Vyprala bych ho v ruce. Na batohu jsou určité plastové díly, zipy a další části, které pračkou poškodíte. A byste to pral / prala v pračce bez odstřeďování, to nemá absolutně cenu.
Před prvním praním světlého textilního batohu jsem neváhala. Buď se mu při praní něco stane, nebo ho ušpiněný už stejně nebudu nosit. Nestalo se mu nic, tak ho peru poměrně často.
Já to tak mám vždycky se svýma aktuálně oblíbenýma a denně používanýma botama Když si na ně zvyknu, jsou zase na výměnu... Buď přežijou pračku, nebo už beztak byly nepoužitelný A pokud na nějakých je potřeba cokoli slepit, ať už doma, nebo u ševce, taky tomu předchází pračka. A denně pouzivanej batoh samozřejmě taky občas vyperu v pračce.
Mám asi 4 kromě koženého peru v pračce všechny ale bez žďímání nebo na nejmenší počet otáček a nenechám doji na konec. Na všech je štítek neprat v pračce a žádnému se nic nestalo.
Městkému batohu je to fuk. Pokud je to kvalitní batoh do hor, tak do pračky jej nedám. Nechci přijít o kompletní inpregnaci. Batoh osprchuji, houbičkou s gelem batohy vyčistím a znovu osprchuji. Suším venku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.