sentinel a už je tady sestra s manžetou na měření tlaku, napojí mě na přístroj, který řídí dialýzu. A? A nic! Tlak je stále nízký. Pak mě dvěma silnými jehlami do tepny a do žíly, napojí na umělou ledvinu . A? A nic. Stále je nízký. Pak, za cca hoďku, dostanu velkou bagetu a velký hrnek siného, horkého kafe. A? A tlak jde dolů. Je to jednoduché. Jak jsou roky, tak je to nahovno. To není sprosté slovo, to je přesné vyjádření stavu věci.
Buďte ještě hodně dlouho v kondici a užívejte si to. Z celého srdce přeji.
Kolik ti je?
To je normální, když to víc pumpuje, tak se to hypertrofuje...
Pokud nejsi tlustý s přicpanymi cévami, tak by to mohlo být i od nervu, ženská ti dělá drama a tak podobně Zrovna včera jsem u buď co. poslouchal jeden podcast, co to jmenuje Vlado Rošco. A tam to ten host vysvětloval, proč to mají chlapi víc než ženské, nevyrovnané emoce a tak dále
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.