Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu vyprat batoh v pračce?

Od: anonymni odpovědí: 8 změna:
Mohu vyprat batoh v pračce? Ptám se aby se nepoškodil.Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

8x

Záleží na tom jaký konkrétně batoh máte...

hodnocení

4x

Vyprala bych ho v ruce. Na batohu jsou určité plastové díly, zipy a další části, které pračkou poškodíte. A byste to pral / prala v pračce bez odstřeďování, to nemá absolutně cenu.

hodnocení

1x

Před prvním praním světlého textilního batohu jsem neváhala. Buď se mu při praní něco stane, nebo ho ušpiněný už stejně nebudu nosit. Nestalo se mu nic, tak ho peru poměrně často.

Já to tak mám vždycky se svýma aktuálně oblíbenýma a denně používanýma botama :) Když si na ně zvyknu, jsou zase na výměnu... Buď přežijou pračku, nebo už beztak byly nepoužitelný :) A pokud na nějakých je potřeba cokoli slepit, ať už doma, nebo u ševce, taky tomu předchází pračka. A denně pouzivanej batoh samozřejmě taky občas vyperu v pračce.

hodnocení

0x
Stačí se podívat na štítek uvnitř batohu, pokud nějaký štítek má. Například můj je na 40°C.
doplněno 01.08.24 17:14: -obrátit naruby-

chlochydess*
hodnocení

0x

Peru uplne bezne jednou dvakrat za rok na 30 a batoh je pekny. Bacha, aby tam nebyly nejake lehce ulomitelne casti...

hodnocení

0x
Mám asi 4 kromě koženého peru v pračce všechny ale bez žďímání nebo na nejmenší počet otáček a nenechám doji na konec. Na všech je štítek neprat v pračce a žádnému se nic nestalo.

id
hodnocení

0x
Městkému batohu je to fuk. Pokud je to kvalitní batoh do hor, tak do pračky jej nedám. Nechci přijít o kompletní inpregnaci. Batoh osprchuji, houbičkou s gelem batohy vyčistím a znovu osprchuji. Suším venku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]